Mine põhisisu juurde

Murrosikäisen iho (ja muutakin): Näin voit opettaa nuorelle, miten ihosta pidetään huolta.

15. syyskuuta 2022IVA DAVIES
Onko sinulla kotona murrosikää lähestyvä tai murrosikäinen tyttö? Mietitkö että tarvitseeko hän jo kasvovoiteen? Kyllä tarvitsee! Meiltä löytyy nuorille parhaiten sopivia kosmetiikkatuotteita, jotka toimivat varmasti. Niiden ansiosta nuoret oppivat hoitamaan ihoaan itse ja ajoissa. Ihonhoito teini-iässä on nimittäin kaiken hoidon perusta.

Hallitsetko itse hoitorutiinit täydellisesti, mutta seurailet sivusilmällä tytärtäsi, joka tähyilee meikkipussisi suuntaan? Mutta eikö hän ole vielä liian nuori siihen? Muistatko, kun itse aloit käymään äidin meikkipussilla?  Ja kumman silloin valitsit, aurinkorasvan vai ripsivärin? Ennen kuin lapsi aloittaa meikkaamisen, hänen on hyvä tietää, että meikit eivät korvaa säännöllistä ja kunnollista ihonhoitoa. Joten ei kannata odottaa. Mitä aiemmin, sen parempi. Lapsesi tulee kiittämään sinua myöhemmin.

Olemme koonneet kolme erilaista kosmetiikkasettiä kolmelle eri murrosikäisen ihotyypille. Jokainen sisältää ihotyyppikohtaisia hoitotuotteita, joita voi hyvin myös yhdistellä keskenään.

Normaali / herkkä iho

Vaikka tyttärelläsi ei näyttäisikään olevan iho-ongelmia, kasvot tulisi kuitenkin puhdistaa aamuin illoin. Pelkkä vesi ei valitettavasti riitä. CeraVe-brändin puhdistusemulsio poistaa epäpuhtaudet ihon suojakerrosta häiritsemättä. Söpö kosteuttava TonyMoly-kasvosuihke raikastaa ja kosteuttaa ihoa. Kilig-brändin C-vitamiiniseerumi suojaa ja kirkastaa ihoa. Purito-brändin voide on koostumukseltaan kevyt ja se kosteuttaa ja rauhoittaa (valitettavasti kuitenkin vain ihoa, ei murrosikäistä kokonaisuudessaan). Paras tapa, jonka voit opettaa lapsellesi, on suojakertoimella 50 varustetun Frudia Sun Ultra UV Shield -voiteen levittäminen iholle päivittäin. Aurinkosuoja on nimittäin yksi tärkeimmistä tuotteista torjumaan ennenaikaista ikääntymistä. Ei kannata unohtaa myöskään miellyttävän tuoksuista BarryM-huulikiiltoa eikä Catrice-brändin läpinäkyvää ripsiväriä kulmakarvojen ja ripsien ehostamiseen. Myös Skin79-brändin kissa-aiheinen rauhoittava kangasnaamio on tärkeä lisä ihonhoitoon.

Normaali / herkkä iho

Sekaiho

Finnejä ei onneksi näy, mutta otsa ja leuka kiiltävät aika lailla? Holika Holika -brändin puhdistusöljy pesee ihon, tekee siitä mattapintaisen ja säätelee talin muodostumista. Ziaja Young Skin -kasvovesi raikastaa ja rauhoittaa. Niasiiniamidia sisältävä Revolution-seerumi rauhoittaa ja ehkäisee tulehduksia, ja Neutrogenan kurkumaa sisältävä kevyt voide kosteuttaa tukkimatta ihohuokosia. Jos finni kuitenkin sattuu ilmestymään kasvoille, aseta sen päälle Holika Holika -laastari, joka hoitaa finnit vaivatta. Jokaiselta tulisi löytyä suojakertoimella 50 varustettu kasvoille tarkoitettu aurinkovoide. Ambre Solairen tuote on kevyt eikä se tahraa. Lip Smacker -huulibalsami ja WetnWild-ripsiväri kannatta ehdottomasti ottaa mukaan tuomaan iloa arkeen.

Sekaiho

Akneen taipuvainen iho

Finnejä kasvoilla ja mustapäitä nenässä? Ei huolta, sillä me tiedämme, miten niistä selvitään. Mitään rajuja toimenpiteitä ei kannata tehdä, sillä aknekin täytyy hoitaa hellävaraisesti. Kasvot kannattaa pestä Bioderma-brändin geelillä, joka poistaa epäpuhtaudet, pehmentää ihohuokosia ja ehkäisee niiden tukkeutumista. NIP+FAB-kasvovesi sisältää salisyylihappoa, joka pääsee syvälle ihohuokosiin ja puhdistaa ne. Samalla se raikastaa ihon ja tekee siitä mattapintaisen. Serozinc-suihketta voi käyttää huoletta monta kertaa päivässä rauhoittamaan ihoa ja tekemään siitä mattapintaisen. Atselaiinihappoa sisältävä Q+A-seerumi tekee ihmeitä. Se syväpuhdistaa ihon, rauhoittaa ja ehkäisee tulehduksia. Dermalogican voide kosteuttaa ihoa, mutta ei tuki ihohuokosia. Heliocaren aurinkogeeli on koostumukseltaan kevyt ja se ehkäisee aknen jäljiltä ihoon mahdollisesti jäävien pienten haavojen pigmentaatiota. Burt`s Bees -brändin huulivoide on piste i:n päälle.

Akneen taipuvainen iho

Nyt tiedät, millaisia neuvoja voit antaa tyttärellesi, sillä murrosiässäkin iho ansaitsee oman hoitorutiininsa. Sinulla on nyt hallussa neuvot oikeanlaista hoitorutiinia varten ja monta hyvää kosmetiikkavinkkiä murrosikäiselle.

Lue lisää