Parhaat ihonpuhdistusharjat: Valitse itsellesi parhaiten sopiva

22. joulukuuta 2020Notino

Virheettömästä ihosta ei tarvitse enää vain haaveilla. Monella tunnetulla valmistajalla on nimittäin tarjolla upeita ihonpuhdistusharjoja, joiden luvataan puhdistavan ihon syvältä ja tekevän siitä täydellisen pehmeän, kirkkaan ja kiinteän, jos laitetta käytetään säännöllisesti. Sähkökäyttöiset ihonpuhdistuslaitteet edistävät kasvojen verenkiertoa, hierovat niitä hellästi ja poistavat niistä kuollutta ihosolukkoa. Mutta miten valita sopivin laite?

Rotaatio- vai ultraääniharja?

Sähkökäyttöisissä ihonpuhdistusharjoissa on joko rotaatio- tai värähtelypää (ultraäänipää), jossa on erittäin hienot harjakset tai silikonipinta. Rotaatiomallissa puhdistus tapahtuu harjapään pyöriessä eri suuntiin, mutta ultraääni-ihoharjoissa pinta värähtelee erittäin nopeasti. Yleisesti sanotaan, että värähtelyteknologia vaihtoehdoista hellävaraisempana sopii paremmin herkän ihon hoitoon, mutta enemmän merkitystä on harjapään materiaalilla ja pyörimisnopeudella, joihin on kiinnitettävä huomiota laitteen valinnassa.

Miten valita harjapään pinta?

Joidenkin ihonpuhdistusharjojen harjapää on valmistettu hypoallergeenisesta silikonista, kun taas toisissa se koostuu harjaksista. Silikoni on materiaalina erittäin hellävarainen herkälle iholle ja sopii myös ongelmaihon hoitoon, sillä se on helppo puhdistaa, jolloin bakteerit eivät pääse lisääntymään sen pinnalla. Harjaksista valmistettujen harjapäiden etuna on taas se, että niistä löytyy valinnanvaraa kovuuden ja muodon suhteen. Herkkäihoisten tulisi ensisijaisesti valita harjapää, jossa on pehmeät harjakset, mutta herkästi rasvoittuvasta ihosta kärsivien on syytä valita karkeampiharjaksinen harjapää, joka suorastaan lakaisee epäpuhtaudet pois iholta.

Ota huomioon myös ihosi erityispiirteet

Kaikki ihonpuhdistusharjat puhdistavat syvältä. Jotkin ihonpuhdistuslaitteet ovat ominaisuuksiltaan muita kehittyneempiä. Niissä on erityisiä ohjelmia nuorentavaa, kohottavaa, kuorivaa tai pintaverenkiertoa elvyttävää vaikutusta varten ja erilaisia lisäpäitä hankalampia kohtia, kuten kaulaa ja dekolteeta varten tai jopa tyhjiöimu. Harjaa ostaessa on syytä olla selvillä harjalle asetettavista odotuksista ja valittava harja niiden mukaan.

Onko koolla ja nopeudella väliä?

Jos vietät paljon aikaa matkustellen, harkitse pienempää ja kevyempää mallia. Koko voi toisinaan vaikuttaa myös laitteen tehoon ja käyttöaikaan latausten välillä. Tämän suhteen on oltava tarkkana. Toisaalta suuren laitteen käsittely esimerkiksi nenän tai silmien ympäristössä voi olla hankalaa.

Puhdistusaineella vai ilman?

Myös kosmetiikkavalinnalla on väliä. Harjaa voidaan käyttää pelkällä lämpimällä vedellä, kuten suurin osa valmistaja ilmoittaa, mutta jos kärsit esimerkiksi aknesta, sitä ei kannata edes yrittää ilman antibakteerista puhdistusgeeliä. Ilman kosmetiikkaa harjan liikkeet voisivat jopa pahentaa aknea. Onko ihosi herkkä? Pyri välttämään usein toistuva pesu saippuavalmisteella tai valitse luonnonkosmetiikkatuote, joka ei kuivata ihoa.

Lopuksi: mihin pitää kiinnittää huomiota?

Ihon ei pitäisi koskaan olla puhdistuksen jälkeen turhan kireä, pitkään punainen tai kosketusherkkä. Epämiellyttävä tunne tarkoittaa sitä, että harja ei jostain syystä sovi käyttöösi. Voi olla, että ihosi on liian herkkä, tai saattaa olla, että käytät laitetta sopimattomalla kosmeettisella tuotteella tai liian usein. Mikäli käyttötapojen muutos ei ratkaise tilannetta, on käännyttävä ihotautilääkärin puoleen.

Nyt tiedät, mitä oikeanlaisen harjan valinnassa on otettava huomioon, joten rohkeasti vain valitsemaan...

Kuusi parasta ihonpuhdistusharjaa

  1. Ainutlaatuinen ultraääniteknologialla varustettu silikonipuhdistusharja FOREO LUNA™ 3 tarjoaa edeltäjiään suuremman puhdistuspinnan pidemmillä ja pehmeämmillä harjaksilla, jotka eivät jätä yhtäkään kasvojen kohtaa käsittelemättä. Kiinteyttävien hierontaohjelmien valikoimakin on suurempi. Lisäksi kosmetiikka-apuväline voidaan synkronoida FOREO For You -mobiilisovelluksen kanssa. Jos haluat ilahduttaa puolisoasi, valitse vaihtoehto FOREO Luna™ 3 for Men. Puolisosi on varmasti hyvillään siitä, ettei hänen tarvitse enää koskaan kärsiä sisäänpäin kasvavista partakarvoista.
  2. Ihonpuhdistusharjalle PMD Beauty Clean Pro Rose Quartz luvataan jopa 7 000 ultraäänivärähdystä minuutissa. Se poistaa iholta kaikki epäpuhtaudet tehokkaasti mutta silti erittäin hellävaraisesti ja avaa tukkeutuneet ihohuokoset. Laitteeseen kuuluu myös luonnonkivi, ruusukvartsi, joka yhdessä ActiveWarmth™-toiminnon kanssa lämmittää ihoa, vapauttaa sen jännitystä aktiivisesti ja tukee hoitavien aineiden tai naamion imeytymistä.
  3. Remington Reveal Compact FC500 on sähkökäyttöinen kasvojenpuhdistusharja, jota suosittelemme matkakäyttöön. Tämä pienikokoinen laite mahtuu nimittäin viikonlopun matkatavaroiden joukkoon, ja koska syväpuhdistukseen riittää vain minuutti, ihonhoitoon ei kulu ylen määrin aikaa. Se kuitenkin poistaa luotettavasti kuolleet ihosolut ja ihohuokosiin kertyneet epäpuhtaudet saaden ihon kirkastumaan, olit sitten missä tahansa.
  4. Ultraäänikasvoharja Bellissima Face Cleansing yllätti viidellä lisäpäällä. Tavanomaisen päivittäisen puhdistuksen lisäksi voit käyttää sitä hellävaraiseen mikrohierontaan, aktiiviseen kuorintaan tai velton ihon elävöittämiseen ja verenkierron parantamiseen. Herkkäihoiset arvostavat varmasti Sensitive-harjapäätä, jonka harjakset hellivät varoen herkkääkin ihoa.
  5. Jos odotat kotona tehdyltä hoidolta ammattilaistasoa, innostut varmasti ihon mikrokuorintalaitteesta PMD Beauty Microderm Classic. Ihonpuhdistuksenerikoislaitteessa yhdistyvät patentoitu pyörivien hiontalevyjen järjestelmä ja hellävarainen tyhjiöimu. Tyhjiöteknologia auttaa stimuloimaan ja nuorentamaan ihoa, edistää kollageenin ja elastiinin tuotantoa ja nopeuttaa ihosolujen uudistumista alumiinioksidista valmistettujen levyjen poistaessa kuollutta ihosolukkoa hellävaraisesti. Se on mielestämme yksi parhaista laitteista!

Tiedätkö jo, millainen ihonpuhdistusharja sopii sinulle parhaiten? Kerro meille, mihin päädyit valinnassasi.

Lue lisää