Heleä iho: Selvitä, miten käytetään korostusväriä

27. toukokuuta 2021Notino

Korostusvärien ja korostavien puuterien maailma on yhtä monipuolinen kuin poskipunien tai aurinkopuuterin maailma. Niin paljon erilaisia rakenteita, sävyjä ja lopputuloksia, että pää menee pyörälle... Onko sinullakin toisinaan tunne, että olet hukassa korostusväritarjonnan kanssa? Jos vastaus on kyllä, perehdy kanssamme siihen, miten korostusväri valitaan ihonvärin tai meikkivoidetyypin mukaan. Luonnollisesti annamme myös ohjeita siitä, mihin kohtaan kasvoja korostusväriä tulee levittää.

Korostusvärin valinta ihon värisävyn mukaan

Toisinaan on täysin mahdotonta arvata, mikä sopii itselle parhaiten. Etenkin, jos olet ostamassa elämäsi ensimmäistä korostusväriä. Miten valitset sen oikean helposti? Muista kuitenkin, että hankkimasi korostusvärin tulee olla yhden värisävyn verran oman ihosi väriä vaaleampaa.

 • Onko ihosi vaalea tai jopa kalpea? Valitse mieluummin viileä värisävy, esimerkiksi hopea, helmiäinen tai vaaleanpunertava.
 • Onko ihosi tummahko? Varma valinta on aprikoosinvärinen korostusväri.
 • Ylpeiletkö tummalla iholla? Tee siitä hehkuva pronssiin tai kupariin vivahtavalla korostusvärillä.
 • Vivahtaako ihosi oliiviin? Voit kokeilla kaikkia sävyjä kullasta pronssiin. Vain viileät sävyt sinun on paras kiertää kaukaa.
 • Etkö halua miettiä niin paljon? Kokeile yleiskorostusväriä, joka soveltuu kaikille ihon värisävyille. Mainio kumppani on esimerkiksi theBalm Mary - Lou Manizer. Yksi sen mainioista ominaisuuksista on, että voit ongelmitta käyttää sitä paitsi ihon heleyttämiseen, myös korostamaan luomiväriä.

Milloin tulisi valita nestemäinen ja milloin puuterimainen korostusväri?

Valitsetpa kumman tahansa, muista, että puuterimainen tuote sopii parhaiten yhteen muiden puuterimaisten tuotteiden kanssa. Nestemäistä korostusväriä voit puolestaan käyttää yhdessä nestemäisten tai voidemaisten meikkien kanssa.

 • Helposti rasvoittuva iho Jos kasvosi ja etenkin T-alue kiiltelevät luonnostaan, valitse mieluummin puuterimainen meikkipohja, joka tekee ihosta kauniin mattapintaisen. Toimi samoin valitessasi korostusväriä. Erinomainen valinta on kevyt, silmiin ja kasvoille tarkoitettu korostusväri Shiseido Aura Dew Face, Eyes, Lips, joka sisältää japanilaista helmiäistä. Se ei ärsytä edes ongelmaihoa ja jos pidät monikäyttömeikeistä, ihastut siihen välittömästi. Sitä voidaan nimittäin levittää myös huuliin ja silmäluomille.
 • Kuva iho Siinä tapauksessa sinulle sopivat parhaiten nestemäinen korostusväri, meikkipohja ja peiteväri. Uskomme, että sinulle sopii hyvin Yves Saint Laurent Touche Éclat Radiant Touch -meikkikynä. Sen kevyen terän ansiosta korostat helposti amorinkaarta tai nenänpäätä ja peität sillä myös onnistuneesti hienot juonteet. Se sisältää myös ihon kuivumista ehkäiseviä hyaluronihappoa ja tokoferolia.

Vinkkimme: Jos sinulla on rasvainen iho, kiinnitä meikkivoide, peitevoide ja poskipuna puuterilla ennen korostusvärin levittämistä. Jos ihosi on kuiva, käytä kiinnityssuihketta.

Korostusvärin levittämisestä lyhyesti

Korostusvärin käytössä mielikuvituksella ei ole rajoja, mutta pidä mielessäsi, että sitä tulee levittää lähinnä niihin kohtiin kasvoilla, joihin valo luonnostaan osuu. Vieläkin dramaattisemman lopputuloksen saat, kun teet täydellisen kasvojen ääriviivojen korostuksen.

 • Oikea väline. Jotta tuotteen kanssa olisi helppo toimia, tarvitset laadukkaan siveltimen. Voit toimia kuin tunnetut meikkitaiteilijat ja valita tuuhean huiskun tai ohuemman siveltimen tarkempaan levittämiseen. Me emme voi liikaa kehua Notino Master Collection -korostusvärisivellintä, jossa on synteettiset japanilaiset ecolon-harjakset. Huomiota ansaitsee myös erittäin pehmeä BrushArt Everyday Collection, joka mahtuu mainiosti käsilaukkuun.
 • Poskipäiden korostaminen. Mietitkö, miten korostusvärillä korostetaan poskia? Helppo tapa on poskipuna. Levitä vain korostusväriä sen yläpuolelle. Siis niihin kohtiin kasvoja, joissa poskipäät näkyvät eniten. Tässä tarkoituksessa erityisen ihastuttava on puuterimainen korostusväri Bobbi Brown Highlighting Powder. Mutta huomio! Siitä löytyy neljä vastustamatonta värisävyä.
 • Kivuton nenän korjailu. Jos sinusta tuntuu, että nenäsi on liian leveä, voit helposti kaventaa sitä korostusvärin avulla. Levitä sitä nenän koko pituudelta. Jos haluat nöpönenän, laita korostusväriä nenänpäähän.
 • Täyteläiset huulet. Haaveiletko viettelevistä huulista? Ylähuulen suurentamiseen riittää korostusvärin levittäminen ylähuulen keskikohdan yläpuolelle. Alahuuli näyttää aistillisemmalta, kun laitat pienen ripauksen leukaan. Tässä tarkoituksessa todella mainion vaikutelman takaa metallinen Yves Saint Laurent Couture Highlighter. Se levittyy helposti ja sitä voidaan käyttää sekä kuivana että märkänä.
 • Levänneet silmät. Ellei edes peiteväri riitä häivyttämään väsymyksen merkkejä, pelastus löytyy oikeansävyisestä korostusväristä. Levitä sitä silmän sisänurkkaan sekä kulmakarvojen ala- ja yläpuolelle. Takaamme, että tulet näyttämään virkeältä ja energiseltä. Etkö vieläkään ole tyytyväinen? Saat suurennettua silmiäsi vieläkin enemmän, kun levität korostusväriä yläluomien keskelle. Tummat silmänaluset saat peitettyä levittämällä korostusväriä silmien alle.
 • Älä unohda otsaa. Kyllä, laita korostusväriä myös sinne. Etenkin, jos mielelläsi rajaat kasvojen ääriviivoja ja olet juuri laittanut ohimoille aurinkopuuteria. Poikkeuksena ovat vain ne naiset, joiden otsalla on tapana kiiltää ja jotka eivät todellakaan halua sitä enää enempää korostaa.
 • Onnistuu ilman meikkivoidettakin. Et tarvitse täyttä meikkiä tehdäksesi ihostasi heleän. Päinvastoin. Voit laittaa korostusväriä kasvoille suoraan ihovoiteen päälle ja sitten vain menoksi. Haluatko mahdollisimman luonnollisen lopputuloksen? Suosittelemme vilpittömästi korostavaa MAC Cosmetics Mineralize Skinfinish -kivipuuteria. Sen koostumus kätkee sisäänsä 77 mineraalin yhdistelmän ja hoitavaa E-vitamiinia.

Se on jo selvää, mihin ja miten korostusväriä käytetään. Mutta tiedätkö, että Hollywoodin tähdet laittavat sitä myös solisluihin, olkapäille, käsiin ja jalkoihin? Kuten jo olemme todenneet, mielikuvituksella ei todellakaan ole rajoja – joten siitä vain rohkeasti kokeilemaan!

Lue lisää