Arviot: Parhaat aurinkovoiteet

sunscreens

Pidätkö aurinkovoiteita kosmetiikkavarustukseen kuuluvana välttämättömyytenä vain silloin, kun ihosi joutuu alttiiksi auringon poltteelle kesäisin? Väärin. Aurinkosuojatuotteita tulisi nimittäin käyttää myös silloin, kun olet kotona tai autossa. Edes suljetut ikkunat eivät nimittäin pysäytä ihon vanhenemista nopeuttavia UVA-säteitä. Onko sinun vaikea päättää, mikä aurinkovoiteista sopii sinulle parhaiten? Aurinkovoidetestimme lukemisen jälkeen teet oikean valinnan käden käänteessä.

Miten valita paras aurinkovoide koko kehon ihotyypin mukaan?

Ei ole merkitystä, etsitkö aurinkovoidetta kasvoille, aurinkoöljyä vai luonnollista aurinkovoidetta. Merkittävää ei ole myöskään se, suositko aurinkosuihketta, -puikkoa, -geeliä tai jotakin muuta suojakertoimella varustetun suojan muotoa. Tärkeintä on se, että aurinkovoide tuntuu miellyttävältä ja sitä käytetään aina silloin, kun se on tarpeen. Valinnassa on keskityttävä siihen, millaiselle koko kehon ihotyypille kyseinen tuote sopii.

  • Vaalea tai erittäin vaalea iho: Jos ihosi on luonnostaan vaalea, ihon suojana on käytettävä aurinkovoidetta, jossa on mahdollisimman korkea suojakerroin. Tavanomaiseen käyttöön voi riittää tuote, jonka suojakerroin on 30, mutta jos auringossa ollaan pitkään ja auringonpaiste on voimakasta, on valittava laajaspektrinen aurinkovoide suojakertoimella 50+.
  • Keskitumma ja tumma iho: Jos ihonvärisi on hieman tummempi, saattaa olla, että laiminlyöt aurinkovoiteen käytön kokonaan. Se ei kannata! Et välttämättä pala auringossa samalla tavalla kuin vaaleahipiäiset ystäväsi mutta UVA-säteily vaikuttaa sinuun yhtä lailla nopeuttaen ihon ennenaikaista vanhenemista sekä lisäten ryppyjen ja pigmenttiläiskien muodostumista. Auringon säteily voi aiheuttaa myös ihosyöpää, joten ihon suojaaminen suojakertoimellisella aurinkovoiteella on päivittäinen välttämättömyys. Osalle voi riittää suojakerroin 15 tai 30, mutta jos auringossa ollaan pitkään ja auringonpaiste on voimakasta, on syytä käyttää suojakerrointa 50.
  • Kun aurinkovoide kuivattaa ihoa: Onko ihosi kuiva tai erittäin kuiva? Valitse aurinkovoide, joka sisältää kosteuttavia ainesosia, kuten hyaluronihappoa tai keramideja.
  • Finneille ja mustapäille altis iho: Onko ihosi sekaiho, rasvoittuva iho tai akneiho, ja oletko sitä mieltä, että kaikki olemassa olevat aurinkovoiteet vain tukkivat ihohuokoset? Se ei pidä enää nykyään paikkaansa. Täytyy vain tietää, millainen aurinkovoide on valittava. Oikea ratkaisu on tällöin öljytön ja ei-komedogeenisiä ainesosia sisältävä aurinkovoide.
  • Herkkä, reaktiivinen tai allerginen iho: Näissä tapauksissa on syytä valita mineraaliaurinkovoide. Valitse kemiallisilla auringonsuodattimilla varustettu tuote vain siinä tapauksessa, että valmistaja on merkinnyt sen herkälle tai allergiselle iholle sopivaksi.

Parhaat aurinkovoiteet: arviot

Kiinnostaako sinua tietää, miten markkinoiden parhaat tuotteet menestyivät suuressa aurinkovoidetestissä? Se selviää seuraavista kriittisistä arvioista.

Lancaster Sun Sport Invisible Face Mist

Olen miettinyt ihon oikeanlaista aurinkosuojaa viime vuosina paljonkin. Muulloinkin kuin kesällä. Viime vuonna ihastuin Lancaster-merkkiin ja tänä vuonna kokeilin ensimmäistä kertaa kasvojen suojaamiseen tarkoitettua suihketta suojakertoimella 30. Se sopii hyvin käsilaukkuun, joten pidän sitä aina mukana ja käytän sitä tarpeen mukaan. Parasta siinä on kuitenkin, että se kuivuu nopeasti mattapintaiseksi ja että sitä voi käyttää jopa meikin päällä. Samalla se myös raikastaa ja kosteuttaa ihoa.

Aurinkovoide Lancaster Sun Sport täyttää tiukat vaatimukseni ihon aurinkosuojan suhteen. Tuote on välttämätön muulloinkin kuin kesällä, ja suosittelen sitä jokaiselle, jolla on kuiva tai rasvoittuva iho.

Jaana N.

Bioderma Photoderm Bronz -öljy

Kuiva aurinkoöljy Bioderma Photoderm Bronz kuuluu ehdottomiin suosikkeihini! Sen käyttö on helppoa: suihkautat vain 2–3 pumppauksellista iholle, niin saat suojaa parissa sekunnissa. Lisäksi siinä on Bronz-yhdistettä, jonka avulla ihosta tulee kauniin ja luonnollisen ruskea. Se ei jätä epämiellyttävää kalvoa vaan imeytyy ihoon välittömästi. Jos etsit laadukasta aurinkoöljyä kesäksi, Bioderma Photoderm Bronz on oikea valinta! :-)

Eerika H.

Nuxe Sun

Voi olla, että ajattelet, että auringolta on suojauduttava vasta kesällä, mutta se ei pidä paikkaansa. Suojakertoimella varustetun kosmetiikan käyttö olisi syytä aloittaa jo hyvissä ajoin keväällä. Ihastuin pari vuotta sitten Nuxe Sun SPF 30 -aurinkoöljyyn. Ihoni on todella herkkä auringolle, ja tästä öljystä on ollut paljon apua. Se on hellävarainen mutta suojaa silti mainiosti, joten ihon ärtymistä tai palamista ei tarvitse pelätä. Muilla tuotteilla iho välillä paloi tai siihen tuli aurinkoihottumaa, mutta tällä öljyllä ei koskaan. Sumuttimen ansiosta se on helppo levittää, se imeytyy nopeasti, se ei liimaudu eikä se jätä rasvaista kalvoa iholle eikä se tuki ihohuokosia. Siinä on ihana kesän tuoksu ja siksi sitä haluaakin käyttää yhä uudelleen ja uudelleen. Suojaamisen lisäksi se kosteuttaa ja ravitsee ihoa. Hankin Nuxe Sunia alkukeväästä, ja se suojaa ihoani aina syksyyn asti.

Martina J.

La Roche-Posay Anthelios

Hajustamattomassa La Roche-Posay Anthelios -aurinkovoiteessa on useita loistavia ominaisuuksia. Pidän erityisesti siitä, että suojakerroin on 30 ja se on vedenkestävä, ei-komedogeeninen ja dermatologisesti testattu. Olen jo aiemmin kokeillut saman merkin muita voiteita ja olen aina ollut erittäin tyytyväinen niiden laatuun. Ihoni on erityisen herkkä, ja nuorempana sain aurinkoihottumaa joka puolelle kehoa, ja siksi olenkin todella tarkka suojavoiteen valinnassa. Koska La Roche-Posay Anthelios sopii hyvin myös aurinkoherkälle iholle, en voi muuta kuin suositella sitä lämpimästi.

Nanna H.

Vichy Capital Soleil Beach Protect

Suosin Vichyn aurinkosuojatuotteita niiden miellyttävän tuoksun ja koostumuksen takia. Tuoksu ja koostumus eivät osoittautuneet pettymykseksi tämänkään suihkeen kohdalla. Vichy Capital Soleil Beach Protect -monisuoja-aurinkosuihketta on helppo käyttää, ja vaikka sen suojakerroin onkin 50, siitä ei jää raskasta kalvoa iholle vaan se imeytyy hyvin. Iho jää miellyttävän pehmeäksi.

Lotta K.

Heliocare Advanced

Valmistauduin Heliocare Advanced -geelillä perheen grillikauden avajaisiin, koska tiesin, että minua odottaa viiden tunnin istuskelu aurinkoisella terassilla, ja kokemuksesta tiedän, että kevätaurinkoa ei kannata aliarvioida! Levitin geeliä kasvoihin, kaula-aukon alueelle ja hartioihin. Geeli imeytyi hyvin ihoon. Se ei liimautunut eikä jättänyt ollenkaan rasvaista pintaa. Mielestäni tuote on täydellinen. Vaikka normaalisti rusketun hyvin ja palan vain harvoin, viisi tuntia auringossa ilman Heliocare-geeliä olisi ollut iholle liikaa. Sen lisäksi, että säästyin ihon palamiselta, ihoni oli parin päivän päästä miellyttävän ruskettunut muttei ollenkaan kuiva.

Anna S.

Bioderma Photoderm Max -voide

Koostumukseltaan hieno Bioderma Photoderm Max -aurinkovoide ei jätä valkoista kerrosta ihoon muiden voiteiden tapaan vaan imeytyy hyvin. Se saa kasvojen ihon tuntumaan miellyttävän pehmeältä ja suojaa ihoa voimakkaalta auringonpaisteelta. Rusketuksesta tulee hyvä suuresta suojakertoimesta huolimatta.

Saara T.

 

Suuren aurinkovoidetestin ansiosta tiedät nyt, minkä rannalle, päivittäiseen käyttöön tai kasvojen suojaamiseen parhaiten sopivien aurinkovoiteiden tulisi löytyä sinunkin kotoasi. Kerro meille, minkä aurinkovoiteen itse valitsit näiden arvioiden perusteella ja kuinka tyytyväinen olet ollut tuotteeseen. Mielipiteelläsi on merkitystä!