Mine põhisisu juurde

Video: meikkaaja neuvoo, miten aurinkovoide ja meikki yhdistetään

21.5.2024

Notino

Lukeminen vie 5 minuuttia

Meikkaaja-maskeeraaja Asya ei tingi aurinkovoiteesta. „Aurinkosuojakerroin on nykyään aivan välttämätön”, hän sanoo. Asya Meytuv työskentelee muun muassa mallien ja valokuvaajien kanssa, mutta eniten häntä innostaa meikkaustekniikoiden yksilöllinen opettaminen asiakkaille. ”Jokaisen pitäisi voida tuntea itsensä päivittäin maailman kauneimmaksi naiseksi. Mutta emme saa unohtaa terveydestämme huolehtimista.“

Kohtaan usein asiakkaita, jotka eivät käytä aurinkosuojakertoimella varustettua kasvovoidetta. Useimmiten syynä on huoli meikin kestosta, mutta monesti myös auringon haitallisuuden ja aurinkosuojan tärkeyden aliarvioiminen. Tutustutaan siis tarkemmin aurinkosuojakertoimeen

Onko aurinko todella niin huono juttu?

Tieteelliset tutkimukset osoittavat, että UVA- ja UVB-säteet aiheuttavat ihon ennenaikaista vanhenemista ja pigmenttiläiskiä, mutta aivan erityisesti ihosyöpää. Kasvojen ja vartalon ihon vaurioituminen auringossa on yksi yleisimmistä ihotautilääkärin vastaanotolle hakeutumisen syistä. Siksi muistutamme UVA- ja UVB-säteiltä suojautumisen tärkeydestä blogissamme vuosittain, joten käydäänpä taas perusasiat läpi.

Aurinkovoide on voiteista tärkein

Aurinkosuojakertoimella varustetut voiteet ovat tarpeen muulloinkin kuin kesälomalla. Altistumme auringon haitalliselle säteilylle aina, kun vietämme aikaa ulkona, ikkunan äärellä tai autossa, vaikka aurinko vaikuttaisikin olevan piilossa pilviverhon takana. Erityisesti näin on lentokoneessa. 

Aurinkovoidetta on siis tärkeää levittää kasvojen lisäksi myös korvalehtiin, kaulalle ja dekoltee-alueelle (paitsi jos päällä sattuu olemaan poolopaita) sekä kämmenselkiin, joihin pigmenttiläiskät ilmaantuvat yleensä ensimmäisinä. Käytännössä voidetta, jonka suojakerroin on vähintään 30, tulee käyttää kaikilla ihoalueilla, jotka eivät ole vaatteiden peitossa. Ei pidä unohtaa myöskään aurinkosuojakertoimella varustettua huulirasvaa.

Miten aurinkorasva ja meikki tulevat toimeen keskenään?

Maskeeraajana tiedän hyvin, että jos aurinkovoide ja meikkituotteet eivät ole keskenään yhteensopivia, tiedossa on ongelmia. Täydellinen meikki ei ota onnistuakseen, vaikka miten yrittäisit. Onneksi aurinkovoiteiden valmistajat ottavat tämän nykyään huomioon ja käytössä on entistä edistyneempää teknologiaa. Saatavilla on tuotteita, jotka sopivat erinomaisesti yhteen meikin kanssa. Mitä ne sitten ovat?

La Roche-Posay Anthelios SHAKA

UV-suojavoide kuuluu ihonhoitorutiinin viimeiseen vaiheeseen juuri ennen meikkivoiteen levittämistä. Markkinoilla on jo lukuisia pohjustusvoiteen sijaan käytettäviä suojakertoimella varustettuja tuotteita. Yksi niistä on La Roche-Posay Anthelios, jonka erittäin kevyt koostumus on iholla huomaamaton ja jonka päälle meikkivoide levittyy täydellisesti. Sitä täytyy vain muistaa ravistaa kunnolla ennen käyttöä.

Beauty of Joseon Relief Sun Rice + Probiotics

Korealaisen Beauty of Joseon -tuotemerkin Relief Sun Rice + Probiotics -voide levittyy iholle ihanan kevyesti. Se ei paakkuunnu meikin alla ja kosteuttaa ihoa miellyttävästi. Se sisältää myös ihon mikrobiomia ravitsevia probiootteja. Anna voiteen imeytyä parin minuutin ajan ennen meikkivoiteen käyttöä. Meikkivoide kannattaa levittämisen sijaan taputella iholle. Näin vältät voiteen paakkuuntumisen ja aurinkosuoja säilyy ehjänä.

Nämä tuotteet suojaavat auringolta luotettavasti

Miten aurinkosuojaa lisätään päivän aikana

Aurinkovoidetta on mahdollista lisätä jopa meikin päälle. Tähän tarkoitukseen sopivat vaihtoehtoiset tuotteet, kuten suihkeet tai puikot. Niiden avulla aurinkosuojaa voi lisätä kaikkiin auringolle altistuviin kohtiin, kuten nenään, korviin, olkapäille, jalkapöytiin tai kämmenselkiin

Garnier Ambre Solaire Super UV

Ambre Solaire Super UV -suihke on kuin luotu aurinkosuojan lisäämiseen meikin päälle. Ravistat vain suihkepulloa ja suihkutat tuotetta kasvoille riittävältä etäisyydeltä. Meikki ei mene pilalle ja iho saa tarvitsemaansa suojaa.

Bioderma Photoderm Stick

Todennäköisesti sinulle on jo selvää, miten aurinkosuojapuikkoa tulee käyttää. Suosittelen tätä tuotetta eritoten kohtiin, joita kosketellaan eniten (korvat, posket, nenä) sekä kohtiin, joihin muodostuu eniten pigmenttiläiskiä (poskipäät ja kämmenselät)Bioderma Photoderm Stick on läpikuultava puikko, jonka kevyt koostumus sopii käytettäväksi paikallisesti myös meikin päälle. Äläkä unohda huulia ja huulten ympärysihoa! Pigmenttiraita ylähuulen päällä on varmasti monelle tuttu ongelma.

Mitä muuta on hyvä tietää? Kaikki aurinkosuojakertoimella varustetut aurinkovoiteet muodostavat iholle ohuen kalvon, joka on tärkeä puhdistaa huolellisesti jokailtaisen ihonhoitorutiinin yhteydessä. Joten muista aina ennen nukkumaanmenoa poistaa meikki huolellisesti, puhdistaa iho ja kosteuttaa sitä.

Muistetaan siis aina suojata iho auringolta!