Mine põhisisu juurde

Arvostelu: Toimitus testasi tehokkaimmat hiusnaamiot

13.1.2023Iva Davies
Lukeminen vie 4 minuuttia
Oikein valittu naamio on kuin eliksiiri. Se tervehdyttää hiuksen, parantaa sen rakennetta ja kiinteyttää. Hyvä puoli on, että erilaisia hiusnaamioita on valtava määrä. Testasimme niitä ja jaamme tulokset mielellämme kanssasi.

Miten käyttää hiusnaamioita

Hiusnaamiota ei saa sekoittaa hoitoaineeseen, joka auttaa hiusten selvittämistä sekä saattaa kosteuttaa ja tuoda kiiltoa. Mutta hiusnaamio on ihan jotain muuta! Naamio pääsee syvemmälle ja on paljon tehokkaampi. Käytä sitä säännöllisesti, mieluiten kerran viikossa hiustesi tarpeiden mukaan. Kysy neuvoa kampaajaltasi, joka tuntee kuontalosi parhaiten ja osaa suositella sopivaa tuotetta. 

Ennen naamion käyttöä pese aina hiukset tavalliseen tapaan. Puristele hiuksista vesi tai kuivaa ne kevyesti pyyhkeellä. Ota pieni määrä naamiota ja levitä se hiusten pituuksiin ja latvoihin. Anna naamion aina vaikuttaa valmistajan suositteleman ajan verran. Yleensä se on minuutista kymmeneen minuuttiin. Huuhtele naamio sen jälkeen pois ja laita hiuksesi tavalliseen tapaan. 

Hieman eri säännöt pätevät hiuksiin jätettävään naamioon. Se on yleensä suihkeen muodossa, ja on tärkeää noudattaa käyttöohjetta. Missään tapauksessa älä levitä ravitsevaa naamiota hiustyviin – se tekisi tukkasi raskaaksi, litteäksi ja paljon nopeammin rasvoittuvaksi. Poikkeuksena on nimenomaan hiuspohjalle tarkoitettu naamio.

Arvostelut: tehokkaimmat hiusnaamiot

Kérastase Chroma Absolu Masque Chroma Filler


Eeva, verkkotoimittaja

Mistä pidin eniten

Kérastase on minulle merkkinä tuttu ja olen käyttänyt sitä jo pidemmän aikaa. Olen aina ollut erittäin tyytyväinen sen hiustuotteisiin. En ollut vielä ehtinyt kokeilla Chroma Absolu -sarjaa, joten odotukset olivat korkealla. Onko tässä paras naamio vaurioituneille hiuksille?

Hyvät puolet

Kérastase Chroma Absolu -hiusnaamio on tarkoitettu huokoisten ja herkistyneiden hiusten hoitoon. Siis myös värjäyksen vaurioittamille hiuksille. Vuosien värjäystä kestäneet hiukseni kyllä tietävät mistä puhun… Tukkani on eloton, kiilloton ja haaroittuva… Naamion tulokset näkyvät jo ensimmäisellä käyttökerralla. Tunne vahvistui huomattavasti seuraavan viikon jälkeen, kun olin käyttänyt naamiota toisen kerran. Hiuksistani tuli säteilevät, vahvemmat ja kiiltävämmät. Tämän testin ansiosta päätin ihan vapaaehtoisesti ja ilomielin ostaa myös saman sarjan shampoon ja hoitoaineen. Toivottavasti ne tulevat alennukseen.

Haittapuolet

Pidän enemmän tuubissa olevista naamioista. Onnistun nimittäin aina tiputtamaan purkissa olevaan tuotteeseen vettä, mikä ei ole ihan hyvä juttu. Ja sitten se hinta. Muihin Kérastasen tuotteisiin verrattuna tämä ammattilaistasoinen hiusnaamio on kalliimpi. Mutta usko pois, et tule katumaan! 

Tuotteet

REDKEN Extreme Length

Nina, opiskelija 

Mistä pidin eniten

Yksi harvoista hiusnaamioista, joita ei levitetä ainoastaan pituuksiin ja latvoihin, vaan myös hiuspohjaan. Olin kiinnostunut näkemään tulokset.

Hyvät puolet

Minulla on pitkät värjätyt hiukset. REDKEN Extreme Length -naamio sopii valmistajan mukaan erinomaisesti vaurioituneille, katkeileville hiuksille ja edistää niiden kasvua. Päänahassa naamio tuntui erittäin mukavalta, vähän kuin se olisi viilentänyt ja rauhoittanut ihoa. Hiuksista tulee käytön jälkeen kauniit. Niiden selvittäminen on helppoa, eikä harjaan jää niin suurta määrää irronneita tai katkeilleita hiuksia. Odotan pitkäaikaisen käytön tuloksia. Todellakin toimii! Lisäksi naamio on tuubissa, mikä on mielestäni kätevää. Onnistun nimittäin yleensä kaatamaan kaiken…

Haittapuolet

En löytänyt yhtä ainoaa. 

Shu Uemura Silk Bloom


Iina, meikkitaiteilija

Mistä pidin eniten

Naamion käytön jälkeen hiuksista tuli ihanan sileän ja pehmeän tuntuiset. Lisäksi naamio tuoksuu aivan ihanalta.

Hyvät puolet

En ole juurikaan käyttänyt hiusnaamioita, koska olen siihen aivan liian laiska. Mutta koska otin värjättyihin hiuksiini vielä permanentin, tarvitsin jotain, joka saa erittäin kuivat, vaurioituneet ja karheat hiukseni kuntoon rasvoittamatta terveitä hiustyviä. Pesin hiukset, laitoin hoitoainetta ja huuhtelin sen pois sekä kuivasin hiukset pyyhkeellä. Levitin Shu Uemura Silk Bloom -naamion ja kampasin hiukset. Annoin naamion vaikuttaa yli 10 minuuttia, yhteensä noin 45 minuuttia, jonka jälkeen pesin sen perusteellisesti hiuksista. Kuivasin hiukset diffuusorilla ja olin aivan ällikällä lyöty. 

Haittapuolet

Hinta. Jos käyttäisin naamiota kerran viikossa, se riittää enintään kahdeksi kuukaudeksi. Ja se tuntuu aika vähältä. Toisaalta naamio on aivan mahtava, joten ehkä teen jälleen taloudellisen uhrauksen.

Schwarzkopf Professional: BC Bonacure Repair Rescue

Jaana U. verkkotoimittaja 
 

Mistä pidin eniten

Sen lisäksi, että tuote on tehokas, mahtavaa siinä on myös täysin vegaaninen koostumus.

Hyvät puolet 

Hennot vaalennetut hiukseni ovat erittäin kuivat ja vaurioituneet, joten ne suorastaan ahmaisevat jokaisen hiusnaamion välittömästi. Laiton tämän naamion käyttöohjeen mukaisesti pyyhekuiviin hiuksiin 10 minuutin ajaksi ja huuhtelin sitten pois. Tuntui siltä (vai olikohan se vain toiveajattelua), että vaikutus näkyi ja etenkin tuntui jo ensikäytöllä. Hiukset olivat nimittäin paljon pehmeämmät, sileämmät ja vahvemmat. Bonacure Repair Rescue -sarja lupailee korjaavansa jopa 3 vuoden vauriot yhdellä käytöllä ja tekevänsä hiukset vahvemmiksi, joten otan naamion käyttöön ja kokeilen sen vaikutuksia jatkossakin. Varmaankin paras kuivien hiusten naamio, jota olen kokeillut.

Haittapuolet 

Melko korkea hinta, jollei naamio satu olemaan alennuksessa. 

K18 Molecular Repair


Jaana P. verkkotoimittaja 

Mistä pidin eniten

Että sen voi jättää hiuksiin!

Hyvät puolet

Hiuksiin jätettävyyden lisäksi mahtavaa oli myös supernopea levitys ilman monimutkaisia vaiheita. Säästät aikaa suihkussa ja säästät jopa vettä. Runsaasti peptidejä sisältävä koostumus on paljon tehokkaampi kuin hiustuotteissa keskimäärin. Lisäksi nyt puhutaan hiusnaamiota, joka on merkitty vegaaniseksi, mikä on aika uskomaton yhdistelmä. Pidän myös siitä, että naamio on hajustamaton. 

Haittapuolet

K18 Molecular Repair on niin tehokas, että sillä on hentoihin hiuksiin ensikäytöllä suorastaan sähköistävä vaikutus, eli se saattaa olla niille jopa liian voimakas. Tämä sivuvaikutus katoaa kuitenkin myöhemmillä käyttökerroilla, ja hiukset vain näyttävät kerta kerralta terveemmiltä…

Tuotteet

L’Oréal Professionel Serie Expert Metal Detox

Leena, verkkosisällöntuottaja

Mistä pidin eniten

Ehdottomasti naamion tuoksu ja koostumus sekä se, että se täyttää lupauksensa. Vain minuutin vaikutusaika riittää!

Hyvät puolet

L'Oréal Professionnel Metal Detox  -sarja on minulle kampaajaltani tuttu, ja kutsumme sitä tutummin nimellä „mental detox“, jota jokainen käynti hänen luonaan ymmärrettävästi on. Edellä mainittujen seikkojen lisäksi pidin syvältä ravitsevassa Metal Detox -naamiossa siitä, että se säästää aikaa – voit pestä sen pois minuutin vaikutusajan jälkeen, ja niinkin lyhyt aika riittää tekemään hiuksista kiiltävät, vahvemmat ja samalla pehmeät.

Minusta tuntuu, että värikin pysyy niissä paremmin, haalistuu hitaammin eikä kadota kiiltoaan. Siispä se, että naamio suojaa metallihiukkasten kertymiseltä värjäyksen jälkeen (ne voivat vaurioittaa hiuskuitua ja muuttaa värin sävyä), on takuulla totta.

Haittapuolet

Varmaankin hinta, sehän kiinnostaa tällä hetkellä kaikkia. Mutta naamio kesti minulla kaksi kuukautta ja käytin sitä päivittäin. Lopputulos on kyllä hintansa väärti!

Joko löysit sopivan naamion arvostelujemme perusteella? Jos vastaus on kyllä, nauti naamioiden käytöstä sekä vahvoista ja kiiltävistä hiuksistasi!

Lue lisää