Vinkki: Parhaat shampoot miehille

shampoos for men

Pesetkö hiukset suihkugeelillä erityisesti miehille kehitetyn shampoon sijaan tai käytätkö kumppanisi hilseshampoota? Miesten päänahka on huomattavasti herkempi kuin naisten, sillä sen luontainen keramidisuhde on pienempi, mutta rasvanmuodostus suurempaa. Tästä syystä ”lainatuotteet” eivät koskaan osoittaudu hyväksi valinnaksi. Kulje mieluummin omaa tietäsi ja – vaikkapa parhaiden shampoovinkkien viitoittamana – valitse itsellesi se paras miesten shampoo, joka sopii juuri sinun hiuksillesi ja päänahallesi.

Mikä miesten shampoo sopii sinulle parhaiten

  • Normaalit hiukset – Tavallinen hoito riittää, mutta valitse hiustesi ja päänahkasi parhaaksi hellävarainen ja kosteuttava miesten shampoo.
  • Ohuet hiukset – Jos hiuksesi ovat lättänät jo parin tunnin kuluttua, valitse volyymiä lisäävä sampoo.
  • Kiharat hiukset – Valitse hiustesi luonnollista rakennetta korostava shampoo kiharoiden silottamisen sijaan.
  • Suorat hiukset – Ovatko hiuksesi jopa liian suorat, helposti sähköistyvät ja joka suuntaan sojottavat? Valitse silottava ja kosteuttava shampoo.
  • Haurastuneet hiukset – Murtuvatko hiuksesi helposti ja huomaatko niissä kaksihaaraisia? Valitse hellävarainen, sulfaatiton miesten shampoo.
  • Rasvoittuvat hiukset – Jos päänahkasi ja hiuksesi rasvoittuvat helposti, on vastaus miesten rasvoittuville hiuksille kehitetty shampoo. Se kosteuttaa ja ravitsee helposti rasvoittuvia hiuksia ja päänahkaa.
  • Kuiva tai hilseilevä päänahka – Havaitsetko pieniä valkoisia hiutaleita tai hilsettä? Päänahkasi kaipaa ravintoa ja kosteutusta. Miehille suunniteltu laadukas hilseshampoo auttaa vaivaan.
  • Harmaat hiukset – Jotta hopeisissa hiuksissasi olisi terve kiilto ja väri, valitse miesten harmaille hiuksille kehitetty erikoisshampoo.
  • Alkava kaljuuntuminen – Siinä auttaa miehille kehitetty vahvistava kofeiinishampoo, miesten hiustenkasvua stimuloiva tai hiustenlähtöä ehkäisevä shampoo. Voit myös viitata kintaalla jäljellä olevien hiusten pelastamiselle, ajaa pääsi kaljuksi ja siirtyä seuraavaan kohtaan.
  • Kalju – Tuntuuko sinusta, ettet kaljuna tarvitse minkäänlaista shampoota? Väärin, sillä päänahkasi suojana ei nyt ole lainkaan hiuksia, joten se on alttiimpi kuivumiselle ja haitalliset ulkoiset tekijät vaikuttavat siihen enemmän. Kumma kyllä, nyt saatat alkaa kärsiä hilseestä, vaikkei sinulla sitä olisi koskaan aiemmin ollut. Valitse kosteuttava ja ravitseva, miehille kehitetty päänahkaa hoitava shampoo.

Parhaat shampoovinkit miehille

Kérastase Densifique Bain Densité Homme

Vaikkei minulla olekaan muita hiushuolia kuin ensimmäisten harmaiden ilmaantuminen, vaihdan shampoota usein (näin kuulemma tulisi tehdä) ja kokeilen niitä mielelläni. Vilkuilin miesten hiustenkasvua stimuloivaa Kérastase Densifique Bain Densité Homme-shampoota pitkään, ja kun sitten löysin sen kauppojen hintoja edullisemmin, päätin kokeilla. On tietenkin päivänselvää, etteivät sen kaikki vaikutukset näy vielä parin käyttökerran jälkeen, joten kyse on lähinnä ensivaikutelmastani.

Ensimmäinen minua hämmästyttänyt asia oli tuoksu, sillä mitä tahansa olinkin odottanut, en ainakaan metsän ja puiden tuoksua. Kyse on epäilemättä yksilöllisestä tuntemuksesta, mutta ihastuin siihen heti. Sen rakenne on varsin tavallinen, mutta vaahto on todella runsas. Vain pieni määrä sampoota riittää, joten vähän korkeampi hintakin on siedettävä. Entä mikä minua ihastutti eniten? No se, että ainakin yksi luvatuista ominaisuuksista piti paikkansa. Kyllä, heti kuivuttuaan hiukset todella tuntuvat tuuheammilta. Nähtäväksi jää, millainen on vaikutus pidemmän käytön jälkeen, mutta toistaiseksi olen yksinkertaisesti erittäin tyytyväinen.

Jari R.

Redken Brews

Miesten shampoo Redken Brews vaahtoaa hyvin myös pientä määrää käytettäessä. Piparminttu on ihanan raikas ja vilkastuttaa päänahan verenkiertoa, mutta varo tuotteen joutumista silmiin. Se on nimittäin kirvelevä kokemus.

Mikko K.

American Crew Fortifying

Olen käyttänyt American Crew -tuotteita jo pitkään ja säännöllisesti. Elvyttävää ja tuuheuttavaa American Crew Fortifying -shampoota riittää vain tippa, sillä se vaahtoaa hyvin ja kestää sen vuoksi pitkään. Hiukset tuntuvat puhtaammilta jo ensimmäisen pesukerran jälkeen ja lisäksi tuoksuvat mukavalta. Tuuheuttavaa vaikutusta en vielä pysty arvioimaan.

Jani T.

Alpecin Hair Energizer Coffein Shampoo C1

Aikaisemmin en uskonut shampoiden vaikutukseen, enkä olettanut saavani heti tuuheita hiuksia. Olen kuitenkin positiivisesti yllättynyt.

Alpen Hair Energizer Coffein Shampoo C1 -kofeiinishampoo on miellyttävän tuoksuinen ja helppo käyttää. Sen rakenne on juuri sopiva, se vaahtoaa hyvin, peseminen on helppoa, eikä silmiä kirvele.

Hiukset ovat kiinteämmän tuntuiset huuhtelun jälkeen. Käytettyäni sitä nyt muutaman kerran olen havainnut hiustenlähdön vähentyneen ja hiukset näyttävät tuuheammilta. Odotan innolla pitkäaikaisia vaikutuksia. Pidän myös pullosta, joka pysyy hyvin pystyssä ylösalaisinkin. Suosittelen sampoota ilman muuta myös langolleni, joka taistelee hiustenlähtöä vastaan.

Petri H.

Alfaparf Milano Blends of Many

Luettuani kaikki myönteiset arviot tästä shampoosta minun täytyi itsekin kokeilla sitä. Olen todella tyytyväinen. Alfapart Milano Blends of Many tekee hiuksista tuuheammat ja tuoksuu kivasti santelipuun, patsulin ja rusotähtianiksen yhdistelmältä. Kivana bonuksena se jättää hiukset mukavan pehmeiksi ja kiiltäviksi. Tällaista shampoota voi vain suositella!

Tatu T.

Sebastian Professional SEB MAN The Purist

Sebastian Professional SEB MAN The Puriston hyvin pesevä shampoo, jossa on minua miellyttävä melko intensiivinen tuoksu. Sitä on helppo käyttää ja se vaahtoaa juuri sopivasti. Sen rakenne on voidemainen, mikä toimii hyvin. Se pesee hiukset perusteellisesti, eikä jätä hiuksiin muotoilutuotteiden jäämiä. Olen tyytyväinen.

Petri J.

Me tiedämme, ettei oikean shampoon löytäminen miesten hiuksille ole ihan yksinkertainen juttu, mutta luotamme siihen, että vinkkimme tekevät siitä lastenleikkiä!