Rantalaineet: 5 vinkkiä rantalaineiden luomiseen

2. heinäkuuta 2021Notino

Kesän hittikampaus on ehdottomasti viettelevät rantalaineet. Tyylikkäämpää mutta samalla yksinkertaisempaa lookia saa etsiä pitkään. Koska hiukseni ovat puolipitkät, minäkin halusin hiusteni tuovan mieleen aaltoilevan meren. Kävin läpi useita ohjeita, testasin niitä ja valitsin niistä parhaat. Voin jo tässä vaiheessa paljastaa, että yksi parhaista tähän tarkoitukseen soveltuvista tuotteista on sea salt spray eli suolasuihke. Miten on, haluaisitko sinäkin kokeilla sitä?

  1. Rantalaineet helposti ja nopeasti

Jos sinunkin hiuksesi ovat luonnostaan hieman aaltoilevat, täydellisen surffilookin luomiseen riittää laadukas merisuolasuihke, kuten kiinteyttävästi vaikuttava Alfaparf Milano Style Stories The Range Texturizing. Sen käyttö on uskomattoman helppoa. Kumarru eteenpäin ja suihkuta tuotetta kuiviin hiuksiin. Puristele kämmenillä hiuspituuksiin rennon huolettomalta ja meren luomalta näyttävä kampaus. Muotoilu ei kestä viittä minuuttia kauempaa, mutta lopputulos saa päät kääntymään!

  1. Myrskyävä meri diffuusorin avulla

Omasta puolestani voin sanoa, että tämä hiustenkuivaajan lisäosa oli uskomaton löytö. Suuren ”hammastetun” renkaan ansiosta rennon huolettoman kampauksen luominen oli todella helppoa. Laineista ei tule samalla tavalla siistityn tasaisia kuin kihartimella tai suoristusraudalla, vaan lopputulos on nuorekkaan vallaton. Oletko menossa tärkeään tapaamiseen? Vinkkini päivän mittaan tehtäviin korjauksiin on rakennetta antava suolasuihke L’Oréal Professionnel Tecni.Art Beach Waves, joka antaa leikkisille laineille muotoa ja luo kampaukseen matan vaikutelman. :-)

  1. Rantalaineet suoristusraudalla? Onnistuu kyllä...

Jos olet jo tottunut käyttämään suoristusrautaa apuna hiusten muotoilussa, laineiden luominen onnistuu sinulta helposti. Hulmuavan kampauksen luomisessa osoittautui käteväksi höyrytoiminnolla varustettu L’Oréal Professionnel Steampod x KARL LAGERFELD -suoristusrauta, koska kosteutuksen ansiosta kampaukseen tulee runsaasti volyymiä. Suihkutan hiuksiin ennen muotoilua keskivoimakkaasti kiinteyttävää Beviro-merisuolasuihketta, annan sen kuivua ja teen sen jälkeen yksittäisiin suortuviin laineita pyörivin liikkein vuorotellen kasvoista poispäin ja taas niitä kohti.

Jos et ole vielä kovin kokenut suoristusraudan käyttäjä, kokeile kauneusbloggaajien toimivaksi havaitsemaa menetelmää. Siinä neuvotaan jakamaan hiukset ohuiksi suortuviksi (parillinen määrä) ja letittämään ne pareittain. Käsittele sen jälkeen jokainen letti kerrallaan suoritusraudalla, ja kun avaat letit, rantalook on valmis!

  1. Beach waves -kiharrin, apuväline vaativaan käyttöön

Yksi löydöistäni on rantalaineita tekevä erikoiskiharrin. Siinä ei ole kahta vartta, vaan sen muoto on kartiomainen ilman avaustoimintoa. Lisäosan halkaisijan tulee olla keskitasosta suureen. Sen ja hiuksiin jätettävän rantalook-hoitoaineen Bumble and Bumble Surf Styling Leave In avulla loin hiuksiin luonnollisen vapaat laineet. Kiersin yksittäiset suortuvat rullalle ja kuumensin ne, niin merellinen look oli valmis. Kiharrin tosin silottaa kiharat, joten mielestäni hiuksiin ei jäänyt riittävästi volyymiä. Jotta kampaus ei näyttäisi lattealta, ratkaisin tilanteen levittämällä juuriin Alfaparf Milano Style Stories Vintage Powder -volyymipuuteria, joka kohotti hiuksia sopivasti juurista.

  1. Rantalaineet yön yli

Laineeni tekivät vaikutuksen ystävääni Katiin, jonka hiukset ovat pitkät ja aivan suorat. Pohdimme yhdessä, miten saisimme helpoiten rakennetta sileään kampaukseen. Ongelma selvisi nukkumalla yön yli! Kati suihkutti illalla hieman kosteisiin hiuksiinsa tasaisesti Moroccanoil Volume -volyymisuihketta, joka tuo hiuksiin rakennetta sisältämänsä Kuolleenmeren suolan ansiosta. Sen jälkeen Kati jakoi hiukset kuuteen yhtä paksuun osaan, jotka hän letitti kevyesti. Aamulla Kati vapautti hiukset, selvitti ne varovasti sormin ja kiinnitti ne hyvin suihkuttamalla niihin Schwarzkopf Professional Osis+ Freeze Finish -lakkaa.

Onko sinulla muita vinkkejä mahtavan surffilookin luomiseen? Kerro niistä meille!

Lue lisää