Kasvojen punaiset hiusverisuonet: Meillä on ratkaisu!

22. lokakuuta 2021Notino
Punastuminen sopii mieluiten vain niihin hetkiin, kun kuulemme jonkin kohteliaisuuden. Mutta kun puna ilmaantuu kasvoillemme hiusverisuonten muodossa, olisi mukavampi työntää pää pensaaseen. Punaiset hiusverisuonet eli couperosa alkavat näkyä ihollamme silloin kun verisuonet menettävät kimmoisuutensa ja niiden seinämät ohenevat. Kuinka ehkäistä couperosaa ja häivyttää näkyviä hiusverisuonia?

Miksi punaiset hiusverisuonet ilmestyvät kasvoille? 

Punaiset verisuonet alkavat näkyä kasvoillamme yleensä ihon vanhetessa – niihin tulisi siis alkaa kiinnittää huomiota kolmekymppisjuhlien jälkeen. Verisuonten seinämät menettävät vähitellen luonnollisen kimmoisuutensa, verisuonet laajenevat ja alkavat katkeilla. Kasvoille ilmestyy silloin hiusverisuonia, jotka voivat muistuttaa hämähäkinverkkoa, ja niihin voi liittyä ihon punoitusta. Couperosan puhkeamiseen vaikuttavat geenit mutta myös elämäntapamme. 

Mistä punaisten hiusverisuonten ilmestyminen voi johtua?

 • Geenit – Onko jollakulla perheessäsi laajentuneita hiusverisuonia kasvoillaan? Silloin myös sinun mahdollisuutesi saada niitä on suurempi.
 • Hormonaaliset muutokset – Hiusverisuonet voivat ilmaantua kasvoille myös murrosiässä, raskauden tai vaihdevuosien aikana, tai vaikkapa hormonaalisen ehkäisyn vaikutuksesta.
 • Ihosairaudet – Kasvojen laajentuneet hiusverisuonet liittyvät usein muihin iho-ongelmiin, esimerkiksi ruusufinniin tai ekseemaan. 
 • Auringon säteily – Siinäpä taas yksi syy, miksi käyttää aurinkosuojakertoimia ympäri vuoden. 
 • Lämpö ja kylmyys – Hiusverisuonten laajenemiseen ja katkeiluun taipuvainen iho ei pidä kuumasta, kovasta kylmyydestä tai jyrkistä lämpötilan vaihteluista. 
 • Alkoholi ja tupakka 
 • Muut ulkoiset vaikutukset – esimerkiksi oleskelu saastuneessa ympäristössä. 

 

Kuinka estää punaisten hiusverisuonten näkyminen? 

Jos haluat varmistaa kauniin ihon ilman hämähäkinverkkoja kasvoillasi, yritä pitää kiinni parista säännöstä, ja pian kasvojesi ainoa punaisuus johtuu huulipunastasi! Tee näin:

 • Jos ihosi on yliherkkä äärilämpötiloille, älä harrasta liian usein kuumia kylpyjä, kovaa saunomista, höyrykääreitä tai solariumia, äläkä esimerkiksi pidä kasvorullia jääkaapissa.
 • Käytä säännöllisesti laadukasta aurinkosuojakerrointa, ympäri vuoden.
 • Älä tee kemiallista tai mekaanista kuorintaa – Herkemmälle iholle on parempi kokeilla hellävaraista kasvokuorintaa, esimerkiksi entsymaattista. 
 • Koeta vähentää ruokavaliostasi verisuonia laajentavia elintarvikkeita. Niihin kuuluvat tuliset ruoat, alkoholi tai vaikkapa kahvi. 
 • Yritä parhaasi mukaan välttää stressiä.
 • Tärkeää on myös ihon säännöllinen hoito ja puhdistus sekä tietenkin laatukosmetiikka!

 

Miten toimia kasvoilla näkyvien hiusverisuonten kanssa

Vaikka kasvoillasi näkyisikin jo jokunen hiusverisuoni, ei kyseessä ole maailmanloppu. Hyvien elämäntapojen ja laadukkaiden tuotteiden avulla pitäisi katkeilevia hiusverisuonia onnistua ainakin vähentämään kasvoilta. 

Valitse herkälle iholle tarkoitettua kosmetiikkaa, ota huomioon ihotyyppisi ja tutustu tarkemmin myös kosteuttaviin ainesosiin.

Punoittavan ja herkän ihon hoitaa hienosti ihovoide Clinique Redness Solutions Daily Relief Cream With Microbiome Technology. Se antaa sinulle erityisannoksen kosteutusta onnistuen myös ehkäisemään punoitusta ja hiusverisuonten ilmaantumista. Yhtä laadukkaat vaikutukset ihoon on kasvojen hiusverisuoniin tarkoitetulla voiteella FlosLek Laboratorium Dilated Capillaries

Jos ihosi on erittäin herkkä, kokeile katkeileville hiusverisuonille tarkoitettua vahvistavaa, kehäkukkaa ja hevoskastanjaa sisältävää Alcinan For Sensitive Skin -voidetta, joka rauhoittaa ihon miellyttävästi. 

Etsitkö voidetta, joka paitsi kosteuttaa ja rauhoittaa ihoa myös huolehtii aurinkosuojasta? Silloin sinulle ja ihollesi sopii täydellisesti Iwostin Capillin – se auttaa ehkäisemään punaisten hiusverisuonten ilmaantumista kasvoille sekä vihreän pigmenttinsä ansiosta lievittää punoitusta välittömästi. 

 

Punaisten hiusverisuonten ehkäiseminen tai vähentäminen vaatii hieman kärsivällisyyttä, mutta onnistut varmasti! 

Tuotteet

Lue lisää