Mine põhisisu juurde

Tarvitsen uuden tuoksun! Mitä tehdä, kun olet kyllästynyt suosikkituoksuusi ja kaipaat vaihtelua

17.1.2023Jana Potuznik
Lukeminen vie 4 minuuttia
Kaikki päättyy joskus ja myös rakkaus suosikkituoksuun voi hiipua. Yhtäkkiä jokin onkin hullusti. Sinua ärsyttää, ettet edes tunne tuoksua ihollasi enää. Ei ole väliä sillä, mikä on syy muutoksen kaipuuseen. Tärkeää on, että uuden tuoksurakkauden etsintä onnistuu!

Muutos, jonka tunnet paitsi sinä itse myös ympärilläsi olevat

Etenkin meidän naisten maailmassa on päivänselvää, että tuoksun vaihtamisessa on kyse isosta asiasta. Kantamamme tuoksu kuvastaa tietyssä määrin sitä, mitä olemme. Ja määrittelee myös sen, miltä meistä tuntuu. Tuoksu on ansainnut paikkansa auringossa jos se vain onnistuu tuomaan ainutlaatuisuuden tunteen tai ihanan olon. Mutta kun tämä vaihe päättyy, on aika tehdä asialle jotain. Miten löytää uusi tuoksu?

Ärsyttääkö sinua, ettet muutaman minuutin kuluttua edes muista, että sinulla on hajuvettä, kun tuoksu katoaa niin pian? Parfymöörit pitävät ihannetilanteena sitä, kun ei voi tunnistaa tuoksutko sinä, ihosi vai myski, ja kun ihmiset alkavat huomata kantamasi tuoksun. Se, ettet edes huomaa tuoksuasi, saattaa kertoa siitä, että käytät juuri sitä oikeaa! Koeta ostaa parfymoitua kosmetiikkaa – vaikkapa suihkugeeliä tai vartalovoidetta, mikäli niitä omasta tuoksustasi valmistetaan, ja tuoksu ympäröi sinut useana kerroksena.

1. Kokeile intense-varianttia 

Monet tuoksualan jättiläiset ovat ihastuneet leikkiin “meillä on tuoksu ja teemme siitä intense-version”. Kyseessä ei ole tuoksun tiiviimpi koostumus, vaan vaihtelu, jossa yhtä osasta korostetaan tai tärkeimpien ainesosien koostumusta muutetaan. Leikkisyys on seksikästä!

Looginen ensimmäinen askel uuden tuoksun etsinnässä onkin intense-version testaaminen. On olemassa esimerkiksi Mugler Alien Goddess ja sen rinnalla Mugler Alien Goddess Intense. Tai Armani My Way ja sen rinnalla Armani My Way Intense… Sama ilmiö löytyy myös miesten tuoksuista! Samalla tapaa toimivat noir- ja absolue-versiot. 

Kokeile yhdistellä tuoksuja. Aivan kuten levität päällekkäin kahta eri sävyistä huulipunaa, voit leikitellä myös tuoksujen kanssa. Se saattaa olla aivan kaameaa, mutta kun pyrit valitsemaan samantyyppisiä tuoksuja, saatat löytää kiinnostavia yhdistelmiä! Toiset valmistajat jopa olettavat sinun tekevän niin, kuten vaikkapa sarjan Narciso Rodriguez For Her Musc Noir kohdalla. 

Vinkkejä upeisiin naisten tuoksuihin vuoden 2023 alkuun

2. Tunnista suosikkiainesosasi

Eikö intense-versiota ole saatavilla tai etkö vain pidä siitä? Siinä tapauksessa helpointa on etsiä tuoksua samasta kategoriasta kuin tähänkin saakka suosimasi. Tällöin sinun tulee tosin tietää, mikä ainesosa on heikkoutesi. Vanilja? Puuvivahteet? Jasmiini? Etsi niitä! Se onnistuu helposti Tuoksujen maailman avulla. Voit etsiä myös ihan itse ja ottaa koko homman seikkailun kannalta. 

Oletko unelmoija vai tavoitteellinen urheilija? Oletko sovinnainen vai tykkäätkö kokeilla uutta? Tämä kaikki määrittää sen, kuinka merkittävän muutoksen tuoksussasi kestät. Sekä sen, minkä kategorian tuoksuista pidät. Urheilijana pidät todennäköisesti raikkaista, vesivivahteisista sekä sitruksisista tuoksuista, kirjoja rakastavana älykkönä taas kenties myskistä, vaniljasta tai metsäisistä vivahteista? 

Etsitkö kiinnostavia miesten tuoksuja?

3. Katso pullon väriä 

Tämä ei ole aivan vedenpitävä sääntö, mutta tietynvärisissä pulloissa on yleisesti ottaen tietyntyyppisiä tuoksuja. Valkoiset ja läpikuultavat pullot kätkevät sisäänsä hempeitä, ilmavia, puuterisia ja raikkaita tuoksuja. Punaiset tuoksut ovat voimakkaan naisellisia, violetit tai purppuraiset vivahteet taas erittäin hienostuneita. Mustiin pulloihin puolestaan kätkeytyy seikkailunhalua, voimaa ja päättäväisyyttä. 

Niinpä henkilökohtaiset värimieltymyksesi kertovat paljon sinusta. Jos rakastat rohkeita värejä ja yhdistelet niitä näennäisen päättömästi, mutta kuitenkin täydellisen harkitusti, on epätodennäköistä, että ihastuisit hempeisiin kukkaisyhdistelmiin. Pikemminkin innostut voimakkaista ja todennäköisimmin unisex niche -versioista. Mustaa rakastavana et todennäköisesti kajoa sitruksiin, vaan pidät pikemminkin puuvivahteisista, mausteisista tai chypre -tuoksuista...

Tässä perusohjeet tuoksun vaihtamiseksi. 

Lue lisää