Mine põhisisu juurde

Jätä kulmakarvat nyppimättä ja käytä huulipunaa. Minkä neuvon sinä antaisit itsesi nuoremmalle versiolle?

1.3.2023

Iva Davies

Lukeminen vie 5 minuuttia

Kerran, kauan sitten, kun olimme nuoria ja kauniita, vaivasimme päätämme asioilla, jotka nyt tuntuvat lähinnä huvittavilta. Mutta silloin ne tietenkin tuntuivat todella tärkeiltä. Silloin ei tullut kiinnitettyä juurikaan huomiota asioihin, joista olisi voinut olla meille hyötyä. Lue, minkä neuvon toimituksemme väki antaisi nuoremmalle versiolle itsestään.

Nuoruus on huoletonta aikaa, mutta jokainen tietää, että iän myötä tulee näkemystä, jonka avulla selviämme paremmin todella tärkeistä asioista. Ja nyt ohitamme hymyillen monet "ongelmat", joita olisimme nuorena vatvoneet ystävien kanssa päiväkausia. Mitä nuorempi versio itsestämme haluaisi kuulla, tai hänen pitäisi kuulla?

Jätä kulmakarvat rauhaan, jalkahoito on kaiken perusta

Jaana U., verkkotoimittaja

Hei Jaana, muista poistaa meikki huolella joka ilta. Käytä herkille silmille tarkoitettua meikinpoistoainetta, juo runsaasti (vettä!) ja suojaa itsesi auringolta (myös korvat ja huulet). Ota jopa ulkoiluretkille mukaan aurinkosuojatuotteita, hoitoaineita ja hiusnaamioita. Älä pelkää punaista huulipunaa, se sopii sinulle. Älä nypi kulmakarvoja itse ja kerro kosmetologille tarkalleen, mitä haluat. Ysäristä tulee uudelleen trendikäs, mutta sinun ei tarvitse juosta jokaisen muotivillityksen perässä. Keskity etenkin hoitamaan jalkojasi, sillä kampurajaloilla et pitkälle pääse! 

Värjäämättömät hiukset, helpompi elämä

Jaana P., verkkotoimittaja

Älä värjää hiuksiasi! Sinulla on luonnostaan kauniit ruskeat hiukset, joiden monet eri sävyt sulautuvat luonnollisesti toisiinsa. Tyttäresi saa samanlaiset hiukset, mutta vaaleampina, ja jo hänen ollessaan viisivuotias joudut vastailemaan kysymyksiin, onko hiuksiin tehty raitoja. Ja koska et ottaisi raitoja viisivuotiaan hiuksiin, älä ota niitä omiisikaan. Unohda myös muut kokeilut tyyliin oranssi, blondi, musta. Mikään niistä ei sovi sinulle. Nauti luonnollisuudesta ja sijoita rahasi hiustesi värjäyksen sijasta niiden hyvinvointiin ja laadukkaisiin shampoisiin ja hoitoaineisiin. Elämä on paljon helpompaa, kun et värjää hiuksiasi!

Molemmat Jaanat olisivat nuorina varmasti ilahtuneet tuotteesta:

Meikinpoisto on kaiken perusta

Petra K., projektipäällikkö

Mitä ikinä teetkin, älä unohda jokailtaista ihonpuhdistusta! Sinulla on nuori ja kaunis iho, joten unohda huonolaatuiset meikkikerrokset, joita et kuitenkaan illalla jaksa poistaa. Meikit pois vasta aamulla? Mitä vielä? Jos siis et halua tukkia ihohuokosiasi ja pilata ripsiäsi ja ihoasi, muista hokea joka ilta kylppärissä meikinpoistomantraa: ensimmäisellä puhdistuksella lähtee meikki, toisella puhdistuksella puhdistuu iho. 

Älä syö sokeroitua perunaa

Anna S., sisältömarkkinointijohtaja

Älä värjää hiuksiasi vihreiksi. Ensimmäiset kaksi viikkoa olet varmasti koulun kohutuin puheenaihe, mutta väri pysyy hiuksissasi huomattavasti pidempään. Jos haluat käyttää rajausväriä, valitse hillitty look, sillä ei Drakulalta ei ole pakko näyttää. Äläkä syö sokeroitua perunaa raskausajan mielihalujen varjolla, sillä kilot eivät imettämällä karise.

Anna ja Petra nauttisivat tuotteesta:

Suojakerroin ei ole vanhoja varten 

Tina S., verkkotoimittaja

Opi tietämään, mitä todella haluat, ja elä omaa elämääsi. Niin pian kuin mahdollista. Aseta myös selvät rajat, milloin sinun on aika sanoa ”ei” tai ”painu hiiteen”. Älä välitä siitä, mitä muut ajattelevat. Maailmassa on vain muutama ihminen, joiden mielipiteellä on merkitystä. Pysy väleissä heidän kanssaan.

Käytä korkean suojakertoimen sisältäviä voiteita. Aina. Joku saattaa kysellä, miksi olet loman jälkeen valkoinen kuin lakana, mutta se ei haittaa. Kokeile erilaisia hiustyylejä. Vaaleita, lyhyitä, pitkiä, mitä tahansa. Milloin muulloin kuin nyt? 

Älä laihduta. Se vain sotkee suhteesi ruokaan ja kehoosi. Puhdista ihosi kunnolla. Joka päivä! Älä pelkää näyttäviä huulipunia. Elät vain kerran, joten olisi sääli jättää nauttimatta ihanista huulipunista. 

Kerro rakkaillesi jatkuvasti, että rakastat heitä. Ja halaa heitä. Et voi koskaan tietää, kenen aika koittaa milloinkin. Ja muista käyttää aurinkosuojavoiteita. Tietenkin.

Alkoholia? Ei edes meikinpoistovedessä!

Leena, verkkosisällöntuottaja

Älä käytä alkoholia sisältäviä meikinpoistovesiä. Kuka niitä käski käyttää? Muista poistaa meikit, vaikka olisit tyhjentänyt vatsalaukkusi aamuyöllä äidin kukkapuskaan. Älä peitä nuorta ja kiinteää ihoasi paksulla meikkikerroksella. Rajaa rajauskynällä omat huulesi, älä piirrä sellaisia, jotka haluaisit. Ja ota ajoissa selvää (vaikka heti lukemaan opittuasi), mitä korkean suojakertoimen voiteilla tehdään ja käytä niitä päivittäin kaikkialla, missä ihosi pilkistää esiin vaatteiden alta.

Älä värjää hiuksiasi itse, ja kun tilaat ajan kampaajalle, älä ota laiskuuttasi sitä, joka on lähinnä, vaan valitse hyväksi todettu. Näin et menetä puolia hiuksistasi ennen kolmattakymmenettä ikävuottasi. Ja tutustu myös hiustenlähtöä ehkäiseviin tuotteisiin. Älä ole liian kiltti, elä hetkessä ja anna tilaa mukaville ajatuksille. Älä stressaa. Tsemppiä.

Tina ja Leena ilahtuisivat varmasti tuotteesta:

Saitko uusia ideoita? Minkä neuvon sinä antaisit itsesi nuoremmalle versiolle?