Solo-hammasharjat

Suodatin
Hintaluokka

saakka

Kuitujen kovuus
Brändi
Sukupuoli / Ikäryhmä
Parhaiten myyvät

Hammasharjat: miten valitset oikean hammasharjan?

Hammasharja on välttämätön apuväline suuontelon hoidossa. Valitse sopivin hammasharja ja hallitse oikea hampaidenpuhdistustekniikka. Palkinnoksi saat terveet hampaat ilman kariesta ja säteilevän hymyn!

Sähköhammasharja vai manuaalinen hammasharja?

Molemmilla harjatyypeillä on omat kiistattomat etunsa. Perinteinen hammasharja on halvempi ja sillä puhdistat hampaasi missä ja milloin vain. Modernit sähköiset ultraäänihammasharjat ovat taas hellävaraisempia hampaille ja ikenille ja hampaiden puhdistus on niillä lisäksi hauskaa huvia.

Sähköhammasharjan hyödyt

 • Se on tehokkaampi kuin manuaalinen harja.
 • Se puhdistaa hampaat nopeasti ja tarkasti.
 • Se valvoo oikeaa hampaidenpuhdistusaikaa puolestasi.
 • Se sopii myös niille, jotka eivät hallitse oikeaa hampaidenpuhdistustekniikkaa.

Manuaalisen hammasharjan hyödyt

 • Sopii jokaisen kukkarolle.
 • Sitä ei tarvitse ladata, eikä siihen tarvitse ostaa paristoja.
 • Se on hiljainen, helppo säilyttää ja sopii matkoille.
 • Hanki erityyppisiä hammasharjoja ja puhdista kaikki hampaat ja hampaidenvälit.

Manuaalisten hammasharjojen tyypit

Perinteinen hammasharja

Perinteistä hammasharjaa ei tarvitse esitellä. Hanki sellainen eri versioina, niin puhdistat sekä hampaat että ikenet. Valitse sinulle parhaiten sopiva muoto ja sinua miellyttävä väri.

Hammasväliharja

Hammasväliharjalla pääset käsiksi myös sellaisiin paikkoihin, jonne plakki kerääntyy. Poistat helposti epäpuhtaudet hampaiden takapinnoilta, epätasaisten hampaiden väleistä sekä ienrajaan kerääntyneen plakin. Solo-erikoishammasharja on tavallista hammasharjaa pienempi - siinä on vain yksi kuitunippu, joka pääsee lähes kaikkialle. Sen toinen hyöty on mahdollisuus kuivapuhdistukseen - solo-erikoishammasharjaa ei tarvitse kastella, vaan voit puhdistaa hampaasi missä vain.

Luonnonhammasharja

Tämä hammasharja ilahduttaa jokaista luonnonystävää ja muovinvastustajaa. Se ei ole hellävarainen ainoastaan hampaille ja ikenille, mutta myös ympäristölle. Ekologisten hammasharjojen valmistukseen käytetään pääsääntöisesti luonnonmateriaaleja ja ne ovat 100-prosenttisesti hajoavia. Kokeile esimerkiksi bambuhammasharjaa, jolla hampaidenpuhdistus on leikkiä. Bambu on muihin puutyyppeihin verrattuna ainutlaatuinen - kevyet bambuhammasharjat eivät jätä suuhun puunmakua.

Matkahammasharja

Pienen kokonsa ansiosta se ei vie juuri tilaa laukussa ja siten siitä tulee seuralaisesi jokaisella pitkällä ja lyhyellä matkalla. Kompakti harja on kätevä apuväline, kun et matkalla halua laistaa perusteellisesta suuhygieniasta.

Hammasharja hammasraudoille

Hammasraudoille tarkoitettu hammasharja on suunniteltu poistamaan kaikki epäpuhtaudet myös rautojen lukoista. Tärkein ero perinteiseen hammasharjaan on kuitujen mitta. Lyhyempi kuitu hammasharjan keskellä puhdistaa rautojen lukot ja pitkä kuitu hampaat.

Lasten hammasharja

Lasten hammasharjassa on pienempi varsi ja harjaspää ja pehmeämmät harjakset, jotka eivät ärsytä ikeniä. Yksittäiset lapsille tarkoitetut hammasharjat eroavat toisistaan sen mukaan, minkäikäisille lapsille ne soveltuvat. Noin 10-vuotiaat lapset voivat alkaa käyttää aikuisten hammasharjaa. Oikean koon lisäksi lasten hammasharjassa tärkeää on niiden oikea muotoilu, jonka ansiosta hampaidenpesu on lasten mielestä hauskaa.

Vauvojen hammasharja

Milloin on oikea aika aloittaa vauvan hampaiden puhdistus ? Lasten tulee tottua ajatukseen, että joku koskee heidän suuhunsa. Totuta lapsi ensimmäisille hampaille tarkoitetun hammasharjan avulla säännölliseen suuhygieniaan niin varhain kuin mahdollista. Noin viiden kuukauden iässä alkavat ensimmäiset hampaat ilmestyä ja samalla alkaa myös niiden puhdistus. Käytä tähän lasten hammasharjaa, jolla hierot pehmeästi kaksi kertaa päivässä ikeniä ja poistat plakin ensimmäisestä hampaasta. Ienten hieronnassa auttaa myös pururengas, josta lapsi pitää ja joka on samalla hyödyllinen.

Miten valitset hammasharjan kovuuden?

Muodon ja koon lisäksi hammasharjat eroavat myös harjasten kovuuden osalta. Sen valitset hampaiden ja ikenien herkkyyden perusteella:

 • Pehmeät hammasharjat soveltuvat herkille ja vuotaville ikenille. Ne ovat hellävaraisia hammaskiilteelle.
 • Kovat harjakset puhdistavat tehokkaasti myös kahvin tai tupakan aiheuttamat tummentumat. Niitä on kuitenkin käytettävä varovasti, etteivät ikenet tai hammaskiille vahingoitu.
 • Keskikovat hammasharjat ovat taas ihanteellisia kultaiselle keskitielle. Ne puhdistavat hampaat laadukkaasti, eivätkä ne vahingoita ikeniä.

Miten harjata hampaat oikein?

 • Pidä kiinni hammasharjasta samalla tavalla kuin kynästä.
 • Pidä perinteistä hammasharjaa noin 45 asteen kulmassa hampaisiin ja ikeniin nähden.
 • Puhdista hampaat pyörivin liikkein, äläkä paina liikaa.
 • Noudata aina samaa hampaidenpuhdistustapaa, niin et unohda mitään kohtaa, hammasvälejä tai ikeniä.
 • Puhdista hampaita, kunnes ne ovat täysin puhtaat. Pese hampaita vähintään 2 minuuttia kaksi kertaa päivässä ja käytä riittävästi aikaa kaikkiin suun kohtiin.
 • Puhdista hammasväliharjalla tai hammaslangalla ne kohdat, joihin et pääse käsiksi hammasharjalla.

Hammastahnalla vai ilman?

Hammastahna sisältää ainesosia, jotka helpottavat hampaiden puhdistusta ja raikastavat hengityksen. Hampaidenpesussa on kuitenkin kaiken perusta oikea hampaidenpuhdistustekniikka, jonka avulla poistat plakin ja ehkäiset karieksen syntymistä. Hyvin suoritettu hammaspesu ilman tahnaa voi siten olla yhtä tehokasta kuin puhdistaminen hammastahnalla.

Kuinka usein hammasharja tulee vaihtaa?

Hammasharja kuluu käytössä. Samalla siihen voi muodostua suuonteloa vahingoittavia bakteereja. Vaihda se siksi joka 3. kuukausi uuteen. Tällä tavoin varmistat, että se poistaa plakin tehokkaasti.

Miten huolehdit täydellisestä suuhygieniasta

Ota osaksi päivittäisiä hampaidenhoitorutiinejasi perinteisen hammasharjapuhdistuksen lisäksi myös muita apulaisia:

 • Hammaslanka ja hammasväliharja huolehtivat hammasvälien täydellisestä puhtaudesta.
 • Suusuihku poistaa viimeisetkin epäpuhtaudet ja parantaa ikenien verenkiertoa.
 • Kielenkaavin poistaa bakteerit kielen pinnalta.

Valitset sitten sähköisen tai manuaalisen hammasharjan Curaproxilta, Tepeltä tai Swissdentiltä, pidä yllä säännöllistä suuhygieniaa ja ole ylpeä terveistä ja valkoisista hampaita!