Mine põhisisu juurde

Kampaajan vinkit hennoille ja ohuille hiuksille. Kokeiletko?

3.3.2023

Jana Uhlir

Lukeminen vie 4 minuuttia

Saako tunnettu sanonta “hiukset ovat naisen kruunu” sinut katsahtamaan surkeana latteaa kuontaloasi? Pää pystyyn, täältä tulevat kampaajan vinkit ohuiden hiusten oikeaan hoitoon, sopivan muotoilutuotteen ja kampauksen valintaan sekä ravintolisiin. Hennot hiukset, täältä tullaan!

Haluatko tietää, millaiset kampaukset sopivat ohuille hiuksille parhaiten? Entä millainen leikkaus tai muotoilu näyttää hyvältä? Et ehkä usko, mutta voit aloittaa permanentilla. “Ohuthiuksisille asiakkaille voi laittaa permanentin, joka on paluuta tekevä trendi. Tärkeää on valita oikean kokoiset rullat, rullaustekniikka sekä mallin täydentävä leikkaus”, suosittelee kampaaja Nela Matýsková. 

“Hiuksiin voi myös tehdä laineita, föönata ne diffuusorilla, lisätä volyymia harjalla, käyttää papiljotteja tai kihartaa suortuvat kihartimella.” Suoristusraudan voi sen sijaan laittaa naftaliiniin. Miksi? “Jos hiuksesi ovat ohuehkot ja hennot, vältä suoristusrautaa, joka vie hiuksista volyymia”, kampaaja kertoo. 

Huijaaminen hiusten kanssa sallittua

Haukutko hiuksiasi “muutamaksi haiveneksi” samalla salaisesti haaveillen vyötärölle ulottuvista Tähkäpään kutreista? Jos tosissasi haluat pitkät hiukset, sekin järjestyy. “Tarjolla on monenlaisia tekniikoita hiusten pidennykseen ja tuuhennukseen sekä erilaisia hiuslisäkkeitä, joilla saat hiuksistasi paksummat”, kertoo Nela Matýsková. Kannattaa kysyä suosituksia ja valita kampaamo niiden perusteella.

Parhaat kampaukset hennoille ja ohuille hiuksille

“Henkilökohtaisesti suosittelisin kuitenkin pitäytymään lyhyemmissä malleissa”, hän jatkaa. Ohuille hiuksille toimivia ovat myös suorat polkkatukat eli tasaisiksi leikatut hiukset, jotka tuovat tuuheuden tuntua. “Upealta näyttää myös pixie cut eli lyhyt leikkaus ja otsatukka. Hiuksiin saa tuuheamman vaikutelman, kun ne kammataan eteenpäin”, kampaaja täydentää. Niin vain latteillekin hiuksille sopivia kampauksia löytyy, ja ne saavat ihmeitä aikaan.

Hemmottele hentoja hiuksiasi

Unohda Kylie, ole Marilyn

Onko sinulla hennot hiukset, kärsitkö niiden voimakkaasta ohenemisesta ja harkitsetko värin vaihtamista? Ennen kuin säntäät kampaajalle Kylie Jennerin kuva kädessäsi, on hyvä tietää, että asiantuntijoiden mukaan ohuille hiuksille sopii paremmin vaaleampi väri. Hiusten läpi kuultava iho ei näy niin voimakkaasti kuin tummien hiusten kanssa. 

Muotoilutuotteet

Leikkaus on hoidettu, nyt vain hankkimaan sopivaa hiuskosmetiikkaa. Etsitkö shampoota hennoille hiuksille? Varma valinta ovat volyymia tuovat ja vahvistavat hiustuotteet.

“Laajaan valikoimaan hentojen hiusten tuotteita kuuluu suihkeita, hiusmaitoja, seerumeita, emulsioita ja muita tuotteita. Hentojen hiusten tuotteissa on ainutlaatuinen koostumus, joka vahvistaa hiuksiasi ja tuo niihin volyymia rasittamatta niitä. Käytä muotoiluun muotovaahtojahiuspuutereita ja lakkoja. Sen sijaan voiteita, vahvoja geelejä ja raskaita öljyjä välttäisin”, sanoo Nela Matýsková. Ne vain rasittaisivat hiuksiasi turhaan. Kampaajan henkilökohtainen vinkki on JOICO -merkki. 

Hentojen hiusten paras vahvistus

Hoida ohuita hiuksia myös sisältäpäin

Sopivien tuotteiden hankinta ja hiusten muotoilu kylpyhuoneessa ei kuitenkaan vielä ole kaikki. Pohditko, miten kiinteyttää hentoja hiuksiasi? Keväällä ja syksyllä on hyvä popsia hiusvitamiineja. Juuri näinä vuodenaikoina olemme alttiimpia hiustenlähdölle. “Lisäksi immuniteettimme on heikentynyt”, toteaa Nela Matýsková ja muistuttaa, että eniten hiustenlähtöä aiheuttavat pitkäaikainen stressi, synnytyksen jälkeinen aika tai sairaudet.

“Noin kolmen kuukauden jälkeen hiustenlähdön pitäisi helpottaa ja kasvun alkaa uudelleen. Jos ongelma jatkuu, käänny trikologin tai dermatologin puoleen. Ammattilainen tutkii hiuspohjasi ja suosittelee sopivaa hoitoa”, kampaaja sanoo. 

Huolehdi myös riittävästä vitamiinien, kivennäisaineiden sekä valkuaisten saannista, ja hoida hiuspohjaasi samalla myös ulkoisesti. “Hiero hiuspohjaa hellästi pesun jälkeen, kuivaa hiukset aina hyvin, pese tuotteet huolellisesti pois ja käytä hennoille hiuksille sopivia harjoja ja kampoja “, suosittelee kampaaja. 

Mitä pidit latteiden ja ohuiden hiusten hoitovinkeistämme? Voit olla varma siitä, että oikein valituilla hoidolla, leikkauksella ja muotoilulla hiukset eivät ole sinulle enää kärsimys, vaan ilonaihe.