Mine põhisisu juurde

Suuri luomiväriopas Luomivärit: Mitkä ovat parhaita?

16. kesäkuuta 2022Veronika K.
Miten valitset luomivärin? Senkö mukaan, mikä sopii silmiesi väriin vai otatko huomioon myös muut ominaisuudet? On hyvä ajatella sitä, miten luomiväri käyttäytyy luomella, miten se levittyy parhaiten ja kuinka kauan sen voi odottaa kestävän. Tässä loistava opas kaikkiin mahdollisiin luomiväreihin.

Jauhemaiset luomivärit

Tämän tyyppiset luomivärit taitavat olla meille kaikille tuttuja. Niitä löytyy joka kaupasta ja ne on yleensä puristettu paletteihin kiinteään muotoon. Mielestäni tällainen luomiväripaletti omilla perusväreillä on must-juttu. Se tarjoaa nimittäin lukuisia mahdollisuuksia: Voit käyttää vain yhtä sävyä tai luoda monia erilaisia lookeja luonnollisesta sähäkämpään. 

Näiden luomivärien levittämiseen käytän mieluiten luonnonkarvasta valmistettua sivellintä. Harjakset ovat karheammat, väri tarttuu niihin paremmin ja luomelle levittäminen on mukavampaa. 

VINKKI: Haluatko mahdollisimman intensiivisen luomivärin? Käytä luomivärin pohjustajaa, äläkä laita luomiväriä levittämällä, vaan pikemminkin painamalla. Jos taas pidät vähemmän voimakkaasta luomiväristä, levitä pohjustajan päälle ohut kerros läpinäkyvää puuteria – tällöin luomiväri sulautuu mukavammin.

Oma suosikkipalettini on Bourjois Eye Catching – ei ainoastaan täydellisen väriyhdistelmän, vaan myös käännettävän peilin vuoksi. Paletti sopii hienosti pienimpäänkin käsilaukkuun ja onkin aina mukanani.

Jos haluat isomman sävyvalikoiman, hanki Lorac PRO -paletti, jossa on jo 18 sävyä. Siitä löydät koko perusvärien skaalan ja pääset luomaan upeita smokey eyes -meikkejä. 

Etsitkö jotain räväkämpää ja värikkäämpää? Siinä tapauksessa suosittelen palettia Makeup Revolution X Roxxsaurus tai mono-luomivärejä NYX Professional Makeup Hot Singles™. Milloin muulloin funky-sävyt sopisivat paremmin kuin kesällä? 

Tuotteet

VINKKI: Jos et kaipaa kokonaista palettia, vaan sinulle riittää yksi perusvärisävy, hanki vaikkapa Clinique All About Shadow™ Single -luomiväri. Siinä on upea koostumus ja kerrostaminen onnistuu hyvin, joten saat yhdellä sävyllä luotua niin kevyen päivämeikin kuin rohkeamman iltalookin. 

 

Irtoluomivärit 

Jauhemaisia luomivärejä löytyy muualtakin kuin paleteista. On olemassa myös irtoluomivärejä, jotka voivat olla mattapintaisia, mutta koostuvat usein ihanista säihkyvistä jauheista. Kun käytät niitä perusmeikkiäsi piristämään, olet muutamassa minuutissa valmis bileisiin.

 

Voidemaiset luomivärit 

On olemassa myös voidemaisia luomivärejä sekä geelimäisiä luomivärejä , jotka eroavat jauhemaisista koostumukseltaan. Luomella ne näyttävät upealta, mutta en suosittelisi niitä koko päivän kestävään käyttöön, mikäli et halua korjailla meikkiäsi päivän mittaan. Etenkin lämpimällä säällä nämä luomivärit valuvat helposti yhdeksi rumaksi viivaksi. Sen saa kyllä levitettyä takaisin, mutta joudut tarkkailemaan tilannetta koko ajan. 

Mitä tulee levittämiseen, kokeile joko luomivärisivellintä, jossa on synteettiset harjakset tai yritä levittää väri sormella. Saat aikaan sotkuisen ja seksikkään lookin.

Pidätkö kimaltavista luomiväreistä? Löydät varmasti omasi NYX Professional Makeup Prismatic Shadows -luomivärien joukosta. Nämä luomivärit ja niiden pakkaus suorastaan houkuttavat levittämään värit sormella ja luomaan rennon rantameikin.

VINKKI: Jos pidät geelimäisten luomivärien antamasta lopputuloksesta, kokeile tehdä pohjameikki jauhemaisella luomivärillä, joka pitää huolen kestosta, ja levitä sen jälkeen geeliluomiväriä luomen liikkuvan osan keskelle tai silmän sisänurkkaan.

Tuotteet

Luomivärikynät

Luomivärikynät ovat yksi tapa, jolla voit helpottaa voidemaisten luomivärien levittämistä. Levitä luomiväri suoraan kynästä ja häivytä se sormella hieroen. Luomivärikynä on myös mahtava laukun pelastus – sen pakkaus ei aukea ja leviä noin vain. 

 

Nestemäiset luomivärit 

Tämän tyyppisen luomivärin olet joskus saattanut sekoittaa huulikiiltoon. Se löytyy nimittäin putkilosta, johon kuuluu applikaattori, mutta älä anna sen hämätä, vaan keskity silmiin! 

Applikaattorin ansiosta levittäminen on superhelppoa. Luomiväri kuivuu yleensä luomelle nopeasti, mutta pidä varasi, äläkä levitä liian paksua kerrosta. Nämä luomivärit eivät kuulu pitkäkestoisimpiin ja valuvat geelimäisten luomivärien tavoin yhteen luomella tai huonolaatuisimmat niistä muodostavat rumia läiskiä. Mielestäni ne sopivat täydellisesti vaikkapa valokuvaukseen.

Vedenkestävät luomivärit

Lopuksi haluan antaa vielä viimeisen vinkin, nimittäin vedenkestävät luomivärit. Kesä on tulossa ja aiot varmasti viettää aikaa veden äärellä. Ai etkö? Ei se mitään! Vedenkestävät luomivärit ovat kesäaikaan käteviä myös pyöriessäsi koko päivän kaupungilla tai tapaamisissa. Takuulla kauneustuote, jota kannattaa kesällä kokeilla.

 

Mitä sanot? Joko tiedät, mikä on sinulle paras luomiväri? Vai pitääkö sinun vielä kokeilla muutamia? 

Lue lisää