Suositukset: Parhaat meikinkiinnityssuihkeet

16. huhtikuuta 2021Notino

Aamu-usvan tai hiostavan kesäpäivän ei tarvitse olla uhka täydelliselle meikille. Kiinnityssuihkeen avulla meikki pysyy pitkään raikkaana lämpötilan vaihteluista huolimatta.

Meikin kiinnityksestä on apua

Tahriutunut silmämeikki tai levinnyt huulipuna ovat jokaisen naisen painajainen. Siksi kosmetiikkavalmistajat kilpailevatkin parhaan tuotteen kehittämisestä meikin kiinnitykseen. Saatavilla on runsaasti vaihtoehtoja: vedenkestävää kosmetiikkaa, erityisiä pohjustusvoiteita, imupapereita ja meikinkiinnityssuihkeita. Näistä suosituin on setting spray eli kiinnityssuihke.

Muutaman sekunnin vaivalla miellyttävä tunne koko päiväksi

Kiinnityssuihkeen käyttö on nopeaa riippumatta siitä, halutaanko saavuttaa mattapintainen (sopii paremmin rasvoittuvalle iholle) vai heleä lopputulos tai halutaanko saada aikaan tavanomainen viimeistely. Meikinkiinnityssuihketta on ravistettava hyvin ja suihkutettava hienona sumuna kasvoille vähintään 25 cm:n etäisyydeltä. Meikki kiinnitetään tavallisesti ehostuksen päätteeksi, vaikka suurin osa maailmankuuluista meikkitaiteilijoista suihkuttaa tavanomaiseen viimeistelyyn käytettävää aerosolia jo ennen meikin levitystä ja jokaisen meikkikerroksen jälkeen. Kuulostaa helpolta, vai mitä?

Meikinkiinnityssuihkeen hyödyt

> kiinnityssuihke huolehtii meikin pitkäkestoisesta kiinnityksestä tahattomassa vaatekosketuksessa, hankalissa lämpötilaolosuhteissa ja kasvoja kosketettaessa;

> tekee meikistä kestävämmän myös rasvoittuvalla iholla;

> ehkäisee meikkituotteiden haalistumista;

> varmistaa virheettömän ulkonäön – estää luomivärin jauhemaisten pigmenttien varisemisen silmien alle sekä ripsivärin ja huulipunan leviämisen;

> korostaa luomivärin pigmenttiä;

> pehmentää ja raikastaa ihoa kokonaisvaltaisesti;

> mattavaihtoehto pitää kiillon poissa kasvoilta koko päivän, kun taas heleyttävä kiinnityssuihke valaisee kasvot täydellisesti.

Miten meikki kiinnitetään vieläkin tehokkaammin? Tässä muutama vinkki

  1. Käytä meikin kiinnittämiseen erityisen hankalissa olosuhteissa (lumi, kesän kosteus jne.) kiinnityssuihketta jokaiseen meikkikerrokseen. Anna sen kuitenkin kuivua jokaisen kerroksen jälkeen, sillä se voi muuten muodostaa kasvoille läikkiä!
  2. Jos käytät pigmentiltään vähemmän voimakasta luomiväriä, sen sävyä voidaan korostaa kiinnityssuihkeella. Suihkuta kiinnityssuihketta ensin applikaattoriin ja ota siihen vasta sen jälkeen luomiväriä.
  3. Suihkauta meikin kiinnittäjääripsiväriharjaan ja liikuta sitä ripsiä pitkin ennen ripsivärin levitystä ja sen jälkeen. Estät näin ripsivärin leviämisen silmien alle.
  4. Levitä kiinnitysnestettä huuliin heti ensimmäisen huulipunakerroksen levittämisen jälkeen. Anna sen kuivua ja lisää vielä kerros huulipunaa. Puuteroi huulet sen jälkeen läpinäkyvällä puuterilla yksikerroksisen kosmetiikkapyyhkeen läpi.

Toivottavasti onnistuimme esittelemään tämä kosmetiikkatuotteiden ”välttämättömyyden” riittävän yksityiskohtaisesti. Testasimme myös muutamaa meikinkiinnityssuihketta, jotta sinun olisi helpompi valita niistä itsellesi parhaiten sopiva tuote.

Arvio meikinkiinnityssuihkeista. Löydätkö omasi?

NYX Professional Makeup Makeup Setting Spray Dewy -kiinnityssuihke

Käytän kiinnityssuihketta säännöllisesti. Siitä on apua varsinkin nyt, kun kasvomaskia on käytettävä kaikkialla, koska se pitää meikin yhtenäisenä. NYX Professional Makeup Makeup Setting Spray Dewy -suihketta on helppo käyttää, sen pakkauskoko on juuri sopiva ja se mahtuu kätevästi jokaiseen käsilaukkuun. Se jättää iholle miellyttävän pinnan, ja sen tarjoama kiinnitys on melko voimakas. Ainoana haittapuolena on, että kiinnittäjä kuivattaa ihoa hieman päivän mittaan.

Lotta K.

Meikinkiinnityssuihke Max Factor Lasting Performance

En käyttänyt aiemmin kiinnityssuihketta lainkaan, mutta kasvomaskien jatkuva käyttö ei ole jättänyt muuta vaihtoehtoa kuin sen hankkimisen. Tuotteen tiedoissa kerrotaan, että se kiinnittää meikin jopa 8 tunnin ajaksi, minkä voin vahvistaa. Meikki pysyi paikallaan aamusta asti koko työpäivän ajan siihen asti, kun poistin meikin ennen treenejä eli kaiken kaikkiaan 10 tuntia. Minulla on kuivahko iho ja olen töissä ilmastoidussa toimistossa, joten arvostan suuresti Max Factor Lasting Performance -kiinnityssuihkeen antamaa raikastusta ja kosteutusta. Sitä voi lisätä päivän mittaan aina tarvittaessa.

Jaana N.

Meikin kiinnittäjä Artdeco 3 in 1 Make Up Fixing Spray

Kokeilin kiinnityssuihketta ensimmäistä kertaa. Olin tyytyväinen Artdeco 3 in 1 Make Up Fixing Spray -suihkeeseen. Se kiinnitti meikin niin hyvin, että meikki pysyi hyvänä koko päivän. Lisäksi suihke raikasti ihon ja tuoksui hyvältä. Suihkutustapa voisi olla hieman hienojakoisempi, muttei haittaa kokonaisvaikutelmaa.

Leena J.

Kasvosumute meikin kiinnittämiseen MAC Cosmetics Prep + Prime Fix+

Kokeilin neljää kiinnityssuihketta ja pidin eniten MAC Cosmetics Prep + Prime Fix+ -suihkeesta. Pakkauksen avaamisen jälkeen jouduin hieman taistelemaan avausmekanismin kanssa. Sumute on hienojakoinen, ja sen tuoksu on neutraali. Käytän kiinnityssuihketta meikin ja puuterin levittämisen jälkeen. Annan sen kuivua hieman ja puuteroin uudestaan. Meikki pysyy hyvin kiinnittyneenä noin 6 tuntia, minkä jälkeen on taas käytettävä puuteria.

Katri H.

Pystyitkö valitsemaan itsellesi parhaiten sopivan kiinnityssuihkeen? Kerro meille kokemuksistasi.

Lue lisää