Herkän ihon pelastus

19. marraskuuta 2020Notino
Iho punoittaa, kutisee tai kirvelee – kuulostaako tutulta? Kuiva ja herkkä iho on monen naisen ongelma. Huolehdi ihostasi hellyydellä, rakkaudella ja käyttäen laadukasta kosmetiikkaa. Kerromme sinulle parhaat vinkit.

 

Koska herkkä iho ärsyyntyy helposti ja nopeasti, kauneusrutiiniin kannattaa lisätä parhaat tuotteet herkälle iholle, meikinpoistotuotteista ja päivävoiteista aina erityishoitoon asti.

Miksi iho herkistyy?

Iho herkistyy useimmiten kahdesta syystä. Kyse voi olla geneettisistä taipumuksista, eli olet yksinkertaisesti syntynyt herkkäihoisena. Toisaalta ihosi voi myös herkistyä erilaisten ulkoisten rasitteiden, kuten auringonvalon, tuulen ja pakkasen, takia mutta myös sisäisistä syistä, joihin kuuluvat huono elämäntapa, liian kovat psyykkiset tai fyysiset ponnistelut, stressi ja valitettavasti myös huonosti valittu kosmetiikka.

Miten tunnistaa herkkä iho?

Herkkä iho on yleensä kuiva johtuen liian vähäisestä rasvantuotannosta. Iho näyttää kuivalta, kireältä, hilseilevältä, suomuiselta ja punoittavalta. Se voi vaikuttaa väsyneeltä, ja siihen voi ilmestyä myös hienoja juonteita. Iho ei tällöin juurikaan siedä tavallista kosmetiikkaa, ja se reagoi sään muutoksiin ja ärsyyntyy helposti.

Herkälle iholle tekevät hyvää allantoiini, propolis eli mehiläiskittivaha, aloe vera, B5-provitamiini, kehäkukka ja arganöljy. Kaikki nämä aineet auttavat pehmentämään ja rauhoittamaan herkkää ihoa.

Älä aliarvioi ihon puhdistusta aamulla

Muista, että puhdistus ei ole hyödyllistä ainoastaan illalla. Myös aamulla on tarpeen poistaa erityisesti herkältä ja ylireagoivalta iholta yöllä kerääntyneet epäpuhtaudet, pöly ja voiteiden jäänteet. Fysiologinen vaahtoava ja puhdistava herkän ihon misellivesi Physiologique La Roche Posay poistaa epäpuhtaudet, pölyhiukkaset sekä talin ja voiteiden jäänteet helposti ja perusteellisesti ärsyttämättä ihoa ja häiritsemättä sen luonnollista pH-arvoa.

Poista meikki illalla huolellisesti

Illalla on tarpeen puhdistaa iho perusteellisemmin kuin muulloin ja poistaa erityisesti meikkikerrokset. Tarkoitukseen sopii loistavasti herkän ihon misellivesi Sensibio H2O Bioderma, joka sisältää erityisesti kuivaa ja herkkää ihoa hoitavien ainesosien yhdistelmän. Misellivesi puhdistaa kaiken kasvo- ja silmämeikin ja epäpuhtaudet helposti ja ärsyttämättä ihoa.

Älä unohda poistaa silmämeikkiä

Silmämeikin poisto on oma tarinansa. Sinun on löydettävä tuote, joka ei kuivata eikä ärsytä silmänympärysaluetta. Herkälle iholle sopiva meikinpoistogeeli Biotherm Biocils poistaa silmämeikin ihoa kuivattamatta ja ärsyttämättä, rauhoittaa ihoa D-pantenolin ansiosta ja vahvistaa lisäksi ripsiä.

Jätä hyvästit punoitukselle

Kuivalla iholla on taipumusta punoitukseen ja verisuonien laajenemiseen. Jos kärsit tästä ongelmasta, loistava valinta on rauhoittava päivävoide Clinique Redness Solution. Patentoitua maitohappobakteeriuutetta sisältävä voide poistaa kaikki punoituksen merkit, kosteuttaa ihoa syvältä ja vahvistaa ihon suojakerrosta.

Kosteuta ihoa

Kosteutus on kaiken A ja O, ja kuivan ja herkän ihon tapauksessa se pätee kaksin verroin. Käytä kosteusvoidetta säännöllisesti aamuin illoin. Herkän ihon kosteusvoide Avéne Tolérance Extreme huolehtii ihon syväkosteutuksesta, pehmentämisestä ja rauhoittamisesta Avéne-termaaliveden ansiosta.

Hoida silmänympärysaluetta

Älä unohda, että herkkä silmänympärysalue tarvitsee hellävaraista hoitoa. Taputtele silmänympärysvoide Avéne Skin Care hellästi silmänympärykseen aamulla sekä illalla – voide kosteuttaa, uudistaa ja rauhoittaa ihoa ja lievittää tummia silmänalusia ja turvotusta.

Uudista

Anna ihosi nauttia kerran tai kaksi viikossa erityishoidosta kuivaa ja herkkää ihoa rauhoittavan kasvonaamion muodossa. Suosikkimme on herkän ja punoittavan ihon kasvonaamio Elemis Advanced Skincare Herbal Lavender Repair Mask. Levitä ohut kerros tuotetta kasvoille ja anna vaikuttaa 15 minuuttia. Naamio palauttaa ihon kimmoisuuden, kosteuttaa ihoa syvältä ja ravitsee ja rauhoittaa ihoa tehokkaasti.

Erityisesti kylminä päivinä ja talvella herkälle iholle tarkoitettu kosmetiikka on erittäin hyödyllistä. Tuuli, pakkanen ja lämmitettyjen sisätilojen ja kylmien ulkotilojen lämpötilaerot aiheuttavat ihon herkistymistä, kuivumista, kosteuden menettämistä ja ärtymistä. Anna siksi ihosi nauttia kaikkein hellävaraisimmasta hoidosta!

Lue lisää