Aloe vera: TOP ainesosat myös sinun ihollesi

13. heinäkuuta 2021Notino

Kuuluuko aloe vera suosikkihuonekasveihisi? Nyt on aika tehdä sille tilaa kylpyhuoneen hyllyltä. Joskin hiukan eri muodossa. Aloe vera kuuluu niihin kauneudenhoidon apuvälineisiin, jotka eivät jätä sinua ikinä pulaan, oli kyseessä sitten ihosi, vartalosi tai hiuksesi. Millä tavoin aloe sinua auttaa ja mitä tuotteita kannattaa ehdottomasti kokeilla?

Mikä aloe vera on ja miksi se kuuluu myös sinun kotiisi

Aloe vera on kasvi, jota on ominaisuuksiensa vuoksi käytetty luonnonlääkinnässä jo pitkään. Siitä hyödynnetään etenkin aloe vera -geeliä, joka voidaan käsitellä useisiin eri muotoihin ja avuksi moninaisiin vaivoihin.

Useiden hyötyjensä ansiosta aloe veraa käytetään nykyään lukuisissa kosmetiikkatuotteissa. Aloe vera -geelin etuna on, ettei siinä ole myrkkyjä – sitä voi siis käyttää mille tahansa ihotyypille useita kertoja päivässä. Aloe veran edut eivät rajoitu ainoastaan ulkoiseen käyttöön, mutta olemme nyt luonnollisesti keskittyneet sen kauneudenhoidollisiin vaikutuksiin. Milloin sinun kannattaa hankkia aloe veraa sisältävää kosmetiikkaa?

Aloe vera kasvoille

Kuten jo tiedämme, aloe sopii kaikille ihotyypeille. Voimakkaiden kosteuttavien ja uudistavien ominaisuuksiensa ansiosta sitä käytetään kuitenkin eniten kuivan ja ongelmaihon hoitoon – erityisen hyvä vaikutus sillä on akneen. Kosteutettu iho torjuu finnejä paremmin, mutta aloe pelastaa tilanteen myöhemminkin – se pystyy nimittäin myös silottamaan arpia ja vähentämään kivuliaita näppylöitä.

Kaiken perusta on kuitenkin ihon säännöllinen kosteutus, olipa ihotyyppisi mikä hyvänsä. Erinomainen apu siinä on Cliniquen aloe vera -voide Moisture Surge™ 100H Auto-Replenishing Hydrator. Aloe veran vaikutuksia tukee hyaluronihappo, ja säännöllinen käyttö saa ihosi suorastaan säteilemään!

Kosteutuksen ei kuitenkaan pitäisi jäädä voiteen käyttöön. Kosteuttavaa vaikutusta voit tukea aloe vera -kangasnaamiolla Holika Holika Aloe 99 %, joka kosteuttaa ja ravitsee ihoa sekä rentouttaa sitä pitkän päivän jälkeen.

Aloe vera -geelin hyvät vaikutukset eivät kuitenkaan pääty tähän. Myös rypyt saavat kyytiä, sillä aloe tukee ihon kollageenin uusiutumista. Etsitkö kosteuttavaa ja samalla ikääntymistä ehkäisevää vaikutusta? Kokeile aloe vera -kasvonaamiota Missha Airy Fit Aloe, joka sekin sisältää hyaluronihappoa ja muita aktiivisia ainesosia.

Aloe vera hiuksille

Jos kaipaat pikemminkin tietoa siitä, miten käyttää aloe veraa hiuksiin ja miksi, vastaus tulee tässä. Aloe vahvistaa hiuskuitua, parantaa sen kimmoisuutta sekä tuo hiuksiin lisää kiiltoa. Hiusten lisäksi se hoitaa myös hiuspohjaa, minkä vuoksi se on loistava liittolainen hilseen ja kutisevan päänahan vastaisessa taistelussa.

Voit käyttää puhdasta aloe vera -geeliä yhdessä shampoosi kanssa tai jopa sekoittaa sen siihen, tai hankkia erityisiä aloe vera -hiustuotteita. Jälkimmäisessä tapauksessa huomionarvoinen tuote on monikäyttöinen aloe vera -geeli Skin79 Jeju Aloe, joka kosteuttaa ja eheyttää hiuksia, mutta sopii myös ihonhoitoon.

Aloe vera vartalolle

Hiustesi ja kasvojesi lisäksi aloe on myös vartalosi mieleen. Syitä on useita. Aloe vera sisältää A- ja E-vitamiineja, joiden ansiosta se nopeuttaa kevyesti vahingoittuneen ihon uudistumista.

Sen rauhoittavia ja kosteuttavia vaikutuksia hyödynnetään usein ihokarvanpoistotuotteissa, aloe vera -yleisvoiteissa tai vaikkapa aurinko- ja after sun -voiteissa.

Kesäaikaan sopiikin Collistarin aloe vera -suihke Special Perfect Tan Supertanning Water Moisturizing Anti-Salt, joka kosteuttaa voimakkaasti sekä viilentää ihoa miellyttävästi. Siinä ei kuitenkaan ole suojakertoimia, joten muista käyttää myös SPF-tuotetta.

Auringossa vietetyn päivän jälkeen erinomainen valinta on aloe vera -suihkugeeli Holika Holika Aloe 92 %, joka rauhoittaa auringonpaistetta saaneen ihon mukavasti.

Mitä ajattelet aloe verasta nyt? Tämän kasvin uutteita sisältävä kosmetiikka toimii taatusti. Riittää, kun löydät itsellesi sopivan tuotteen.

Lue lisää