Mine põhisisu juurde

Arvostelu: Mikä aurinkovoide sopii parhaiten lapsille? Testiemme perusteella tiedämme vastauksen!

20.5.2024

Iva Davies

Lukeminen vie 8 minuuttia

Parhaan aurinkosuojavoiteen valinta lapsille voi olla haasteellista. Laajakirjoisen UV-suojan tarjoavat voiteet ovat usein kalliita, joten me haluamme auttaa sinua niiden valinnassa. Testasimme seitsemän lapsille tarkoitettua aurinkovoidetta omilla lapsillamme, joten löydät niistä varmasti juuri omalle lapsellesi sopivan voiteen.

Valitseminen on aina haasteellista! Lapsi tulee aina suojata suojakertoimella varustetulla aurinkovoiteella, kun hän on menossa ulos. Myös iholle levitettävä tuote voi olla lapselle miellyttävä käyttää.

Paras lasten aurinkovoide, joka on todella kokeilemisen arvoinen

Noin 7–8-vuotiaille lapsille kannattaa kertoa, miksi suojakertoimellisen aurinkovoiteen päivittäinen käyttö on välttämätöntä aina ulkona liikkuessa, sillä siten lapsille kehittyy terveyden kannalta järkevä tapa, joka säilyy myös tulevaisuudessa. Lapsille on hyvä hankkia oma matkakokoinen aurinkovoide erilaisia retkiä ja ulkoseikkailuja varten, jotta aurinkovoidetta voidaan lisätä säännöllisesti. Saatavana on erilaisia sävytettyjä roll-on-aurinkotuotteita, joista lapset näkevät heti, mihin ihonkohtaan tuotetta on laitettu. 

Me kokosimme tähän artikkeliin parhaat lasten aurinkovoiteet, jotka sopivat kaikkein herkimmällekin iholle, kestävät hikoilua, hiekkaa ja vettä sekä antavat ennen kaikkea parhaan mahdollisen suojan auringolta. 

Valitse lapselle mieluiten laajakirjoisen suojan antava aurinkovoide. Ne suojaavat ihoa UVB- ja UVA-säteilyltä. Mineraalisuodattimia sisältävät tuotteet eivät imeydy ihoon, vaan muodostavat ihon pintaan suojakerroksen, joka heijastaa haitalliset säteet pois. Mineraalisuodattimia sisältävät voiteet suojaavat myös välittömästi levityksen jälkeen.

Etsimme parasta aurinkovoidetta lapsille

Suuri lapsille tarkoitettujen aurinkovoiteiden testi

Naif Baby & Kids Mineral Sunscreen SPF 50

Mistä pidin eniten: Mineraalisuodattimet ja välitön suoja heti levityksen jälkeen, vegaaninen, levittyy helposti, pakkaus sopii loistavasti mukaan retkelle tai käsimatkatavaroihin.

Hyvät puolet: Suihke levittyy ja imeytyy loistavasti. Koostumus on erityisen miellyttävä ja kevyt, lähinnä nestemäinen. Levityksen jälkeen iho vaikuttaa rasvaisemmalta, mutta tunne häviää hetkessä. Syntymästä lähtien käytettäväksi tarkoitettu Naif Baby & Kids Mineral Sunscreen SPF 50 -aurinkosuojasuihke kosteuttaa tehokkaasti, eikä se haitannut millään tavalla tytärtä, jolla on atooppiseen ihottumaan taipuvainen iho. Tuote kosteutti vartalon kuivat kohdat aiheuttamatta minkäänlaista kirvelyä.

Haittapuolet: Omasta mielestäni liian voimakas eikä kovin miellyttävä tuoksu. Aurinkovoiteen tulisi soveltua myös pienille vauvoille, enkä ehkä itse käyttäisi näin voimakkaasti hajustettua tuotetta vauvalle.

La Roche-Posay Anthelios Dermo-Pediatrics 

Mistä pidin enitenLa Roche-Posay Anthelios Dermo-Pediatrics  on täysin hajusteeton, mistä pidin erityisen paljon, ja lisäksi itselleni tärkeä tekijä on voiteen korkea suojakerroin 50+. Sen koostumus on erittäin kevyt ja imeytyy välittömästi. Se ei myöskään kirvellyt lapseni silmissä yhtään. 

Hyvät puolet: Laajakirjoinen suoja, kestää uimista yli tunnin, jonka jälkeen levitimme sitä uudestaan pyyhekuivauksen jälkeen, kestää jopa hankaamista hiekalla. Ei kuivata ihoa, vaan säilyttää sen miellyttävän pehmeänä. Imeytyy hyvin ihoon eikä jätä valkoisia jälkiä.

Haittapuolet: Ei haittapuolia! Omasta mielestäni paras mahdollinen lasten aurinkovoide.

Bioderma Photoderm Pediatrics

Mistä pidin eniten: Tuote on hajusteeton, eikä se kirvellyt edes kohdissa, joissa on atooppista ihottumaa, ei tahmaa, levittyy nopeasti. Korkeatasoinen suoja ja vedenkestävyys. Tuote on myös vesistöystävällinen.

Hyvät puolet: Soveltuu yli vuoden ikäisille lapsille, mutta sitä voi käyttää koko perhe (200 millilitran tuote ei riitä kauan). Levitin sitä lomalla myös kasvoihin, ja se kosteutti ihon todella hyvin. Käyttäessämme lasten Bioderma Photoderm Pediatrics 50+ -aurinkosuojasuihketta kymmenpäiväisellä rantalomallamme emme havainneet kertaakaan, että iho olisi ollut edes hieman ärtynyt auringosta, suolasta tai hiekasta. Jos sitä levitetään iholle kauttaaltaan ja perusteellisesti, se antaa loistavan SPF-suojan. Lasten aurinkosuojavoiteiden hopeamitalisti on löytynyt!

Haittapuolet: Sumutin levittää tuotteen melko laajalle, ja voidetta oli pian vartalon lisäksi kaikkialla muuallakin.

Avène Sun Kids SPF 50+

Mistä pidin eniten: Levittyy helposti ja imeytyy nopeasti, rauhoittaa ihoa eikä kuivata sitä, tuote on myös silikoniton. 

Hyvät puoletLasten SPF 50+ Avène Sun Kids -aurinkosuojamaito yllätti minut nopealla imeytymisellään ihoon ja sillä, miten miellyttävältä se tuntuu kasvoissa. Vaikka se sisältää vain pienen määrän suodattimia, se suojaa ihoa erittäin hyvin. Testasimme sitä korkealla vuoristossa, eivätkä korvamme, nenämme tai olkapäämme palaneet. 250 millilitraa riittää hyvin koko perheelle lyhyellä lomalla. Valmistajan mukaan tämän aurinkovoiteen sisältämä Avene-lähdevesi rauhoittaa ja suojaa ihoa, minkä totesimme pitävän paikkansa.

Haittapuolet: tahmaa hieman, muttei liikaa. Tuote on miedosti hajustettu ja tavanomaisen ihovoiteen tapaan tuubissa.

Nivea Sun Kids sprej SPF 50+

Mistä pidin eniten: Miellyttävä nestemäinen koostumus suihkeena. Tämä lasten SPF 50+ Nivea Sun Kids -aurinkosuojasuihke on hajusteeton ja kosteuttaa ihoa hyvin.

Hyvät puolet: Levittyy loistavasti ja retkillä tai pihalla oleskellessamme emme havainneet koko yli kuukauden kestäneen testijakson aikana kertaakaan auringosta johtuvan ihoärsytyksen aiheuttamia ongelmia tai palamista. Suihkeessa on miellyttävä tuoksu, ja lapsistamme nuorin, viisivuotias poika, ihastui juuri tuotteen tuoksuun.

Haittapuolet: Emme löytäneet yhtään.

Uriage Bariésun-Repair SPF 50+

Mistä pidin eniten: Ei kuivata ja imeytyy nopeasti levityksen jälkeen. Kosteuttaa loistavasti, ei tahmaa eikä sisällä hajusteita. Minulle on tärkeää se, että tuote ei vahingoita merta eikä koralleja.

Hyvät puoletUriage Bariésun Bariésun-Repair SPF 50+ kosteuttaa ihoa tehokkaasti ja ehkäisee solujen vaurioitumista. Lisäksi se antaa kattavan suojan UVA- ja UVB-säteilyltä Skin Shield -teknologian ja Telomeres Protect -patentin ansiosta. Niiden lisäksi se suojaa ihoa myös siniseltä valolta. Tuotteen levityksen jälkeen ihoon ei jää valkoisia jälkiä, ja se tuntuu kasvoilla miellyttävältä. Olen käyttänyt tuotetta monta kertaa meikkivoiteen alla.

Haittapuolet: 100 millilitran pakkaus on riittävä aurinkovoiteen lisäämiseen ja retkille. Meillä SPF-voide kesti päivittäisessä käytössä 14 päivää.

A-Derma Protect Kids SPF 50+

Mistä pidin eniten: Nestemäinen koostumus suihkeen muodossa ja erittäin nopea imeytyminen. Suojaava A-Derma Protect Kids 50+ -aurinkomaitosuihke suojaa UVA- ja UVB-säteilyltä sekä suojaa myös ihosolujen DNA:ta.

Hyvät puolet: Yksi aurinkovoiteen ainesosista on ympäristöystävällisesti tuotettu Rhealba®-kaura – se on kasvista saatu öljy, jolla on uudistava, rauhoittava ja elvyttävä vaikutus. Testasimme tuotetta ajankohtana, jona tyttäremme kärsii kevään siitepölyallergioista ja jolloin hänen ihonsa ärtyy myös kosketuksesta. Käytimme aurinkomaitosuihketta lähes päivittäin, ja sen lisäksi, että iho sieti aurinkoa paremmin, myös kutina hävisi ja ihottumakohtien iho parani nopeammin. Omasta mielestäni erinomainen lasten aurinkovoide herkälle iholle.

Haittapuolet: Tuotteen kuvataan olevan hajusteeton, mutta havaitsin siinä jonkinlaisen tuoksun. Se ei kuitenkaan haitannut herkkää ihoa millään tavalla.

Tiedätkö jo, miten valita paras aurinkovoide lapsille? Jos tiedät, olemme iloisia siitä, että arvosteluistamme oli sinulle hyötyä. Muista kuitenkin, että suojakertoimellista voidetta on käytettävä vähintään kaksikymmentä minuuttia ennen kuin lapsesi altistuu auringolle tai lähtee veden äärelle. Lisää aurinkovoidetta uimisen, pyyhekuivaamisen ja voimakkaan hikoilun jälkeen tai aina kahden tai kolmen tunnin välein.