Skip to main content

Värähtelevä Hammasharja

Suodatin
Hintaluokka

saakka

Brändi
Virtalähteen Tyyppi
Sukupuoli / Ikäryhmä
Ilmaiset lahjat ja tarjoukset
Parhaiten myyvät

Sähköhammasharjat

Nauti säihkyvästä hymystä, kauniin valkoisista hampaista, terveistä ikenistä sekä ammattilaisen puhdistamilta tuntuvista hampaista omassa kodissasi! Oikeasta hampaidenhoidosta huolehtivat sähköhammasharjat merkeiltä Philips, Oral B, Curaprox, Foreo ja muilta. Miten valita paras sähköhammasharja?

Sähköhammasharja, kyllä vai ei?

Jos opitaan oikea hampaidenpuhdistustekniikka manuaalisella hammasharjalla, voidaan päästä noin 600 puhdistusliikkeeseen minuutissa. Sähköhammasharja sen sijaan pystyy 8000 liikkeeseen minuutissa ja tehokkaimmat harjat pystyvät jopa 40 000 liikkeeseen minuutissa.

Sähköhammasharjojen erikoisteknologia pystyy poistamaan plakin, puhdistamaan hampaat kokonaisvaltaisesti ja samalla valkaisemaan ne. Erikoismuotoillut kuidut harjasosassa pääsevät myös vaikeapääsyisiin kohtiin ja hammasväleihin, joihin manuaaliset harjat eivät ylety. Muita sähköhammasharjojen etuja ovat myös vähäisempi hammastahnan kulutus. Ne sopivat myös henkilöille, joilla on herkät ikenet, ja lapsille. Lasten sähköhammasharjat myös motivoivat leikkisien tabletti- ja puhelinsovellusten avulla säännölliseen ja oikeanlaiseen suuhygieniaan.

Miten valita sähköhammasharja?

Kun teet päätöksiä siitä, millaisen sähköhammasharjan valitset, tärkeää on kiinnittää huomiota hampaidesi herkkyyteen tai vieläkin tärkeämpiin ongelmiin, hampaidenpesutekniikkaan sekä puhdistuspään kokoon.

Markkinoilla on nykyisin kahta sähköhammasharjojen päätyyppiä:

Sooniset hammasharjat vs. pyörivät ja oskilloivat hammasharjat

Sooniset hammasharjat

 • Niiden toimintaperiaate on tärinä, joka liikuttaa harjaksia ultraäänen avulla.
 • Dynaamisen nestevirtauksen ansiosta onnistuu vaikeapääsyisten kohtien puhdistus.
 • Soonisissa hammasharjoissa on tavallisesti pidennetty harjaosa, joka taipuu kevyesti sivuille.
 • Se on hellävaraisempi hampaille ja ikenille ja sitä suositellaan lapsille sekä henkilöille, joilla on herkät hampaat ja muita hampaisiin liittyviä ongelmia.  

Hampaidenpuhdistustekniikka soonisella hammasharjalla

Hampaiden puhdistuksen aikana soonista harjaa liikutetaan ikenien ja hampaiden sivuja pitkin. Täydelliseen hampaidenpuhdistukseen ja plakin poistamiseen päästän liikuttamalla hammasharjaa ikenistä alaspäin.

Pyörivä ja pyörivä ja oskilloiva hammasharja

 • Toimintaperiaatteena puolikas tai 360°:n pyörivä liike.
 • Oskilloiva liike poistaa plakin ja vähentää hampaiden värjäytymiä.
 • Pieni pyöreä pää ympäröi hampaan kaikilta sivuilta ja mahdollistaa sen kokonaisvaltaisen puhdistamisen ja pääsee käsiksi myös vaikeapääsyisiin paikkoihin.
 • Oskilloivat hammasharjat 3D-teknologialla tekevät pyörivien liikkeiden lisäksi myös pulssiliikkeitä, mikä tehokkaasti poistaa plakkia.
 • Oskilloivan hammasharjan voimakkuus voi helposti vahingoittaa ikeniä ja rasittaa hammaskauloja, mistä syystä oskilloivia hammasharjoja ei suositella herkistä ikenistä ja hampaista kärsiville henkilöille.

Hampaidenpuhdistustekniikka pyörivällä harjalla

Pyörivällä ja oskilloivalla hammasharjalla puhdistetaan ainoastaan hampaat, ei koskaan ienrajaa. Näin ehkäistään hammaskaulojen ja ikenien rasittamista. Hammasharjan pää asetetaan 45° hampaaseen nähden.

Sähköhammasharjojen erikoistoiminnot

 • Painoanturi - Joissain hammasharjamalleissa on sisäänrakennettu painoanturi, joka reagoi, kun painat harjaa liikaa ja samalla hidastaa nopeutta tai pysähtyy kokonaan. Tällä tavoin autetaan säästämään ikeniä ja ehkäisemään hammaskiilteen vaurioita.
 • Puhdistustehon asetukset - Aloittelijoille sopiva toiminto, joka auttaa oppimaan oikean puhdistustekniikan.
 • Ajastin - Ajastintoiminnolla varustetut hammasharjat muistuttavat kahden minuutin kuluttua, että olet noudattanut hammaslääkärien suosittelemaa hampaidenpesuaikaa. Joissain sähköhammasharjamalleissa on ajastin jaettu neljään 30 sekunnin aikaväliin, jotka muistuttavat siirtymisestä seuraavaan suun osaan.
 • 3D-puhdistus - Tämä teknologia muodostuu kevyistä pulssiliikkeistä, jotka rikkovat plakin ja auttavat tehokkaasti sen poistamisessa. Samalla ne poistavat hampaista ei-toivotun värin.
 • Bluetooth - Jotkut sähköhammasharjamallit voidaan yhdistää älypuhelimeen tai tablettiin bluetoothin avulla ja erikoissovelluksen ansiosta hammaspesuasi valvotaan. Tämä toiminta voi esimerkiksi muistuttaa puhdistamatta jääneestä kohdasta. Lasten sähköhammasharja bluetooth-toiminnolla opettavat lapsille lisäksi hauskan sovelluksen avulla suuhygieniatekniikkaa ja motivoi säännölliseen hampaiden puhdistukseen.
 • Latauksen ilmaisin - Ilmaisimen avulla tiedät aina, onko hammasharjassasi riittävästi latausta jäljellä.

Sähköhammasharjoissa on lukuisia toimintoja ja edistyneimmät mallit voivat jopa tarjota ttoiminnon herkille hampaille, hampaiden kiillotus tai ikenien hieronta. Miettiessäsi, millaisen hammasharjan valitsisit, voit saada apua myös laitteen virtalähdetyyppi.

Hammasharjan virta

 • Akkukäyttöiset - Tämä sähköhammasharjatyyppi ladataan verkkovirtaan liitetyllä laturilla kerran muutaman viikon aikana.
 • Paristokäyttöiset - Nämä harjat saavat virtaa tavanomaisista paristoista, jotka on helppo vaihtaa. Paristokäyttöisiä ovat useimmiten lasten hammasharjat ja sähköhammasharjan perusmallit.

Meidän vinkkimme: Jos matkustat mielelläsi, arvostat epäilemättä käytännöllistä matkapakkausta, joka kuuluu joihinkin sähköhammasharjoihin.

Vaikeapääsyisten hammasvälien ja proteettisten hampaiden osien (siltojen, kruunujen ja implanttien) kokonaisvaltaista puhdistusta silmällä pitäen voit myös täydentää sähköhammasharjan sähköisellä hammasväliharjalla.

Löydät sen kaikkein parhaan hammasharjan notino.fi -verkkokaupasta ja anna hampaillesi ja ikenillesi niiden ansaitsemaa hoitoa. Veikö voiton sooninen vai pyörivä hammasharja?