Mine põhisisu juurde

Niche-tuoksut: Mitkä niistä ovat parhaita?

22. huhtikuuta 2022Notino
Mitä mieltä olet niche-tuoksuista? Tunnetko nämä tuoksut niin hyvin, että sinulle on muodostunut jonkinlainen käsitys niistä? Minulla niche-tuoksuihin tottuminen on vaatinut aikaa. Minun oli ensin saatava hieman kokemusta niistä, jotta osaisin arvostaa niitä riittävästi. Nyt minullakin on lempituoksuni, joista haluan kertoa myös sinulle. Miksi sitten olen valinnut juuri nämä tuoksut, ja millä tavalla ne ovat erityisiä? Paljastan salaisuuteni mielelläni.

Miten niche-tuoksut eroavat muista tuoksuista?

 

Niche-tuoksut ovat lähes sananmukaisesti ainutlaatuisia. Sana ”niche” kääntyy vapaasti ’ainutlaatuiseksi’, ‘erityiseksi’. Olen sitä mieltä, että juuri sitä voin odottaa miltä tahansa tuoksulta, jonka olen itse valinnut. 

Niche-tuoksujen valmistukseen käytetään vain parhaita luontaisia raaka-aineita, joista monetkaan eivät ole kovin helposti saatavilla ja joita ei juuri ole tavanomaisissa tuoksuissa. Ne valmistetaankin usein perheyrityksissä, joissa tuoksujen valmistuksessa on pitkät perinteet. Taito ja osaaminen siirtyvät sukupolvelta toiselle, ja näin mekin voimme tietää, kenen taidonnäyte mikäkin tuoksu on.

Entä mikä niissä on parasta? Suurin osa niche-luokkaan kuuluvista tuoksuista on tarkoitettu unisex-käyttöön. Naisten ja miesten tuoksujen välillä ei tehdä eroa, joten valinnanvaraa on tavallista enemmän. 

Tuotteet

Niche-lempituoksuni

 

Nyt seuraa kaikkein paras osuus: Olen tietoinen siitä, että niche-tuoksun valinta on pitkä prosessi, ja voi olla niin, etten osaa arvata mieltymyksiäsi oikein. Siitäkin huolimatta uskon, että seuraavat tuoksut ansaitsevat tulla huomatuiksi.

Valinnan yhteydessä on ymmärrettävä, että niche-tuoksut eivät ole pelkkiä tuoksuja. Useimpiin niistä liittyy ainutkertainen tarina, jonka myötä tuoksu on syntynyt, tai jokin erityinen tunne, joka tuoksulla halutaan saada aikaan. Näin ollen kyse ei ole pelkästä muoti- tai kauneusasusteesta, vaan tuoksun mukanaan tuomasta asenteesta. 

 

 

Suuret romaanit 

Jos pidät kirjallisuudesta tai mielenkiintoisista ja jännittävistä tarinoista, sinun kannattaa valita NOVELLISTA-valikoiman tuoksu. Jokainen tämän brändin tuoksuista on jonkin tunnetun kirjallisen teoksen inspiroima. Tuoksun tarkoituksena on herättää samankaltaisia tunteita, joita sinussa heräisi, jos lukisit teoksen tai kokisit siihen liittyvän konkreettisen kokemuksen. 

Tuoksu NOVELLISTA Rouge Privé on saanut inspiraationsa Daniel Defoen kirjoittamasta romaanista Roxana. Kuten romaanissakin, yksi tuoksun pääteemoista on viettely. Ja aivan samalla tavalla tämä tuoksukin viettelee sinut välittömästi damaskonruusun, pionin ja bentsoiinihartsin sävyillään. Vaikka tuoksu onkin tarkoitettu unisex-käyttöön, suosittelen sitä sen tarinasta johtuen lähinnä naisille. 

NOVELLISTA Vanilla Club -tuoksun esikuvana on kuubalaisen kirjailijan Miguel de Carriónin teos Las Impuras. Tarina kuljettaa sinut Havannan monimuotoisille kaduille, ja juuri saman tunnelman tämä tuoksukin saa aikaan. Tupakan, vaniljan, neilikan ja kaakaon yhdistelmän ansiosta pääset hetkeksi nauttimaan Kuuban pääkaupungin tunnelmasta. 

 

Tavallisen erityiset päivät 

Mitä jokaisen niche-tuoksujen ystävän on löydettävä? Maison Margiela -brändin REPLICA-sarja muistuttaa niistä monimuotoisista hetkistä, joita koet elämäsi aikana. Voit myös valita tuoksun sen mukaan, mihin vuorokaudenaikaan tunnet olosi parhaimmaksi. 

Maison Margiela REPLICA When the Rain Stops vie minut hetkeen, jolloin lakkaa satamasta ja auringonsäteet ilmestyvät taas taivaalle. Pidän sellaisista päivistä erityisesti kesällä! Vaikka pidänkin asfaltin ja ruohon tuoksusta sateen jälkeen, valitsen nyt mieluummin roseepippuria, jasmiinia ja mäntyä sisältävän yhdistelmän. 

Jos pidät ilmapiireistä baareissa, joissa voit nauttia hyvästä musiikista ja maukkaasta juomasekoituksesta tyylikkäästä lasista, ei oikeanlaista tunnelmaa tarvitse etsiä kaukaa. Riittää, että annat mahdollisuuden Maison Margiela REPLICA Jazz Club -tuoksulle. Sisilialaisen sitruunan, rommin ja tupakan yhdistelmä johdattelee sinut kaupungin parhaiden juhlien tunnelmiin aina, kun haluat. 

Kaikille intohimoisille matkustelijoille 

Irtaudutko mielelläsi arkitodellisuudesta tutustuaksesi muiden paikkojen tunnelmaan? Minulle se on kaikki kaikessa. Siksi valikoimassani on oltava tuoksuja, joiden avulla voin käydä lempipaikoissani edes ajatuksissani. 

Vaikka Atelier Cologne Clémentine California -tuoksu johdattelisikin sinut Yhdysvaltain aurinkoiselle länsirannikolle, anna sen kuljettaa sinut vieläkin pidemmälle. Kuvittele mielessäsi mikä tahansa maa, jossa sinun on hyvä olla ja jossa tunnet itsesi vapaaksi. Tämä alun perin ranskalainen tuoksu on miellyttävän sitruksinen ja tuo raikkautta kuumiin kesäpäiviin. 

Atelier Cologne -brändin perustana ovat voimakkaasti tiivistetyt eteeriset öljyt. Pidän siitä, että brändin kantavana voimana on kaksi nuorta parfymööriä, jotka käyttävät luomustensa pohjana 1700-luvulta peräisin olevia tuoksuja. Heidän luomuksensa eivät kuitenkaan ole millään tavalla vanhanaikaisia. Nämä modernit tuoksut nostavat pinnalle elämäsi parhaat hetket.

 

 

Molekulaariset tuoksut   

Escentric Molecules Escentric 05 -tuoksu johdattelee rennon rantaloman tunnelmiin. Sen aromi on lämmin ja puuvivahteinen, minkä ansiosta lämpimät kesäpäivät palautuvat mieleesi, olit sitten missä tahansa. Tämän tuoksuelämyksen luovat viikuna, basilika, jasmiini, appelsiini ja kataja. 

Mutta erityisen houkuttelevaa Escentric Molecules -tuoksuissa on niiden ainutlaatuinen koostumus, joka perustuu yksittäiseen Iso E Super -tuoksumolekyyliin. Jokainen näistä tuoksuista on omaleimainen, joten ihastut niihin varmasti, jos pidät edes hitusen ylellisyydestä. 

VINKKI: Niin kutsuttujen molekulaaristen tuoksujen etu piilee myös siinä, että niitä voi kerrostaa, eli kahden tuoksun yhdistäminen onnistuu helposti. Molekyylit sulautuvat iholla toisiinsa ja muodostavat kokonaan uuden tuoksun. 

Haluaisitko asua niche-kodissa? 

Minäkin olin yllättynyt siitä, että niche-käsite ei koske pelkästään tuoksuja. Erilaisia tuoksuja tutkiskellessani löysin Souletto-brändin ja Souletto Primera Reed -aromadiffuusorin. Tuoksuissa sekoittuvat kookos, hunaja ja vanilja, ja ne saavat tilan tuoksumaan ihanasti hieman makealta. Aseta puutikut tuoksupulloon, minkä jälkeen tuoksua vapautuu vähitellen sisäilmaan. 

Pystytkö kuvittelemaan, millainen yhdistelmä syntyy vihreästä omenasta, basilikasta ja laventelista? Jos sinua kiinnostaa tietää, millainen kokonaisuus niistä syntyy, on Souletto Reminiscense Scented Candle -tuoksukynttilä ehdottomasti kokeilemisen arvoinen. Se tuo jokaiseen kotiin omaleimaisen raikkaan tuoksun ja luo siten ainutlaatuisen tunnelman. 

Onnistuinko houkuttelemaan sinut kokeilemaan ensimmäistä niche-tuoksuasi tai lisäämään uuden sellaisen kokoelmaasi? Tarjoamme 15 prosentin alennuksen 25.4.–1.5. kaikille niche-tuoksuille, joten nyt on oikea aika toimia! Riittää, kun annat ostoskorissa koodin NICHE. 

Lue lisää