Tuttipullot

Eväsrasiat
Valituilla suodattimilla ei löytynyt yhtään tuotetta.
Lasten astiastot
Valituilla suodattimilla ei löytynyt yhtään tuotetta.
Ruokalaput
Valituilla suodattimilla ei löytynyt yhtään tuotetta.
Termospullot ja -astiat
Valituilla suodattimilla ei löytynyt yhtään tuotetta.
Tuttipullojen ja tuttien peseminen
Valituilla suodattimilla ei löytynyt yhtään tuotetta.
Tuttipullojen ja tuttien sterilointilaitteet
Valituilla suodattimilla ei löytynyt yhtään tuotetta.
Tuttipullot
Suodatin päällä
 • LOVI
Suodatin
Hintaluokka

saakka

Ilmaiset lahjat ja tarjoukset

Miten valita vauvalle sopiva tuttipullo?

Hanki vauvallesi laadukas tuttipullo. Olitpa sitten valitsemassa pulloa vastasyntyneelle tai jo kiinteitä ruokia saavalle vauvalle, on tärkeää kiinnittää huomiota pullon muotoon, materiaaliin, tilavuuteen, pullotutin tyyppiin ja puhtaanapidon vaativuuteen. Tässä muutama neuvo vauvalle sopivien tuttipullojen valintaan.

Valitse sopiva tuttipullo vauvasi tämänhetkisten tarpeiden mukaan. Yleensä tuttipulloja suositellaan hankittavaksi useampia kappaleita. Sen lisäksi pullotutteja on hyvä olla useilla eri virtausnopeuksilla, sillä se mikä vauvan masulle sopii, on yksilöllistä.

Erilaiset pullotutit

Pullotutit valmistetaan silikonista tai kumilateksista ja ne ovat aina osa tuttipulloa. Pulloihin on myös mahdollista tarpeen mukaan hankkia varatutteja (tuttipullon mallin ja merkin mukaan). Pullotutit eroavat toisistaan virtausnopeudeltaan. Yleensä pienempi vauva tarvitsee hitaamman virtauksen. Myös nesteen paksuudella on merkitystä:

 • Hidas virtaus teelle ja mehuille.
 • Keskitason virtaus maidolle.
 • Nopea virtaus vellille.

Erilaiset tuttipullot

Tuttipulloja on todella monenmuotoisia ja -tyyppisiä, mutta seuraavan karkean erottelun perusteella löydät helposti omalle vauvallesi sopivan.

 • Klassiset tuttipullot ovat turvallisia ja sopivia niin kotikäyttöön kuin matkoille. Perinteisen muotonsa ansiosta ne ovat yhteensopivia muiden tavallisten tuttipullotarvikkeiden kanssa.
 • Leveäkaulaiset tuttipullot helpottavat muotonsa vuoksi valmistusta ja annostelua.
 • Koliikkia ehkäisevät tuttipullot sopivat herkkävatsaisille vauvoille. Niiden erityinen mekanismi estää liiallisen ilman kulkeutumisen pulloon ja sitä kautta syötön aikana vauvan vatsaan, jossa se voi aiheuttaa kipua ja koliikkia.
 • Tuttipullot rintaruokinnassa oleville vauvoille on suunniteltu äitien hyödynnettäväksi silloin tällöin, kuitenkaan imetystä häiritsemättä. Pullotutin erityinen muoto ja venttiilikalvo mahdollistavat imetyksen täydellisen jäljittelyn vauvan imiessä samalla tekniikalla kuin rinnasta.
 • Nokkamuki tuo mieleen rinnanpään ja helpottaa lapsen siirtymistä imetyksestä kiinteisiin ruokiin. Näppärät kahvat helpottavat mukin pitelemistä.

Notinon vinkki: Jos käytät myös rintapumppua, tulisi tuttipullon olla yhteensopiva sen kanssa, jotta maidon siirtäminen sujuisi helposti.

Tuttipullojen tilavuudet

Sopivan kokoista tuttipulloa valitessasi ota huomioon vauvasi ikä ja osta isompi pullo mahdollisesti vasta sitten, kun vauva jaksaa juoda enemmän.

 • Tilavuus 60 ml ikä 0 kk
 • Tilavuus 125 ml ikä 0 kk+
 • Tilavuus 260 ml ikä 1 kk+
 • Tilavuus 330 ml ikä 6 kk+

Tuttipullojen materiaali

Vauvojen tuttipullot ja nokkamukit valmistetaan useista eri materiaaleista, joista kullakin on etunsa. On vain itsestäsi kiinni, mikä sinulle sopii parhaiten.

 • Lasi on terveydelle täysin vaaraton materiaali, siihen eivät hajut tartu ja se on erittäin helppo pitää puhtaana, minkä vuoksi pullolla on pitkä käyttöikä. Lasinen tuttipullo on jonkin verran painavampi kuin muista materiaaleista valmistetut pullot. Se ei myöskään ole iskunkestävä, mutta tämä on ratkaistavissa erityisellä silikonisuojalla.
 • Muovi on erittäin kevyt materiaali, joka kestää kolhuja ja putoamisia. Se kuitenkin imee hajut ja värit itseensä, ja siksi muovipulloja pitääkin vaihtaa useammin.
 • Silikoni on laadukas synteettinen materiaali, jolla on samat ominaisuudet kuin muovilla. Lisäksi se on hieman pehmeämpää, minkä vuoksi vauvan juomista voi syötön lopulla helpottaa puristamalla pulloa kevyesti.
 • Ruostumaton teräs on erittäin kestävää. Ruostumattomasta teräksestä valmistettu tuttipullo on terveydelle vaaraton ja sillä on erittäin pitkä käyttöikä.

Tuttipullojen puhtaanapito

Tuttipulloa valitessasi kiinnitä sen mittojen ja hauskan ulkonäön lisäksi huomiota myös itse muotoon. Liian kapeakaulainen tai kaartuva pullo voi olla erittäin hankala pitää puhtaana pesujen ja keittämisen ollessa usein toistuvia. Helpota työtäsi ja valitse mieluummin sisäpuolelta sileä tuttipullo. Tuttipullon huolellinen pesu ja säännöllinen sterilointi on erittäin tärkeää, sillä lapsen immuunijärjestelmä ei ole vielä täysin kehittynyt.

 • Pese pullo jokaisen syötön jälkeen kuumalla, juoksevalla vedellä harjaa käyttäen.
 • Pese huolellisesti myös tuttipullon tiivisteet ja pullotutti.
 • Keitä pulloa sen jälkeen 3–5 minuuttia tai käytä erityistä tuttipullojen sterilisaattoria.
 • Laita pullo ja tutit kuivumaan puhtaalle astiapyyhkeelle ja peitä toisella puhtaalla astiapyyhkeellä.

Tutustu runsaaseen valikoimaan LOVI-, Philips Avent- sekä muiden merkkien tuttipulloja, jotka ovat vauvojen ja heidän vanhempiensa huolella testaamia. Laadukkaat ja iloisen väriset vastasyntyneiden pullot, koliikkia ehkäisevät pullot ja muun tarvitsemasi löydät verkkokaupasta notino.fi!