Miten saada pitkät hiukset? Me tiedämme, mikä toimii!

27. huhtikuuta 2021Notino

Haluatko kauniit pitkät hiukset, mutta kutrisi eivät tee yhteistyötä? Jos yrität kaikkesi, muttet silti saa hiuksiasi kasvamaan haluamaasi pituuteen, teet ehkä jotain väärin. Meillä on muutama takuuvarma vinkki, joiden avulla saat hiuksesi kasvamaan – ja totta kai myös huipputuotteita hiustenkasvuun! Hoida hiuksiasi oikein, ja hiuksesi ovat taas vahvat ja pitemmät kuin koskaan.

Säännöllinen hiustenleikkuu

Jätätkö hiuksesi leikkauttamatta vain siksi, etteivät ne lyhenisi parilla millillä? Se ei ole oikea tie. Ilman säännöllistä leikkausta hiukset vain katkeilevat ja haaroittuvat ja näyttävät huonokuntoisilta – ja lopulta kuitenkin päädyt kampaajalle. Latvat tulee leikata säännöllisesti noin 6–8 viikon välein.

VINKKI: Ymmärrämme, että hiusten leikkauttaminen voi olla vaikeaa juuri nyt. YouTuben ja kynsi- tai askartelusaksien avulla lopputuloksesta tulee kuitenkin katastrofi. Suosittelemmekin kokeilemaan paria muuta vinkkiä hiustenkasvun nopeuttamiseksi.

Oikeanlainen hiustenpesu

Oikeanlainen hiustenpesu on kaiken perusta! Miten sinun sitten tulisi toimia? Riittää, kun käsittelet hiuksia varovasti ja tiedät, miksi käytät juuri tiettyä tuotetta. Sampoo poistaa hiuksista muotoilutuotteet ja muut epäpuhtaudet. Samalla se kuitenkin poistaa myös luonnollista rasvaa, mikä aiheuttaa päänahan kuivumista. Sen vuoksi on tärkeää käyttää omalle hiustyypillesi tarkoitettua sampoota. Ennen kaikkea on muistettava hoitoaine, joka ylläpitää hiusten luonnollista tasapainoa.

Laadukas hiustenkasvua tukeva sampoo on Schwarzkopf Professional Mad About Lenghts, joka lisäksi kosteuttaa hiuksiasi sisältämänsä aquarine complex -yhdisteen ansiosta.

Jos taistelet hiusten katkeilua ja haaroittumista vastaan, pese hiuksesi L’Oréal Professionnel Serie Expert Pro Longer -sampoolla. Runsaan aminohappo- ja filloxanepitoisuutensa vuoksi se vahvistaa hiuskuituja ja auttaa ehkäisemään hiusten katkeilua.

VINKKI: Älä kääri hiuksia pyyhkeeseen hiustenpesun jälkeen. Märät hiukset ovat tavallistakin hauraammat, ja vääntäminen ja repiminen rasittaa niitä. Lisäksi pyyhe hauduttaa hiuksia ja päänahkaa. Poista siis ylimääräinen vesi hiuksista varovasti pyyhkeellä ja anna hiusten ja päänahan hengittää. Vain siten voit saada pitkät hiukset.

Pitkille hiuksille tarkoitetut hiusnaamiot ja hiushauteet

Toinen hiustenkasvua nopeuttava vinkkimme koskee hiusnaamioita ja -hauteita. Niiden avulla kosteutat ja ravitset hiuksia niiden tarvitsemalla tavalla. Käytä hiusnaamiota kerran viikossa ja hiushaudetta kerran kuussa. Kummassakin tapauksessa voit luottaa latvoja elvyttävään L’Oréal Professionnel Serie Expert Pro Longer -hiusnaamioon, joka tarjoaa ylellistä hoitoa pitkille hiuksille.

Jos käytät hiusnaamiota perinteiseen tapaan, levitä sitä hiusten koko pituudelle hiustenpesun jälkeen ja anna vaikuttaa vähintään 10 minuuttia. Huuhtele hiukset sen jälkeen huolellisesti ja nauti vahvistuneista ja kiiltävistä hiuksista.

Käyttäessäsi hiushaudetta toimit hiukan toisella tavalla. Älä käytä sampoota tai hoitoainetta ja levitä hiusnaamiota paksu kerros kosteiden hiusten koko pituudelle. Kieputa sen jälkeen hiukset päälaelle ja peitä muovikelmulla. Kääri koko komeus vielä kuivaan pyyhkeeseen ja anna vaikuttaa vähintään puoli tuntia.

Hiustenkasvuun vaikuttavat seerumit

Hiustenkasvuun vaikuttaviin huipputuotteisiin kuuluvat myös hiuksiin jätettävät hoitotuotteet. Tyven ja latvojen lisäksi myös päänahka tarvitsee hoitoa, jotta hiustenkasvu aktivoituu riittävästi. Voitkin yhdistää hiustenhoidon vaikkapa miellyttävään päähierontaan!

Hiustenkasvua aktivoiva seerumi Kérastase Résistance Sérum Extentioniste on kokeilemisen arvoinen. Levitä sitä suoraan päänahkaan heti sen jälkeen, kun olet pessyt hiukset ja kuivannut ne kevyesti. Hiero seerumia, jotta se vaikuttaa juuriin paremmin. Sitten vain annat sen tehdä ihmeitään. Tee näin vähintään kolme kertaa viikossa, niin tulokset alkavat näkyä.

Myös tyvestä latvoihin vaikuttava Schwarzkopf Professional Mad About Lengths -seerumi tukee todistetusti hiustenkasvua. Levitä seerumia puhtaaseen, kosteaan päänahkaan ja hiero.

VINKKI: Jos etsit hiustenkasvua tukevaa yleistuotetta, Redken One United on juuri sellainen! Se ei pelkästään hoida hiuksia vaan myös helpottaa niiden käsittelyä. Hoitosuihke tehostaa muiden hiuksiin jätettävien hoitotuotteiden vaikutusta ja pehmentää muotoilutuotteiden rakennetta.

Varovainen kuivaaminen

Föönaa, suorista ja kiharra hiuksia mahdollisimman vähän. Paras olisi tietenkin antaa hiusten kuivua itsestään, mutta tiedämme, ettei se aina onnistu arjen keskellä. Muista aina lämpösuojaus käsitellessäsi pitkiä hiuksia. Korjaava hiusöljy Olaplex N°7 Bonding Oil on mainio apuväline. Se silottaa hiuksia ja suojaa niitä lämmöltä.

VINKKI: Hiusten kannattaa antaa kuivua vapaasti, mutta hiukset on kuitenkin parempi föönata kuin mennä nukkumaan märillä hiuksilla. Jos hankaat kosteita tai märkiä hiuksia tyynynliinaan, ne katkeilevat ja takkuuntuvat huomattavasti helpommin.

Oikeanlainen harjaustekniikka

Hiusten harjaamista ei yleensä ajatella sen kummemmin, mikä saattaa aiheuttaa hiusten katkeilua ja vaurioitumista. Tärkeintä on valita omalle hiustyypille sopiva harja tai kampa. Lisäksi hiukset tulee aina harjata kuivana. Entä mikä on vieläkin tärkeämpää? Edetä aina latvoista kohti tyveä eikä koskaan toisin päin!

Pitkille hiuksille suunniteltu laadukas hiusharja, kuten BrushArt Hair saa sinut rakastamaan tätä arkista toimenpidettä. Se nimittäin silottaa hiukset täydellisesti ja käsittelee niitä varovasti villisianharjasten ja nailonharjasten ansiosta.

Ravinto ja vitamiinit

Niin yksinkertaista se on – se, mitä laitamme suuhun, näkyy ulospäin. Oikea juomarytmi ja monipuolinen, vitamiini- ja mineraalipitoinen ravinto tekevät pelkästään hyvää. Entä mitkä ainesosat vahvistavat hiuksia?

Syö runsaasti A-, E- ja C-vitamiinia sekä omega-3-rasvahappoja sisältäviä ruokia. Ruokalistaltasi tulisi siis löytyä sitrushedelmiä, palkokasveja, jugurttia, kananmunia ja vihreitä lehtivihanneksia.

Muut vinkit

Kaikkien yksityiskohtien tulee olla kohdallaan, kun suunnittelet pitkien hiusten kasvattamista. Mitä muuta voit vielä tehdä hiustesi eteen?

  • Heitä hyvästit liian kireille, hiuksia raastaville hiuslenkeille.
  • Jätä perinteiset kuminauhat toimistotarvikkeiksi ja käytä esimerkiksi kankaisia BrushArt Hair -hiuslenkkejä, jotka myös somistavat kauniisti jokaista kampausta.
  • Suojaa hiuksiasi ulkoisilta vaikutuksilta. Suojaa hiuksia ja päätä pakkaselta ja auringolta ja käytä kesällä hiustuotteita, joissa on aurinkosuojakerroin.
  • Kokeile satiinityynyliinoja. Jos keinot loppuvat kesken, materiaalin vaihto voi auttaa. Satiini vähentää hiusten pörröisyyttä ja katkeilua.

Pitkien hiusten kasvattamiseen ei ole yleispätevää reseptiä. Mutta kun alat hoitaa hiuksiasi, näet tulokset nopeasti.

Lue lisää