Miksi kuorisit vartaloa sokerilla tai kahvilla?

body scrub

Kukapa ei haaveilisi täydellisen pehmeästä ihosta. Mitä kaikkea voi tehdä saadakseen nauttia sileästä ja terveen näköisestä ihosta? Edes kalliit voiteet ja öljyt eivät auta, ellei säännöllinen vartalokuorinta kuulu rutiineihin eikä kuollutta ihosolukkoa poisteta. Kuorintatuotteen koostumus voi vaihdella, mutta meidän mielestämme hellävaraisimpia ovat sokeri- ja kahvikuorinta. Me tiedämme, miksi myös sinä tulet varmasti pitämään niistä ja missä kaikessa ne sinua auttavat.

Miksi vartaloa kuoritaan

Vartalosta on huolehdittava aivan kuten kasvoistakin. Vartalon ihokin tarvitsee säännöllistä kuorintaa pysyäkseen terveenä, pehmeänä ja raikkaana. Vartalokuorinta poistaa kuolleet ihosolut, jotta uudet voivat korvata ne. Se näkyy monella sinua varmasti ilahduttavalla tavalla. Mitä hyvää kuorinta tekee?

  • Se silottaa ihoa ja tekee siitä raikkaan ja terveen näköisen.
  • Se puhdistaa ihon perusteellisesti ja vaikuttaa sitä kautta myös laajentuneisiin ihohuokosiin, jotka kuollut ihosolukko helposti tukkii, mikä taas voi aiheuttaa aknea.
  • Se edistää ihon uusiutumista.
  • Se edistää ihon verenkiertoa.
  • Se helpottaa muiden ihonhoitotuotteiden imeytymistä.
  • Se ehkäisee karvojen kasvua.
  • Säännöllisen hieronnan ja paremman verenkierron ansiosta havaitset myös kuorinnan suotuisat vaikutukset selluliittiin.

VINKKI: Kuorinta toimii myös ihonhoitona ennen ja jälkeen auringonoton. Kun poistat kuolleen ihosolukon säännöllisesti, rusketuksestasi tulee kauniin tasainen!

Miten vartalokuorinta tehdään

Kuorinta ei ole ollenkaan vaikeaa. Muista kuitenkin, että ihon on oltava kuorittaessa märkä tai kostea. Kuivan ihon kuorinta ei auta, sillä se vain ärsyttää ihoa. Kuorinnan voit tehdä kädellä, sienellä tai pehmeällä vartaloharjalla.

Levitä kuorintatuotetta koko vartalolle. Voit käyttää vähän enemmän aikaa reisiin ja lantioon, jos haluat ehkäistä selluliittia. Varo kohtia, joissa on pehmeää karvaa, eli esimerkiksi käsiä. Kuorintarakeet saattavat takertua niihin, jolloin toimenpide muuttuukin karvanpoistoksi.

Sokerikuorinta

Miksi me pidämme juuri sokerikuorinnasta? Sen etuna on suuri määrä luonnon ainesosia, ja se myös soveltuu kaikille ihotyypeille. On yleisesti tunnettu asia, että herkkä- ja kuivaihoiset kestävät kuorintaa huonommin. Sokerikuorinta voikin sopia juuri heille. Se on kuitenkin yksilökohtaista, ja oman ihon kunto on aina otettava huomioon. Vartalon sokerikuorinta on todella hellävaraista.

Mihin tulee kiinnittää huomiota? Vaikka iho pitääkin sokerikuorinnasta, pelkkä sokeri ja vesi eivät silti riitä. Sokerikuorinnan taika piilee juuri eri ainesosien, kuten sokerin, hoitavan öljyn sekä muiden hoitavien aineiden yhdistelmässä. Rakeet raapivat ihoa, jotta kuollut ihosolukko irtoaa. Rauhoittavia ainesosia tarvitaan juuri siksi.

Jos pidät hedelmien tuoksusta ja haluat saada kesäisen tunnelman suihkuun tai kylpyyn, kokeile Organic Shop -merkin vartalokuorintoja Body Scrub Mango & Sugar tai Body Scrub Raspberry & Sugar. Nauti ihoasi kameliaöljyllä ja bambuvoilla hellivän Ziaja Jeju Young Skin -vartalokuorinnan trooppisten hedelmien tuoksusta.

VINKKI: Jos innostuit sokerikuorinnasta ja haluat kokeilla sitä kasvoihin, anna toki Saffee Cleansing Melting Jelly Scrub -kasvokuorinnalle mahdollisuus. Se puhdistaa ihon kokonaisvaltaisesti ja hellävaraisesti sokerirakeiden avulla. Skvalaanipitoisuutensa ansiosta se myös kosteuttaa ihoa perusteellisesti.

Kahvikuorinta

Kahvikissat eivät luultavasti edes halua kokeilla muuta, mutta muidenkin kannattaa antaa tälle vartalokuorinnalle mahdollisuus. Huomaa kuitenkin, että ennen kuin alat ripotella keittiössä päällesi kahvinmuruja, sinun on hyvä tietää muutama asia. Kahvi itsessään ei juuri ilahduta ihoasi. Siksi kahvikuorinta sisältää myös sokeria ja ravitsevia öljyjä.

Miksi sinulla tulisi olla kahvikuorintatuotteita kotona? Kahvilla on ihon kuivumista ehkäiseviä ja sen uusiutumista edistäviä ominaisuuksia, mutta myös kofeiinin vaikutukset ovat tärkeitä. Ne edistävät ihon verenkiertoa ja poistavat myrkkyjä sekä muita haitallisia aineita. Kofeiini on yksinkertaisesti erittäin tehokas antioksidantti. Se sisältää mineraaleja ja vitamiineja, esimerkiksi useita eri B-vitamiineja. Monet myös kehuvat kahvikuorinnan vaikutusta selluliittiin.

VINKKI: Kiinnitä huomiota siihen, millaisesta kahvista kuorintatuote valmistetaan. Robusta-lajike sisältää nimittäin huomattavan runsaasti kofeiinia, joten sillä tehty kuorinta on tehokasta.

Nautit varmasti Organic Shop Organic Coffee & Sugar -kuorintatuotteesta, joka sisältää kahvijauhetta, kahviöljyä ja sokeria. Sen sijaan se ei sisällä sulfaatteja tai silikonia.

Jos etsit apulaista erittäin kuivalle iholle, kokeile BodyBoom Original -tuotetta kylpykaveriksi. Kahvin lisäksi ihoon vaikuttavat fariinisokeri, Himalajan vuorisuola sekä luonnon öljyt.

Jos haluat kuorinnan aikana nauttia miellyttävän kahvin tuoksun lisäksi vaniljan pehmeistä aromeista, sinulle sopii täydellisesti kahvinpapukuorinta Dr. Feelgood BIO.

 

Joko tiedät, mikä on sinulle sopivin vartalokuorinta? Onko se sokeri- vai kahvikuorinta vai joku muu? Kerro meille!