Mine põhisisu juurde

Silmänympärysihon oikeanlainen hoito: meikinpoisto, kosteutus, heleytys ja hieronta!

17.5.2023

Jana Potuznik

Lukeminen vie 5 minuuttia

Katsotaanpa yhdessä, millaista on ravitseva silmänympärysihon hoito! Lisäksi kerromme, miten pääset eroon silmäpusseista, tummista silmänalusista ja silmänympärysjuonteista.

Herkkä silmänympärysiho tarvitsee runsaasti rakkautta

Silmänympärysiho on paljon ohuempi kuin kasvojen muu iho. Ja juuri siitä kaikessa on kyse. Silmänympäryksissä ei ole ihonalaista rasvakerrosta, joten iho menettää nopeasti kimmoisuuden ja ikääntyy muita ihoalueita nopeammin.

Onkin melkoinen paradoksi, että silmänympärysihon hoito jää niin usein tekemättä. Sen tulisi kuitenkin olla erottamaton osa ihonhoitoa viimeistään 25 ikävuoden jälkeen. Jos silmänympärys ihoa ei hoida, naururypyt syvenevät, silmänaluset tummuvat ja silmäpussit kasvavat. 

   1. Poista silmämeikki hellävaraisesti

Silmämeikki tulee poistaa erittäin hellävaraisesti ja tehokkaasti. Annostele haalealla vedellä kostutetulle vanulapulle silmämeikinpoistoainetta (se emulgoituu veden kanssa eli ei jätä iholle öljymäistä kalvoa) ja paina se ensin silmäluomelle niin, että meikki vähitellen liukenee vanulappuun. Liikuttele vanulappua sen jälkeen alaspäin suuntautuvin vedoin. Kiinnitä huomiota vanulapun pehmeyteen. Kokeile myös pestäviä vanulappuja. Poista vedenkestävä meikki tuotteilla, jotka on kehitetty erityisesti vedenkestävän meikin poistamiseen.

Näin poistat silmämeikin parhaiten

   2. Käytä silmänympärysiholle tarkoitettuja seerumeita, voiteita ja geelejä

Puhdistettu silmänympärysiho tarvitsee myös kosteutusta ja ravitsevaa hoitoa, jotta ryppyjä ei ilmaantuisi liian varhain. Silmänympärysseerumit, -voiteet ja -geelit sisältävät sen vuoksi runsaasti tehokkaita ainesosia. Niitä ovat esimerkiksi peptidit, jotka tekevät ihosta kimmoisamman ja kiinteämmän. Ja kosteuttavaa hyaluronihappoa sisältävä kollageeni. Koostumuksissa on usein myös antioksidanttista C-vitamiinia sekä kofeiinia, jotka heleyttävät silmänympärysihoa. 

Jos haluat hoitaa ihoasi ammattilaisen tavoin, valitse päiväksi SPF-suojakertoimella varustettu silmänympärysvoide ja yöksi retinolia sisältävä silmänympärysvoide, jolloin koostumuksessa on myös kolageenin tuotantoa aktivoivaa A-vitamiinia. Miten silmänympärysvoide levitetään? Taputtele se silmänympärysiholle kevyesti sormenpäillä.

Kosteutusta ja ravitsevaa hoitoa silmänympärysiholle

   3. Hiero silmänympärysihoa

Jos et jaksa taputella silmänympärysvoidetta iholle, levitä se silmänympärysiholle hieromalla ja käytä kerralla enemmän tuotetta. Miten silmänympärysihoa hierotaan? Mieluiten keskisormella edeten kevyin pyörivin liikkein silmän sisänurkasta alaluomen yli silmän ulkonurkkaan. Toista useita kertoja vähintään parin kolmen minuutin ajan.

Voit käyttää apuna myös silmänympärysiholle tarkoitettua hierontarullaa (metallista tai luonnonkivestä valmistettua), hierontapuikkoja, gua sha -hierontavälinettä tai erityisesti silmänympärysihon hierontaan tarkoitettuja apuvälineitä. Hieronta edistää muiden kosmetiikkatuotteiden imeytymistä ja aktivoi lymfakiertoa, mikä puolestaan vähentää silmänympärysalueen turvotusta ja tummia silmänalusia.

Hierotaan silmänympäryksiä!

   4. Rentoudu kaunistavan naamion parissa

Tummat silmänaluset ja turvonneet silmäluomet johtuvat usein liian vähäisestä unesta ja nesteen kertymisestä elimistöön. Ne on siis hoidettava ensin kuntoon. Jatka sen jälkeen hieronnalla (katso yllä olevat ohjeet) ja huomioi myös rentouttava vaikutus valitessasi silmänympärysnaamiota. 

Viilentävät ja turvotusta vähentävät hydrogeelinaamiot sekä kurkku- tai aloe vera -uutteita sisältävät silmänympärysnaamiot ovat parhaita. Myös etanauutetta (viilentää ihanasti), kultaa, timantti- tai helmihiukkasia sisältävät (heleyttävät ja häivyttävät tummia silmänalusia) naamiot ovat erinomaisia. Lisäksi vihreä tee ja kofeiini (elvyttävät ihoa) ovat mainioita ainesosia silmänympärysnaamioissa. 

Parhaat silmänympärysnaamiot

Aloita silmänympärysihon hoito ihosi tarpeisiin sopivalla seerumilla sekä tehokkaasti kosteuttavalla ja ravitsevalla silmänympärysvoiteella. Jos meikkaat, käytä myös erityisesti silmämeikin poistoon tarkoitettua meikinpoistoainetta. Jatka sitten hieronnalla ja rentoutumalla silmänympärysnaamion – tulet taatusti nauttimaan siitä. Tämä kaikki on kokeiltu ja omin silmin hyväksi havaittu!