Hampaiden valkaisu kotona: tehokkaimmat keinot saada säteilevä hymy

22. lokakuuta 2020Notino

Hammaskiilteen väristä saa vaaleamman ja kauniimman ei ainoastaan kemiallisella valkaisulla, vaan myös hellävaraisemmalla pinnallisten pigmenttien poistamisella. Tehokkaan hampaiden valkaisun tarjoavat valkaisuaineet, jotka hajottavat värjäytymät valkaisten kiillettä. Yleensä kaikki hampaat valkaistaan, mutta myös yksittäisiä hampaita voidaan valkaista esimerkiksi valkaisukynän avulla. Kotivalkaisu on täysin turvallista ja terveydelle vaaratonta, mutta ohjeita on kuitenkin noudatettava, ja valkaisusta on neuvoteltava etukäteen suuhygienistin kanssa.

Valkaista saa vain terveitä ja reiättömiä hampaita, jotka eivät ole yliherkkiä. Valkaisua ei saa tehdä raskauden ja imettämisen aikana. Ennen valkaisua on tarpeen antaa ammattilaisen suuhygienistin poistaa hammaskiven ja pintavärjäytymät. Valkaisun aste on yksilöllinen eikä sitä voi etukäteen tarkkaan arvioida, koska se riippuu kiilteen laadusta ja hampaiden värjäytymisen tyypistä..

Miten valkaista hampaat nopeasti kotona

Hollywood-hymyn tavoittelussa on useita vaihtoehtoja – riippuu ajan määrästä. Jos haluat saada hampaasi loistamaan valkeutta vähitellen ja pysyvästi, ota käyttöön valkaisevia suuvesiä ja hammastahnoja. Jos tarkoituksenasi on päästä nopeasti lähestyvän juhlan kuningattareksi, kokeile valkaisuliuskoja tai geeliä sisältävää kotivalkaisuun tarkoitettua valkaisusarjaa.

Valkaisevat hammastahnat

Useimmat valkaisevista hammastahnoista poistavat värjäytymiä hammaskiilteen pinnalta – se tarkoittaa, että kiilteen luonnollinen sävy ei muutu, mutta kahvista, teestä ja ruoasta aiheutuva keltaisuus katoaa.

Parhaat hammastahnat:

Valkaisuliuskat hampaille

Yksinkertaisen käyttötapansa ansiosta ovat valkaisuliuskat lähes yhtä suosittuja kuin valkaisevat hammastahnat. Liimaaminen sujuu helposti, laadukkaat liuskat eivät luisu eivätkä takerru hampaisiin – valkaisun päätteeksi ne vetäistään kevyesti pois.

Suosittelemme: Aktiivihiiltä ja kookosöljyä sisältävät valkaisuliuskat: My White Secret Charcoal and Coconut Oil

Hampaiden valkaisusarja

Hyvä uutinen kaikille kiireisille, jotka ovat aina lennossa: valkaisukuurin voi antaa vaikuttaa yön yli, samalla kun vietät mukavia hetkiä unten mailla. Ensimmäinen vaihe vie vain muutaman minuutin – muotoutuva aplikaattori mukautuu hampaittesi muotoon, se täytetään valkaisugeelillä ja sen jälkeen eikun nukkumaan.

Suuhygienistin vinkki: ”Jos yövalkaisu ei sovi sinulle, kokeile valkaisua päivän aikana, jolloin geelin on oltava suussa vähintään 3 tuntia, ja tulokset näkee lyhyemmän vaikutusajan vuoksi pidemmän ajan jälkeen.” selittää Tereza Hastrmanová.

Suosittelemme: valkaisugeeliä sisältävä sarja: White Pearl Whitening System

Valkaisun jälkeinen herkkyys

Kotivalkaisun jälkeen hampaasi saattavat tuntua herkemmiltä tai ikenesi kirvellä vähän. Ei kuitenkaan ole syytä paniikkiin, hammaskiilteesi ei ole vaarassa – nämä lievät sivuvaikutukset katoavat yleensä päivän aikana. Jos hampaiden herkkyyttä esiintyy useammin, käytä erikoisvalkaisutuotteita.

Hampaiden luonnollinen valkaisu

Haluatko kokeilla ensiksi luonnollisia hampaidenvalkaisutapoja?

  • Survotut mansikat toimivat valkaisevasti siementen hiovien ominaisuuksien ja omenahapon ansiosta.
  • Kurkuma ehkä jättää kestävät keltaiset jäljet kaikkialle, mutta se on myös tehokas apulainen hampaiden valkaisuun. Lisäksi se auttaa tulehdusta ehkäisevien vaikutuksiensa ansiosta myös ientulehdukseen.
  • Intialainen menetelmä uskaliaille – suun huuhtelu orgaanisella öljyllä (ns. oil pulling) puhdistaa suuontelon ja palauttaa hampaiden luonnollisen valkeuden.

Ei-toivottu värjäytyminen

Kauniit hampaasi pysyvät lumivalkoisina sitä kauemmin, mitä tehokkaammin suojaat niitä värjääviltä aineilta – ja on siksi suositeltavaa rajoittaa kahvin, mustan teen, punaviinin ja tietysti myös tupakan käyttöä. Joka tapauksessa on hyvä löytää oma tehokas ja miellyttävä tapa ehostaa kiilteen väriä, johon voi luottaa silloin, kun huomaat hymysi tarvitsevan uutta hehkua.

Lue lisää