Parhaat hiustenkuivaajat: minkälainen kannattaa hankkia?

11. marraskuuta 2020Notino
Mikä tarvike kuuluu jokaisen kylpyhuoneen välttämättömyyksiin? Ehdottomasti hiustenkuivaaja! Riippumatta siitä, föönaatko hiuksiasi joka päivä vai kerran viikossa, on tarpeellista muistaa suojata niitä vaurioilta.

Suojaat hiuksiasi parhaiten, kun valitset laadukkaan hiustenkuivaajan. Mitä sinun pitäisi tietää ennen ostoa? Autamme sinua valitsemaan askel askeleelta, mikä on sinulle sopiva hiustenkuivaaja!

Hiustenkuivaajan valitseminen

Kun etsit internetistä hiustenkuivaajia, voit joutua paniikkiin nähdessäsi tulokset: erimuotoisia ja -värisiä föönejä on lukemattomia määriä. On parempi selvittää ensin, minkälaisia ominaisuuksia hiustenkuivaajalta odottaa. Etsintä sujuu sitten helpommin! Alussa auttaa perusjaottelu tarkoituksen mukaan kotioloihin sopiviin, ammattimaisiin ja matkafööneihin.

Toinen tärkeä tekijä on myös hiustenkuivaajan teho – mitä suurempi teho on, sitä nopeammin ilma kiertää föönissä ja sitä lyhyempi kuivausaika on. Valitse siis laite, joka ei altista hiuksiasi lämmölle turhaan pitkään. Riittävä teho on yleensä 1 400 - 1 800 W, mutta erittäin paksuille hiuksille voi sopivampi teho olla yli 1 800 W. Jos laitteen teho on yli 2 000 W, on todennäköisesti kyse ammattitason hiustenkuivaajasta.

Tärkeää on myös lämpötilan säätömahdollisuus. Miksi? Jos hiuksesi ovat paksut ja tuuheat, korkeampi lämpöasetus on hyvä ratkaisu, jottei hiuksia tarvitse föönata tuntikaupalla. Ohuille ja hennoille hiuksille taas sopivat alhaiset lämpötilat, jotteivät hiukset vaurioidu kuivattaessa. Yksinkertainen nyrkkisääntö on, että mitä ohuemmat hiukset ovat, sitä alhaisempi lämpötila on.

Materiaalin valinta on tärkeää

Vaikka hiustenkuivaaja ei kosketa hiuksia niin kuin esimerkiksi suoristusraudat, on laadukas materiaali kuitenkin olennainen hiusten hyvinvointia varten.

Joidenkin hiustenkuivaajien lämpövastukset on valmistettu edullisesta metallista, joka levittää lämpöä epätasaisesti. Hellävaraisempaa kuivausta tarjoaa turmaliinista valmistettu vastus, ja kaikista vähiten hiuksia vaurioittaa keraaminen vastus. Jos etsit ammattitason hiustenkuivaajaa, paras vaihtoehto on varmaankin titaanista valmistettu laite työtä helpottavan keveytensä vuoksi.

TOP 5: Parhaat hiustenkuivaajat!

Oletko saanut selville, millainen on täydellinen apulaisesi ihanien hiusten saavuttamiseen? Hienoa! Inspiroidu valitsemistamme TOP-hiustenkuivaajista ja löydä juuri itsellesi sopiva.

Hyvä perustuote on BaByliss Rose Blush 2200 5337PRE, joka on kauniin värinen ja myös ihanan hellä hiuksia kohtaan. Laite on varustettu yksinkertaisella nopeuden ja lämpötilan säätöjärjestelmällä, jotta kampauksesi olisi valmis tuossa tuokiossa!

Jos aamusi ovat monesti kiireisiä, Rowenta Beauty Powerline CV5090F0 -hiustenkuivaajasta tulee välttämätön apulaisesi. Laitteen teho on huomattavat 2 300 W, mikä takaa hiustesi kuivumisen hetkessä. Ristikon pinta on keraaminen, joten fööni ei rasita hiuksia ja jättää ne kauniin kiiltäviksi.

Seuraava todella laadukas hiustenkuivaaja on ehdottomasti Bellissima My Pro Ceramic P5 3800. Föönin ristikon pinta on keraaminen, ja laitteessa on myös ionitoiminto, joka päästää hiuksiin negatiivisia, hiuksen pintaa sulkevia ioneja. Hiukset saavat siten paremmin suojaa lämmöltä, ne sitovat itseensä enemmän kosteutta ja näyttävät kiiltävämmiltä. Voit jättää nyt hyvästit pörröisille hiuksille!

Ammattitason ionisoivista hiustenkuivaajista suosittelemme erityisesti Valera Swiss Metal Master 2000 Ionic -hiustenkuivaajaa. Ilahdut tehokkaasta moottorista, nopeasta ilmankierrosta ja turvatermostaatista, joka kytkee laitteen automaattisesti pois päältä sen ylikuumentuessa. Kapea suutin soveltuu loistavasti kampauksen muotoiluun.

Myös erittäin kevyt ja hiljainen hiustenkuivaaja Parlux Alyon Ceramic & Ionic on ionisoiva. Laite kuuluu ehdottomasti ammattitason fööneihin, mutta kiinnität varmasti huomiota myös laajaan värivalikoimaan. Mikä sopisi parhaiten sinun kylpyhuoneeseesi?

Miten kuivata hiukset oikein?

Vaikka oikean laitteen valitseminen on olennaista, liittyy hiusten kuivaamiseen muitakin tärkeitä seikkoja, joilla estät hiusten rasittumista ja vaurioitumista. Millainen on oikea menetelmä?

  • Kuivata hiukset pesun jälkeen hellästi pyyhkeellä, mutta älä hankaa niitä, jotteivät ne takkuunnu tai ala katkeilemaan.
  • Jos alat kuivata hiuksia heti, levitä niihin jätettävän hoitoaineen jälkeen myös lämpösuoja.
  • Säädä hiustenkuivaaja ensiksi korkealle tai keskilämmölle, jotta kosteus haihtuu hiuksista.
  • Kun hiukset alkavat olla suhteellisen kuivat, selvitä ne hiusharjalla.
  • Jaa hiukset osioihin ja ala föönata yksittäisiä suortuvia sen mukaan, millaisen muodon haluat saavuttaa. Etene alemmista ylempiin kerroksiin.

On tärkeää muistaa, että hiusten kuivaaminen eroaa hiustyypin mukaan. Esimerkiksi kiharien hiusten föönaamisessa diffuusorilla varustettu hiustenkuivaaja osoittautuu käteväksi apulaiseksi.

Lue lisää