Miten saat pitkät ripset? Kerromme parhaat vinkit!

eye makeup with long lashes

Useimmat meistä haaveilevat pitkistä ja tuuheista ripsistä, mutta vain harvalla käy niin hyvä onni, että pari kevyttä ripsivärikerrosta saa aikaan nukkemaiset räpsyripset. Pitemmät ja katseenkääntävät ripset on kuitenkin mahdollista saada erilaisten pikku temppujen avulla. Muista myös tukea ripsien kasvua niin, että ne säilyvät tuuheina ja pitkinä mahdollisimman pitkään. Meiltä saat vinkit parhaiden ripsiseerumeiden valintaan ja ripsien hoitoon.

Oikeanlainen meikinpoisto on kaiken perusta

Tällä kertaa aloitamme lopusta. Kenellekään ei varmasti tule yllätyksenä, että ihon ja silmänympärysihon hoito on tärkeämpää kuin yksikään meikkituote. Säännöllisiin ihonhoitorutiineihisi tulisi sisältyä myös ripsien hoito, eikä sitä pidä unohtaa meikkauksen eikä etenkään meikinpoiston yhteydessä. Miten ripsiä sitten tulee hoitaa?

Meikki tulee poistaa kasvoilta ja etenkin silmistä mahdollisimman hellävaraisesti. Liian hankaava silmämeikinpoisto voi aiheuttaa ripsien irtoilua ja katkeilua. Paina meikinpoistoaineella kostutettu vanulappu silmän päälle niin, että ripsiväri liukenee siihen, jolloin ripsiä ei tarvitse hangata.

Hellävaraiseen hoitoon ja perusteelliseen meikinpoistoon sopivat parhaiten öljypohjaiset tuotteet, kuten vaikkapa kaksivaiheinen meikinpoistoaine Uriage Hygiène, jota herkät silmät arvostavat.

Puhdista kasvojen iho Saffee Cleansing -puhdistusöljyllä, joka muuttuu ihollasi maitomaiseksi erityisen ”oil-to-milk” -teknologiansa ansiosta. Tarkista vielä, onko iholle jäänyt ripsivärin jäämiä, ja siirry vasta sen jälkeen hoitaviin tuotteisiin.

Vinkki: Notino Spa -sarja sopii erinomaisesti kaikenlaisten meikkien poistoon. Sarjaan kuuluu esimerkiksi meikinpoistolaput ja meikinpoistokinnas koko kasvojen puhdistukseen. Voit pestä ne käytön jälkeen ja käyttää yhä uudestaan ja uudestaan!

Löydä parhaat ripsiseerumit

Kun haluat luonnollisen pitkät ripset, tartu tuumasta toimeen ja valitse pysyväksi kumppaniksesi ripsiä kasvattava seerumi. Seerumit saavat aikaan näkyviä tuloksia jo parissa viikossa, kun niitä käytetään säännöllisesti ja oikein. Noudata siis pakkauksen ohjeita sen suhteen, miten ripsiseerumia tulee käyttää ja miten usein. Mihin kaikkeen ripsiseerumi oikein pystyy?

  • Se edistää ripsien kasvua.
  • Se kosteuttaa ripsiä.
  • Se parantaa ripsien kestävyyttä.
  • Se uudistaa ripsien rakennetta.
  • Se ravitsee ripsiä.

Jos pidät enemmän luonnontuotteista, valitse ripsien kasvua edistävä FacEvolution Nuvega -seerumi. Levitä seerumia ripsien tyveen eyelinerin tavoin. Riittää, kun levität seerumia vain yläripsiin, sillä seerumia kulkeutuu myös alaripsiin, kun suljet silmäsi. Tulokset näkyvät yleensä 4–6 viikon kuluessa. Nyt sinäkin voit ylpeillä pitkillä ja tuuheilla ripsillä!

Ripsiä ja kulmakarvoja kasvattava Tolure Cosmetics Hairplus -seerumi tehostaa kasvua biopeptidien avulla. Lisäksi se vahvistaa ripsiä niin, etteivät ne enää katkeile yhtä helposti. Kokeile seerumia myös kulmakarvoihin, niin saat niihin samaa tuuheutta kuin ripsiisi. Tulokset näkyvät jo 3 viikon kuluessa, käytitpä seerumia ripsiin tai kulmiin.

Mainion tuen ripsiesi kasvulle antaa myös Elizabeth Arden -merkin Pervage Brow Enhancing Serum -seerumi, jonka tulokset näkyvät jo kahdessa viikossa. Koostumuksen sisältämä ainutlaatuinen peptidiyhdiste tehostaa luonnollista kasvusykliä ja tekee katseestasi viettelevämmän kuin koskaan aiemmin.

Etsitkö hieman edullisempaa mutta kuitenkin laadukasta tuotetta? Kokeile siinä tapauksessa L'Oréal Paris Clinically Proven -seerumia. Se tehostaa uusien ripsien kasvua ja myös ehkäisee ripsien irtoilua.

Risiiniöljyä ripsille? Totta kai!

Haluatko kokeilla luonnosta peräisin olevaa ripsiseerumia? Kokeile siinä tapauksessa risiiniöljyä. Se ravitsee ripsiä, edistää niiden kasvua ja samalla vahvistaa niitä. Levitä pieni määrä risiiniöljyä ripsien tyveen tavallisen seerumin tavoin. Halutessasi voit myös levittää sitä ripsiin harjalla kuten ripsiväriä.

Vinkki: Toinen kotikonsti – ja ehdottomasti edullisin vaihtoehto – ripsien kasvun tehostamiseen on tavallinen vaseliini! Seerumin ja öljyn tavoin se vahvistaa ripsiä ja ehkäisee niiden katkeilua. Levitä meikinpoiston jälkeen paksu kerros vaseliinia ylä- ja alaripsille, anna vaikuttaa pari minuuttia ja huuhtele huolellisesti haalealla vedellä.

Pitkät ripset ravinnon avulla

Elämäntavat ja ravinto vaikuttavat kaikkeen vartalon- ja ihonhoitoon. Kaikki mitä syömme, näkyy myös ulospäin. Jos pohdit, miten saisit ripsistäsi pidemmät, sinun kannattaa kiinnittää huomiota ravintoon.

Myös ravinto vaikuttaa ripsien rakennusaineen eli keratiinin muodostumiseen. Kiinnitä siis huomiota siihen, että ravinnossasi on riittävästi valkuaisaineita ja hyvää rasvaa. Huolehdi myös, että saat tarpeeksi biotiinia (B7-vitamiini), jota on esimerkiksi kananmunankeltuaisessa, maksassa ja sienissä.

Viimeistele katse pidentävällä ripsivärillä

Kun ripsesi ovat pitkät ja täydellisen tuuheat, korosta ripsiä vielä meikillä ja anna tulosten näkyä! Oikean ripsivärin valinta ja sen levittäminen oikein on yhtä tärkeää kuin ripsien hoito. Miten siis kannattaa toimia? 

Luo vaikutelma vieläkin pitemmistä ripsistä taivuttamalla ripset ensin ripsentaivuttajalla ja levittämällä niihin sen jälkeen Lancôme Cils Booster XL -ripsien pohjustajaa ennen varsinaista ripsiväriä. Näin saat ripsiisi suojakerroksen ja ripsiväri kestää paljon kauemmin.

Lisää ripsiin sen jälkeen Yves Saint Laurent -merkin  Mascara Effet Faux Cils -ripsiväriä, joka pidentää ja tuuheuttaa ripsiä ja erottelee ne täydellisesti.

Jos haluat todella syvän mustan värin, kokeile Bobbi Brown Smokey Eye Mascara -ripsiväriä. Se pidentää ja tuuheuttaa ripsiä ja kestää kaiken lisäksi hikoilua ja vettä. Nämä ominaisuudet tekevät siitä täydellisen valinnan mihin tahansa illanviettoon tai pitkään työpäivään.

Vinkki: Aseta harja yläripsien tyveen, katso alaspäin ja levitä ripsiväriä tyvestä kärkeen. Levitä ripsiväriä varovasti myös alaripsiin. Levitä ripsiväriä aina pituussuunnassa eikä sivusuunnassa, sillä muuten ripset liimautuvat kiinni toisiinsa. Saat aikaan todella näyttävän vaikutelman, kun annat ensimmäisen ripsivärikerroksen kuivua ja lisäät sen päälle vielä toisen kerroksen.

Joko tiedät, mikä on paras ripsiseerumi juuri sinulle ja miten voit korostaa omia pitkiä ripsiäsi? Suosittelemme ottamaan kuvan ripsistä ennen seerumin käyttöä ja sen jälkeen, jotta voit verrata tuloksia!