Mine põhisisu juurde

Arvostelu: Parhaat valkaisevat hammastahnat. Testasimme ja löysimme tehokkaimmat!

25.5.2023

Jana Uhlir

Lukeminen vie 7 minuuttia

Terveet, puhtaat ja valkoiset hampaat ovat seksikkäät. Mutta miten saat hampaista kauniit, jos haluat jatkossakin nauttia kahvista, teestä ja punaviinistä? Valkaisevat hammastahnat ovat suhteellisen edullinen ja vaivaton vaihtoehto. Testasimme niistä useita toimituksen voimin ja tiedämme, miten voit palauttaa hampaisiisi niiden luonnollisen valkoisen sävyn.

Kukapa ei haluaisi säihkyvän valkoista hymyä? Valkaisevat hammastahnat auttavat hampaiden vaiheittaisessa ja hellävaraisessa valkaisussa kätevästi kotona. Laadukkaat valkaisevat hammastahnat pystyvät poistamaan hammaskiilteen pinnan tummentumia, jotka ovat aiheutuneet kahvista, teestä ja ruoista, ja palauttamaan hampaiden luonnollisen valkoisen sävyn

Kahvi, tee ja ruoka ovat suurimpia syitä hampaiden kellertävään väriin. Punaviini ja savukkeet aiheuttavat myös hampaiden värjäytymistä. Valkaiseva hammastahna poistaa tehokkaasti hampaiden värjäytymät. Miten se onnistuu? Valkaisevat hammastahnat toimivat joko fysikaalisella tai kemiallisella periaatteella. Fysikaalisesti valkaisevat tahnat sisältävät hankaavia ainesosia, jotka hiovat hammaskiillettä hellävaraisesti. Kemiallisesti vaikuttavat valkaisevat hammastahnat taas sisältävät peroksidia, joka poistaa värjäytymät hampaan rakenteesta. 

Millaisia ovat parhaat valkaisevat hammastahnat? Mustalla valkoista 

Tavallisten valkaisevien hammastahnojen lisäksi kannattaa kokeilla luonnollista valkaisutapaa plakkia ja värjäytymiä poistavalla hiiltä sisältävällä mustalla valkaisutahnalla. Suosittuja ovat myös hampaiden valkaisupuuterit

On kuitenkin syytä muistaa, että paraskaan valkaiseva hammastahna ei saa aikaan samanlaista tulosta kuin ammattilaisen tekemällä hampaiden valkaisulla. Jos kuitenkin haluat valkaista hampaitasi vain enintään parin sävyn verran, valkaiseva hammastahna on ihanteellinen ratkaisu. Säihkyvän valkoisen hymyn saaminen kestää parista viikosta pariin kuukauteen

Seuraavassa paljastamme, mitkä valkaisevat hammastahnat toimitus valitsi parhaimmiksi. 

Parhaat valkaisevat hammastahnat

Signal White Now Gold

Jaana U., verkkotoimittaja 

Mistä pidin eniten: Pystyssä pysyvä pakkaus on käytännöllinen, ja tuote vaikuttaa hellävaraisesti. 

Hyödyt: Signal White Now Gold valkaisee ja kirkastaa hampaat, ja lisäksi se poistaa plakkia. Tämä tahna on hellävarainen hammaskiilteelle. Vaikutus näkyi hampaissani pidemmän käyttöjakson jälkeen puhdistaessani ne kaksi kertaa päivässä. Kun otetaan huomioon, että hampaideni luonnollinen väri on lähempänä keltaista kuin valkoista, lopputulos ei ole ihan niin loistava, kuin olisin toivonut, mutta valkaisun jälkeiseksi hoitotuotteeksi tämä on hyvä vaihtoehto. 

Puutteet: Vaikutukset näkyvät vasta pidemmän ajan jälkeen, ja minä toivon tuloksia mahdollisimman pian.   

MEDIBLANC Whitening 

Leena, verkkosisällöntuottaja

Mistä pidin eniten: Tahna tarjoaa monitehoisen hoidon. Se on erinomainen herkille hampailleni ja tekee sen, mitä pakkauksessa luvataan. 

Hyödyt: Olen positiivisesti yllättynyt tästä hammastahnasta. Valkaisevan MEDIBLANC Whitening -hammastahnan maku on miellyttävä, ja erittäin hellävaraisen valkaisun lisäksi se auttaa myös useissa muissa suun pienemmissä ongelmissa. Pidin erityisesti sen mausta ja koostumuksesta sekä siitä, että se ei vaahtoudu. Tutustuin samalla hydroksiapatiitin sataprosenttiseen ja monitehoiseen vaikutukseen. Se on luonnonmineraali, joka parantaa hampaiden kuntoa, ulkonäköä ja lujuutta, nopeuttaa kiilteen uudelleen mineralisoitumista ja paikkaa hampaiden säröjä. Testasin hammastahnaa ammattilaisen tekemän valkaisun jälkeen, ja kuukauden kuluttua hampaani ovat vieläkin yhtä valkoiset kuin heti valkaisun jälkeen. Mielestäni Mediblanc Whitening on loistava valinta! 

Puutteet: En havainnut tuotteessa mitään puutteita. 

Tuotteet

Opalescence Whitening 

Jenna, verkkoprojektipäällikkö 

Mistä pidin eniten: Tahnalla on raikas maku, se säilyttää hampaiden värisävyn, eikä suu tunnu herkistyneeltä käytön jälkeen. 

Hyödyt: Valkaisevalla Opalescence Whitening -hammastahnalla on mielestäni loistava hinta-laatusuhde. Sen maku on voimakas ja erittäin raikas, ja minusta tuntuu siltä, että se myös viilentää. Pidän siitä, että se sisältää fluoria, joten se suojaa myös kariekselta. Parin viikon käytön jälkeen hampaani ovat sävyn verran valkoisemmat, ja tämän hammastahnan käyttö ei herkistä hampaita. Olen jo tottunut sen raikastavaan ja voimakkaaseen makuun. 

Puutteet: Joidenkin mielestä maku saattaa olla liian voimakas. 

My White Secret Toothpaste Classic Mint -setti 

Liisa, sisältömarkkinointijohtaja 

Mistä pidin eniten: Tahnalla on miellyttävä maku. Pidin myös siitä, että saatavana on päivä- ja yötahna erikseen. 

Hyödyt: My White Secret Toothpaste Classic Mint  -setin päivätahna valkaisee ja sisältää lisäksi myös minttuöljyä, jotka pitää suun raikkaana koko päivän ajan. Yötahna on väriltään mustaa sen sisältämän hiilen johdosta ja vaikuttaa hampaisiin nukkuessa läpi koko yön. Itse asiassa valitsin tämän tahnan siitä syystä, että ajatus päivä- ja yötahnasta erikseen vaikutti mielenkiintoiselta. Minusta tuntuu melkein kuin olisin valkaisuhoidossa! Pidin mausta ja tuoksusta sekä siitä, että se vahvistaa hammaskiillettä. 

Puutteet: En tiedä, voisiko tätä sanoa puutteeksi. Tämä oli ensimmäinen kokemukseni valkaisevasta hammastahnasta, ja saattaa olla, että odotukseni olivat hieman liian suuret. Se puhdisti tehokkaasti kahvin, teen ja punaviinin jättämät pigmentit hampaista. Kuukauden käytön jälkeen minusta ei kuitenkaan tunnu siltä, että hampaani olisivat huomattavasti valkoisemmat, mutta sitä varten onkin omat toimenpiteensä. 

Swissdent Repair and Whitening

Eeva, verkkotoimittaja 

Mistä pidin eniten: Tahnalla on miellyttävä maku, ja se on yksi kaikkein hellävaraisimmista valkaisevista tahnoista. Sveitsiläistä taattua laatua! 

Hyödyt: Minusta tuntuu siltä, että viikon käytön jälkeen Swissdent Repair and Whitening on tehnyt hampaistani sileämmät, plakittomat ja pigmentittömät, mitä tavanomaiset hammastahnat eivät tee. Se ei ärsyttänyt ikeniäni eikä aiheuttanut hampaiden herkistymistä. Pidin siitä, että ainesosina ovat luonnolliset entsyymit ja että valkaiseva tahna ei kuivata suuta. Kahden viikon käytön jälkeen hampaani ovat sävyn verran valkoisemmat, kuin mitä ne olivat ennen käytön aloittamista. 

Puutteet: Minulta kesti jonkin aikaa tottua siihen, että tahnaa ei huuhdella pois paremman vaikutuksen saamiseksi. Se myös vaahtoaa vähän. Kaikki riippuu toki siitä, mihin on tottunut. 

Aiotko kokeilla valkaisevaa hammastahnaa? Valitsitko jonkin tuotteista arvostelujen pohjalta? Valkaisevilta hammastahnoilta ei kannata odottaa voimakasta valkaisutulosta, vaan enemminkin sävyn ylläpitoa tai yhden, kahden sävyn verran valkoisempia hampaita. Samalla monet niistä hoitavat suuta ja vaikuttavat monitehoisesti.