Mine põhisisu juurde

Miten saat säilytettyä upean rusketuksen mahdollisimman pitkään kesän jälkeen? Nämä vinkit auttavat!

16.8.2023

Tereza Krupková

Lukeminen vie 5 minuuttia

Kulutitko tuntikausia auringossa (tehokkaan suojakertoimen kanssa toki) saadaksesi upean pronssisen rusketuksen, etkä halua luopua siitä arjen koittaessa? Meillä on takataskussa 5 testattua keinoa, joiden avulla rusketus säilyy mahdollisimman kauan. Mitä kannattaa välttää ja mistä taas on apua?

Jos rakastat ruskettunutta ihoa ja haluat säilyttää sen, vaikka hyvin tiedät, että auringonotto ei ole trendikästä, saat meiltä 5 testattua vinkkiä, jotka pitävät ihosi pronssin värisenä. Täältä löydät vinkit rusketuksen säilyttämiseksi!

 1. Kuorinta auttaa  

Miten pitää yllä rantalomalla hankittu kaunis rusketus? Aloita ihonhoito kuorinnalla. Ihon mekaaninen puhdistus ja runsas suihkuttelu eivät haalista väriä, vaikka siltä saattaakin tuntua. Hiero kehoa suihkussa kevyellä vartalokuorinnalla kerran tai pari viikossa. Levitä iholle kosteusvoidetta heti kuorinnan jälkeen. Tässä vaiheessa ei kannata aikailla.

Jos haluat säilyttää rusketuksen myös kasvoilla, älä käytä vartalon kuorintaan tarkoitettuja tuotteita. Hanki erikseen kasvoille tarkoitettu kuorintatuote. Vartalon kuorintaan tarkoitetuissa tuotteissa on karkeammat rakeet, jotka vaurioittavat kasvojen herkkää ihoa. Huolehdi myös siitä, ettei suihku- tai kylpyvesi ole liian kuumaa. Joidenkin tutkimusten mukaan kuuma kylpy on yksi yleisimmistä ihon kuivumisen aiheuttajista, sillä se vaurioittaa ihon pintakerrosta. Rusketus taas katoaa kuivalta iholta helposti.

Rusketuksen keston pidentämisessä sinua auttaa

2. Ihonhoito ja kosteutus auringonoton jälkeen  

Älä unohda myöskään ravitsevia after-sun-tuotteita, joita ovat esimerkiksi laadukkaat kosteusvoiteet ja ihoöljyt. Ne herättävät auringon uuvuttaman ihon eloon. Paras tapa on käyttää niitä öisin, jolloin ne voivat vaikuttaa iholla pitkään. Toiset asiantuntijat suosittelevat rusketuksen keston pidentämiseen rusketusta tukevaa saksanpähkinäuutetta ja toiset taas tyrniöljyä. 

Me testasimme tuotteet ja havaintojemme mukaan kaikki kosteuttavat tuotteetpystyvät samanlaisiin ihmeisiin. Parasta on käyttää niitä aina heti suihkun jälkeen ja lisäksi useita kertoja päivässä. Kosteutetulla iholla rusketus säilyy pitempään, minkä jo tiedätkin.  

3. Rusketusta purkista  

Miettiessämme, miten rusketus säilyisi parhaiten, mieleemme tulivat myös itseruskettavat tuotteet. Useimmat niistä sopivat sekä kasvoille että vartalolle. Jos ihosi on herkkä, suosittelemme kasvoille tarkoitettuja itseruskettavia voiteita, joita kannattaa levittää iholle kerran viikossa. 

Sama koskee myös vartalolle tarkoitettuja itseruskettavia voiteita. Kesällä ei tarvita paksuja meikkivoiteita, joten tue rusketusta sävyttävillä kasvovoiteilla, jotka valitset ihon senhetkisen värisävyn mukaan. Voit myös käyttää heleyttävää aurinkopuuteria, jonka levität siveltimellä poskipäihin ja dekoltee-alueelle. 

Ravintolisistä beetakaroteenia kannattaa käyttää vielä kuukauden rusketuksen hankkimisen jälkeen. Sopiva annostus on yksi beetakaroteenikapseli päivässä. 

4. Juo! 

Säännöllinen ihonhoito ja riittävä nesteytys vaikuttavat ihon kykyyn sitoa kosteutta. Ihon pH-arvoa tasapainottava nuoresta kookoksesta valmistettu kookosvesi on siinä erinomainen apulainen. Se sisältää sytokiiniä ja lauriinihappoa, joita iho tarvitsee solujen kasvuprosessissa. Ne ehkäisevät ihon ennenaikaista ikääntymistä.

Kosmetiikassa kookosuutetuotteita käytetään niiden kosteuttavien, elvyttävien ja rauhoittavien vaikutusten vuoksi. Joten myös rusketuksen säilyttämiseksi kannattaa hankkia kookosuutepohjaisia tuotteita.

 5. Keinoaurinko jättää jälkensä 

Jos olet ollut onnekas ja saanut viettää kesäsi rannalla toimiston sijaan, vältä solariumia lomalta paluun jälkeen (ja itse asiassa koko vuoden ympäri). Ruskettunut iho nimittäin imee tehokkaasti UV-säteilyä, joka on solariumissa voimakkaampaa kuin luonnonvalossa. Se altistaa ihosyövälle ja kuivattaa ihoa. Se taas aiheuttaa ihon ennenaikaista ikääntymistä. Ja mehän emme halua ikääntyä, vai mitä? Emmehän toki! 

 Joten viimeiset neuvomme kuuluvat: kuori iho kerran viikossa, kosteuta sitä jopa useita kertoja päivässä, ota vain haaleita suihkuja sekä osta aurinkopuuteria ja mietoja itseruskettavia tuotteita! Joko tiedät, miten rusketus parhaiten säilyy?