Tietosuojakäytäntö

Yritys Notino Deutschland und Österreich GmbH, rekisteröity kotipaikka Stöckachstraße 16, 70190 Stuttgart; yrityksen rekisteröintinumero HRB 762098; merkitty kaupparekisteriin, jota ylläpitää Frankfurt am Mainin käräjäoikeuden kaupparekisteri B. Kaikkien sopimussuhteiden toteuttamispaikkana on Stöckachstraße 16, 70190 Stuttgart (jäljempänä Notino tai me), verkkokaupan www.notino.fi ylläpitäjä, vakuuttaa, että kaikkia henkilötietoja (jäljempänä tiedot) käsitellään täysin luottamuksellisesti ja sovellettavan henkilötietosuojalainsäädännön mukaisesti. 
Henkilötietojesi turvallisuus on ensisijalla. Siksi kiinnitämme asianmukaista huomiota henkilötietoihin ja niiden suojaamiseen. Tästä tietosuojakäytännöstä (jäljempänä käytäntö) löydät tietoja siitä, mitä henkilötietojasi keräämme, minkä lakien perusteella niitä käsittelemme, mihin tarkoituksiin niitä käytämme, kuinka kauan niitä säilytämme ja mille kolmansille osapuolille voimme niitä mahdollisesti siirtää. Tässä käytännössä ilmoitamme sinulle myös henkilötietojesi käsittelyyn liittyvistä oikeuksistasi. 

 

1. Mitä henkilötietoja käsittelemme? 

Kun käytät verkkokauppamme tai liikkeidemme (eli myymälät ja jakelupisteet) palveluita, käsittelemme erityyppisiä henkilötietoja.  

  • 1.1. Kun teet ostoksen 

Yleisimmät luovuttamasi tiedot ovat ne, joita saamme verkkokaupan tuotetilauslomakkeesta tai muiden verkkokauppamme palvelujen yhteydessä. Tämä tarkoittaa pääasiassa tietoja, jotka ovat välttämättömiä ostosopimuksen tekemistä ja toteuttamista varten.  

Näitä tietoja tarvitaan tilauksesi käsittelemiseen, ja ne voi jakaa kolmeen ryhmään: 

    1. tunnistetiedot eli etu- ja sukunimi ja yrityksen nimissä tehdyn tilauksen tapauksessa myös yrityksen tunnistenumero ja verotunnistenumero;
    2. yhteystiedot eli sähköpostiosoite, toimitusosoite, laskutusosoite, puhelinnumero, pankkitiedot ja maksutiedot.
    3. sopimuksen keston perusteella luodut tiedot eli ostetut tuotteet, tarjottujen palvelujen laajuus ja asiakassegmentti. 
  • 1.2 Kun rekisteröidyt 

Jos haluat käyttää asiakastilin etuja, sinun on ensiksi rekisteröidyttävä verkkosivullamme tai tehätävä kanssamme MyNotino Club -sopimus. Asiakastili on suojattu valitsemallasi salasanalla, jota me emme tunne, ja jos unohdat sen, emme voi lähettää sitä sinulle pyynnöstäsitai luoda uutta salasanaa. 

Asiakastilisi puitteissa sinulla on rajoittamaton pääsy henkilötietoihisi ja niiden muokkaamiseen. Asiakastililläsi voit tarkastella valmiiden tilausten, ostettujen tuotteiden ja keskeneräisten tilausten historiaa. Asiakastililläsi voit myös tallentaa maksukorttisi tiedot ja muokata uutiskirjeen lähettämisen asetuksia ja ns. toivelistaa, joka on tarkoitettu suosikkituotteittesi tallentamiseen. 

Asiakastiliin kuuluu myös MyNotino Club, jossa tarjoamme sinulle useita eri etuja. Lisätietoja löydät asianmukaisista MyNotino Clubin käyttöehdoista. Jos et halua luoda asiakastiliä ostoksen tekemistä varten, voit tehdä ostoksia myös rekisteröitymättä. Sinulla on oikeus irtisanoa MyNotino Club -sopimus sovellettavien käyttöehtojen mukaisesti. 

Jos olet MyNotino Clubin jäsen, käsittelemme seuraavia tietoja: 

    1. tunnistetiedot eli etu- ja sukunimi ja yrityksen nimissä tehdyn tilauksen tapauksessa myös yrityksen tunnistenumero ja verotunnistenumero;
    2. yhteystiedot eli sähköpostiosoite, toimitusosoite, laskutusosoite, puhelinnumero, pankkitiedot ja maksutiedot;
    3. demografiset tiedot, jotka saadaan asetustesi ja verkkosivulla käyttäytymisestäsi perusteella, ja joihin kuuluu sukupuoli, syntymäpäivä ja valitsemasi kieli;
    4. sisäänkirjautumistiedot eli käyttäjätunnuksesi ja salasanasi. Me emme tunne varsinaista salasanaasi;
    5. sopimuksen keston perusteella luodut tiedot eli ostetut tuotteet, tarjottujen palvelujen laajuus ja asiakassegmentti. 
  • 1.3. Jos olet tilannut uutiskirjeen 

Saatat saada meiltä uutiskirjeitä liittyen ostamiesi tuotteiden kaltaisiin tuotteisiin. Voit lopettaa näiden uutiskirjeiden vastaanottamisen milloin tahansa käyttämällä ”lopeta tilaus” -linkkiä jokaisen tämänlaisen sähköpostiviestin alatunnisteessa. Jos sinulla on asiakastili, voit lopettaa vastaanottamisen myös tilistäsi käsin.  

Jos olet rekisteröity asiakas, saatat saada uutiskirjeitä myös tekstiviestien tai mobiilisovelluksemme push-ilmoitusten välityksellä. Saatat saada uutiskirjeitä sisältäviä push-ilmoituksia myös Facebookissa tai Messengerissä. Näitä menettelyjä hallitaan kyseisen sosiaalisen verkoston tietosuojakäytännön mukaisesti. Voit myös milloin tahansa kieltäytyä vastaanottamasta uutiskirjeitä näiden kanavien kautta. 

Jos olet tilannut uutiskirjeitä, käsittelemme seuraavia tietoja: 

    1. tunnistetiedot, erityisesti etunimi;
    2. yhteystiedot, joiden ansiosta voimme kommunikoida kanssasi, erityisesti sähköpostiosoitteesi ja jos olet MyNotino Clubin jäsen, myös puhelinnumerosi;
    3. demografiset tiedot, jotka saadaan asetustesi ja verkkosivulla käyttäytymisestäsi perusteella, ja joihin kuuluu sukupuoli ja valitsemasi kieli. 
  • 1.4. Kun vierailet verkkosivullamme tai luot siihen sisältöä 

Kun vierailet verkkosivullamme, keräämme sinusta vierailusi aikana erityyppisiä tietoja, kuten IP-osoitteesi, selainasetuksesi, valitsemasi kielen ja avaamasi verkkosivut, mukaan lukien vierailun ajankohta. Seuraamme myös liikkeitäsi verkkosivulla, eli mitä linkkejä näpäytät, jotta voimme sen perusteella räätälöidä näytetyn sisällön ja tarjota sinulle sopivia tuotteita ja sisältöä. 

Kun vierailet verkkosivullamme, tallennamme ja sen jälkeen luemme Internet-selaimesi ja laitteesi evästeet; lisätietoja evästeistä löytyy tämän käytännön erillisestä osiosta. 

Evästeiden lisäksi käsittelemme myös tietoja käyttäytymisestäsi verkkosivullamme, IP-osoitettasi ja selaimesi tarjoamia tietoja, erityisesti tietoja resoluutiosta, laitteesi käyttöjärjestelmästä ja sen versiosta ja kieliasetuksistasi. 

Voimme myös yhdistää sinut sosiaalisiin verkostoihin, mukaan lukien automaattinen sisäänkirjautuminen kyseisen sosiaalisen verkoston tiliisi. Tätä yhdistämistä varten käytämme verkkosivullamme, erityisesti blogipostauksissa, ns. sosiaalisia laajennuksia jaa-painikkeiden muodossa, joiden avulla voit jakaa kyseistä sisältöä some-tililläsi. Kun sinut yhdistetään, saatat sosiaalisilla verkostoilla ja muilla verkkosivuilla nähdä sinulle räätälöityjä tarjouksia ja kohdennettua mainontaa, joka sisältää linkin verkkosivullemme. 

Jotta pääset vieläkin syvemmälle kauneuden maailmaan, luomme sinulle mahdollisuuden olla aktiivinen verkkosivullamme ja luoda sisältöä, kuten kirjoittaa ostamiesi tuotteiden arvosteluja, jotka kuvaavat niiden etuja, ja kommentoida blogipostauksiamme. Luodaksesi tällaista sisältöä et tarvitse asiakastiliä. Nämä postaukset voivat sisältää etu- ja sukunimesi, jotka olet syöttänyt lomakkeeseen. Olet vastuussa verkkosivullamme julkistetusta sisällöstäsi ja toiminnastasi, suosittelemme siis olemaan jakamatta henkilötietoja, joiden et halua tulla julkistetuiksi luodun sisällön välityksellä. 

Verkkosivumme saattaa sisältää linkkejä muille verkkosivuille, joiden uskomme olevan asianmukaisia ja sisältävän hyödyllistä tietoa. Haluamme siksi korostaa, että tällaiset verkkosivustot voivat olla muiden yritysten ja organisaatioiden omistamia ja ylläpitämiä, ja että nämä subjektit käsittelevät tietoja omien tietosuojakäytäntöjensä mukaisesti. Yrityksellämme ei pysty kontrolloimaan tällaista tiedonkäsittelyä suhteen, emmekä ole vastuussa mistään näillä verkkosivuilla olevista tai niiden kautta saatavilla olevista tiedoista, materiaaleista, tuotteista tai palveluista. 

  • 1.5. Kun otat meihin yhteyttä asiakaspalvelun tai sosiaalisten verkostoiden kautta 

Kun päätät ottaa yhteyttä asiakaspalveluumme puhelimitse tai sähköpostin välityksellä, käsittelemme pääasiassa nauhoitettujen puhelujen tallenteita ja tallennettua sähköpostiviestintää.  

Kun otat meihin yhteyttä verkkosivumme tai valitun sosiaalisen verkoston profiilimme välityksellä, henkilötietojesi käsittely riippuu yksinomaan kyseistä sosiaalista verkostoa ylläpitävän yrityksen tietosuojakäytännöstä. 

  • 1.6. Kun vierailet myymälässämme 

Olemme asentaneet myymälöihimme ja muille alueille CCTV-järjestelmiä oikeutettujen etujemme ja oman ja sinun omaisuutesi suojaamiseksi. Kun vierailet myymälässämme, käsittelemme kameratallenteita, joissa saatat näkyä. Alueet, joissa on kameroita, on aina hyvin merkitty asianmukaisella ilmoituksella. 

  • 1.7. Kun asetat ilmoitukset saatavuuden varalta 

Jos kiinnostuksesi kohteena oleva tuote ei juuri nyt ole saatavilla, tarjoamme sinulle mahdollisuuden saatavuuden seurannan asettamiseen. Kun tuotetta on jälleen varastossa, ilmoitamme sinulle asiasta viestillä, jonka lähetämme ilmoittamaasi sähköpostiosoitteeseen, ja tästä syystä käsittelemme tätä tietoa. 

  • 1.8.Kun arvostelet meitä arvosteluportaaleissa 

Toimitettuamme tuotteet sinulle saatat saada meiltä pyynnön arvioida tuotteita ja tyytyväisyyttäsi valitun arvosteluportaalin välityksellä. Olemme iloisia jokaisesta palautteesta, mutta riippuu kuitenkin sinusta, arvosteletko meitä vai et. Jos päätät tehdä arvostelun, käsittelemme ja annamme asianmukaisille kolmansille osapuolille seuraavia tietoja: 

    1. yhteystiedot, erityisesti arvostelun yhteydessä käyttämäsi sähköpostiosoite;
    2. sopimukseen perustuvat tiedot, erityisesti ostetut tuotteet. 
  • 1.9. Kun osallistut asiakaskilpailuun 

Verkkosivullamme tai valituilla sosiaalisilla verkostoilla järjestämme houkuttelevia kilpailuja, joihin voit osallistua ja joiden säännöt löydät kokonaisuudessaan täältä. Kilpailusta ja voittajista tiedotetaan julkisesti, mikä tarkoittaa, että saatamme julkaista valittuja voittajan tietoja verkkosivullamme tai kyseisen sosiaalisen verkoston profiilissa. Mikä tahansa toimintasi tai viestintäsi sosiaalisen verkoston välityksellä ja henkilötietojesi käsittely riippuu kyseistä sosiaalista verkostoa ylläpitävän yrityksen tietosuojakäytännöstä. 

Kun osallistut kilpailuun, käsittelemme seuraavia henkilötietoja: 

  1. tunnistetiedot eli etu- ja sukunimesi;  
  1. yhteystiedot, erityisesti sosiaalisen verkoston profiilisi tai sähköpostiosoitteesi, ja voiton tapauksessa myös kotiosoitteesi, laskutusosoitteesi ja puhelinnumerosi voiton lähettämistä varten. 
  • 1.10. Kun osallistut käyttäjätestaukseen tai muuhun järjestettyyn tapahtumaan 

Kun osallistut tarjoamaamme käyttäjätestausohjelmaan, käsittelemme seuraavia tietojasi: 

  1. tunnistetiedot eli etu- ja sukunimesi;  
  1. yhteystiedot, erityisesti sähköpostiosoite ja puhelinnumero; 
  1. kameratallenteet eli kuvasi ottaminen. 

Järjestämme myös erilaisia tapahtumia, joiden yhteydessä käsittelemme seuraavia tietoja: 

  1. tunnistetiedot eli etu- ja sukunimesi, tai yrityksen tunnistenumero ja verotunnistenumero;  
  1. yhteystiedot, erityisesti sähköpostiosoite ja puhelinnumero. 

Ilmoitamme sinulle erillisesti jokaisen tapahtuman yhteydessä käsittelemistämme henkilötiedoista. 

 

2. Mitä tarkoituksia varten käsittelemme henkilötietoja? 

  • 2.1. Tuotteiden ja palvelujen osto 

Useimmiten käsittelemme henkilötietojasi Ostosopimuksen toteuttamista varten, jotta voimme käsitellä onnistuneesti verkkosivumme, mobiilisovelluksen tai asiakaspalvelun kautta tekemääsi tilausta, ja toimittaa tuotteet sinulle. Sähköpostiosoitetta ja puhelinnumeroa käytetään tilausvahvistuksen lähettämiseen, maksuvahvistuksen toimittamiseen tai sähköisen laskun lähettämiseen, sekä tilauksen tilan ilmoittamiseen ja mihin tahansa muuhun tilaukseen liittyvään viestintään. 

  • 2.2. Asiakastili 

Jos olet rekisteröity asiakas, käsittelemme henkilötietojasi MyNotino Club -sopimuksen toteuttamista varten, eli useita eri etuja tarjoavan asiakastilisi ylläpitämistä varten.   

  • 2.3. Markkinointitarjoukset 

Lähetämme sinulle kaupallista viestintää liittyen ostamiesi kaltaisiin tuotteisiin. Voit lopettaa näiden viestien vastaanottamisen milloin tahansa käyttämällä ”lopeta tilaus” -linkkiä jokaisen tämänkaltaista viestintää sisältävän sähköpostin alatunnisteessa. Jos olet rekisteröity asiakas, lähetämme sinulle kaupallista viestintää myös tekstiviestien tai mobiilisovelluksemme push-ilmoitusten välityksellä. Saatat saada kaupallista viestintää sisältäviä push-ilmoituksia myös Facebookissa tai Messengerissä. Näitä menettelyjä hallitaan kyseisen sosiaalisen verkoston tietosuojakäytännön mukaisesti. Jos lopetat kaupallisen viestinnän vastaanottamisen, lopetamme sähköisten yhteystietojesi käyttämisen tähän tarkoitukseen. 

  • 2.4. Sisällön räätälöiminen ja luominen verkkosivuliikenteen edistämistä varten 

Haluamme räätälöidä sisällön ja suositellut tuotteet kiinnostustesi kohteiden mukaan. Tämän vuoksi käytämme keräämiämme henkilötietoja verkkosivumme sisällön ja tarjouksien yksilöimiseen. Näkemäsi markkinointitarjoukset voivat olla valittu lisätietojen perusteella, jotka olemme saaneet sinusta ajan mittaan yhteystietojesi, demografisten tietojen ja suosikkituotteittesi avulla, ja myös muiden verkkosivun käyttöön liittyvien tietojen perusteella. Me emme kuitenkaan suorita täysin automatisoitua käsittelyä, joka vaikuttaisi sinuun oikeudellisesti. 

Käsittelemme tietoja käyttäytymisestäsi verkkosivullamme, ja näiden tietojen perusteella parannamme jatkuvasti verkkosivuamme sinua varten kehittääksemme sen mahdollisimman käyttäjäystävälliseksi. Saatamme myös käsitellä henkilötietojasi erilaisia tilastoja varten, kuten verkkosivuliikenteen seurantaa tai mainoksien tehokkuuden arviointia varten, ja verkkosivun tai mobiilisovelluksen uusien toimintojen testaamiseen. Tiedot käyttäytymisestäsi verkkosivulla ovat olennaisia muun muassa verkkosivuun kohdistettujen mahdollisten hyökkäysten estämiseen. 

Voit myös luoda tietynlaista sisältöä verkkosivullamme. Jos päätät kirjoittaa ostamasi tuotteen arvostelun, käsittelemme henkilötietojasi kyseisen arvostelun käsittelyä ja näyttämistä varten. Jos osallistut blogipostauksiimme liittyvään keskusteluun ja kirjoitat kommentin, käsittelemme henkilötietojasi kyseisen kommentin käsittelyä ja näyttämistä varten. 

  • 2.5. Asiakaspalvelu ja viestintä 

Pyrimme jatkuvasti parantamaan asiakaspalvelumme tarjoamia palveluja, ja jotta voimme vastata yhteydenottoosi mahdollisimman nopeasti ja tarjota sinulle pyytämääsi palvelua, tarvitsemme henkilötietojasi käsitelläksemme yhteydenottoasi onnistuneesti ja estääksemme mahdollisten ongelmien syntymisen liittyen ostosopimuksen tai MyNotino Club -sopimuksen toteuttamiseen. Jos otat meihin yhteyttä puhelimitse, tallennamme puhelusi etukäteen annetun ilmoituksen jälkeen palvelujemme edistämiseksi. 

Käytämme keräämiämme henkilötietoja myös kommunikoidaksemme kanssasi ja viestinnän yksilöllistämiseksi. Saatamme esimerkiksi ottaa sinuun yhteyttä puhelimen, sähköpostin, mobiilisovelluksen tai muun kanavan välityksellä muistuttaaksemme sinulle, että sinulla on tuotteita ostoskorissasi, tai auttaaksemme sinua suorittamaan tilauksen. Lisäksi saatamme ottaa sinuun yhteyttä ilmoittaaksemme sinulle pyyntösi, tilauksesi tai valituksesi ajankohtaisesta tilasta, tai saadaksemme sinulta lisätietoja. Saatamme myös ilmoittaa sinulle tiettyjen toimien suorittamisen tarpeesta asiakastilisi pitämiseksi aktiivisena.  

  • 2.6. Kameratallenteet 

Olemme asentaneet myymälöihimme ja muille alueille CCTV-järjestelmiä oikeutettujen etujemme ja oman ja sinun omaisuutesi suojaamiseksi.  

  • 2.7. Ilmoitukset tuotteiden saatavuudesta 

Jos asetat varastosta puuttuvan tuotteen saatavuuden seurannan, ilmoitamme sinulle tuotteen uudelleenvarastoinnin hetkellä asiasta viestillä, jonka lähetämme ilmoittamaasi sähköpostiosoitteeseen.  

  • 2. 8. Tyytyväisyyden arviointi arvosteluportaaleissa 

Ostoksen yhteydessä voit myös saada pyynnön arvostella se valitulla arvosteluportaalilla. Siinä tapauksessa käsittelyn tarkoitus on selvittää tyytyväisyytesi. 

  • 2.9. Asiakaskilpailut 

Jos päätät osallistua järjestämäämme kilpailuun, käsittelemme henkilötietojasi kilpailun toteuttamista varten, ja voittosi tapauksessa myös julkisen ilmoituksen tekemistä ja yhteydenottoa varten. 

  • 2.10. Käyttäjätestaus ja tapahtumien järjestäminen 

Kun osallistut tarjoamaamme käyttäjätestausohjelmaan, käsittelemme henkilötietojasi järjestelmiemme uusien tai jo olemassaolevien toimintojen testaamista varten. 

Kun osallistut järjestämäämme tapahtumaan, käsittelemme henkilötietojasi tapahtuman suunnittelua, järjestämistä ja arvostelemista varten. 

  • 2.11.    Palvelujen kehitys 

Käytämme henkilötietojasi kehittääksemme palvelujamme ja järjestelmiämme jatkuvasti, mukaan lukien uusien toimintojen käyttöönotto. Käsittelemme henkilötietoja myös sen tähden, jotta voimme tehdä faktoihin perustuvia päätöksiä käyttäen kattavia analyyseja ja liiketoimintatietoja oikeutettujen etujemme suojaamiseksi, jotka perustuvat liiketoiminnan vapauteen ja tarpeen kehittää tarjoamiamme palveluja menestyäksemme kilpailijoidemme keskellä. Jotta kuitenkin varmistaisimme sinun oikeuksiesi ja etujesi riittävän suojelun, käytämme henkilötietoja mahdollisimman anonyymeinä. 

  • 2.12.     Suojaus, turvallisuus ja riitojenratkaisu 

Voimme myös käsitellä henkilötietojasi varmistaaksemme järjestelmiemme ja asiakkaidemme suojan ja turvallisuuden, käyttääksemme oikeuksiamme ja esittääksemme oikeudellisia vaatimuksia, havaitaksemme ja estääksemme petoksia, ratkaistaksemme riidat ja laittaaksemme sopimuksemme täytäntöön. Saatamme käsitellä henkilötietoja myös viranomaisten toimeenpanemia tilintarkastuksia varten. 

3. Millä oikeudellisilla perusteilla käsittelemme henkilötietoja?

Käsittelemme henkilötietoja eri laajuudessa ja eri tarkoituksia varten edellä 1 ja 2 kohdassa määritellyillä tavoilla: 

    1. ilman suostumustasi, sopimuksen toteuttamisen, lakisääteisen velvoitteen täyttämisen tai oikeutettujen etujemme perusteella;
    2. Suostumuksesi perusteella 

Ilman suostumustasi mahdollisesti suorittamamme tietojenkäsittelyn tyypit riippuvat käsittelyn käyttötarkoituksesta ja myös asemasta, josta toimit meitä kohtaan – vierailetko vain verkkosivullamme, ostatko meiltä vai rekisteröidytkö. Voimme kuitenkin käsitellä henkilötietojasi myös silloin, kun olet tilattujen tuotteiden tai palvelujen saaja, kun kommunikoit kanssamme tai kun vierailet myymälässämme. 

  • 3.1. Ostosopimuksen ja MyNotino Club -sopimuksen toteutus 

Kun teet ostoksen tai tilauksen, luodaan ostosopimuksen luonnos, joka toteutuu silloin, kun hyväksymme luonnoksen lähettämällä sinulle tilatut tuotteet. Ostosopimuksen tai minkä tahansa muun tuotteisiin tai palveluihin liittyvän sopimuksen menestyksekästä toteuttamista varten tarvitsemme suuren osan tilauslomakkeeseen syöttämistäsi henkilötiedoista. Tiedot, joita käsittelemme tässä tapauksessa, määritellään kohdassa 1(1) ja (5). 

Jos rekisteröidyt, käsittelemme henkilötietojasi MyNotino Club -sopimuksen toteuttamisen perusteella, jotta voimme ylläpitää asiakastiliäsi. Sopimus, johon käsittelymme perustuu, tehdään asiakastilisi luomisen yhteydessä. Jos lopetat asiakastilisi, eli jos irtisanot MyNotino Club -sopimuksen asianmukaisten käyttöehtojen mukaisesti, lopetamme henkilötietojesi käsittelyn tätä tarkoitusta varten. Tiedot, joita käsittelemme tässä tapauksessa, määritellään kohdassa 1(2). 

  • 3.2. Lakisääteisten velvoitteiden täyttäminen 

Meidän on täytettävä tiettyjä lakisääteisiä velvoitteita sovellettavan lainsäädännön mukaisesti. Jos käsittelemme henkilötietojasi tällaisten velvoitteiden täyttämisen perusteella, emme tarvitse suostumustasi tähän henkilötietojen käsittelyyn. Tällä oikeusperusteella käsittelemme nimenomaan tunniste- ja yhteystietojasi ja tietoja tilauksistasi. Tiedot, joita käsittelemme tässä tapauksessa, määritellään kohdassa 1(1). 

  • 3.3. Suostumus 

Lähettääksemme kaupallista viestintää sähköpostin kautta voimme käsitellä henkilötietojasi suostumuksesi perusteella. Käsittelemme tietojasi suostumuksesi perusteella silloin, kun emme käsittele tietoja oikeutettujen etujemme perusteella tai MyNotino Club -sopimuksen toteuttamisen seurauksena. Voit peruuttaa suostumuksesi milloin tahansa ja peruuttaa kaupallisen viestinnän tilauksen. Tiedot, joita käsittelemme tässä tapauksessa, määritellään kohdassa 1(3). 

Pyydämme suostumustasi myös silloin, kun aiot julkaista ostettujen tuotteiden arvostelun, kirjoittaa kommentin blogiin tai asettaa tuotteiden saatavuuden seurannan tai jos osallistut käyttäjätestaukseen tai muihin tapahtumiin. Näissä tapauksissa voit tietysti milloin tahansa peruuttaa suostumuksesi. Tiedot, joita käsittelemme tässä tapauksessa, määritellään kohdassa 1(4), (7) ja (10). 

  • 3.4. Oikeutettu etu 

Käsittelemme henkilötietojasi myös oikeutetun edun perusteella, jotta voimme kehittää ja muokata tarjottuja palveluja, saada selville, oletko tyytyväinen tilauksen toimittamiseen, ja mainostaa tarjottuja tuotteita ja palveluja tehokkaammin. Kyseessä olevat tiedot ovat ne, joihin viitataan Kohdassa 1(4) ja (5). 

Suoramarkkinoinnista koostuvan oikeutetun etumme perusteella voimme myös lähettää sinulle kaupallista viestintää liittyen samankaltaisiin tuotteisiin, joita olet meiltä ostanut. Suoritamme tätä toimintaa kuitenkin vain, jos et vastusta tätä menettelyä. Jos olet rekisteröity asiakas, lähetämme sinulle kaupallista viestintää MyNotino Club -sopimuksen toteuttamisen perusteella. Tiedot, joita käsittelemme tässä tapauksessa, määritellään kohdassa 1(3). 

Oikeutettuihin etuihimme kuuluu myös oikeudellisten vaatimusten suojaaminen, sisäinen kirjanpito ja palvelujemme asianmukaisen tarjoamisen tarkastaminen. Tässä tapauksessa käsittelemme kaikkia kohdassa 1 mainittuja henkilötietotyyppejä. 

Oikeutettuihin etuihimme kuuluu myös se, että lähetämme pyyntöjä tehtyjen ostoksien tai järjestämiemme asiakaskilpailujen arvostelemiseen valitussa arvosteluportaalissa. Tiedot, joita käsittelemme tässä tapauksessa, määritellään kohdassa 1(8) ja (9). 

Käsittelemme henkilötietojasi oikeutettujen etujemme perusteella myös silloin, kun vierailet myymälöissämme, jotka ovat CCTV-järjestelmien valvonnan alaisia omaisuuden suojaamiseksi. Voit esittää vastalauseen tätä käsittelyä vastaan milloin tahansa. Tiedot, joita käsittelemme tässä tapauksessa, määritellään kohdassa 1(6). 

 

4. Kenelle siirrämme henkilötietoja? 

Useimmiten käsittelemme henkilötietojasi rekisterinpitäjänä omiin tarpeisiin, mikä tarkoittaa, että määräämme edellä mainitut syyt henkilötietojesi keräämiseen, käsittelytavat ja niiden asianmukaisen toteuttamisen. 

Siirrämme henkilökohtaisia tietojasi kolmansille osapuolille vain silloin, jos se on tarpeellista Ostosopimuksen täyttämistä varten, esimerkiksi maksun tai toimitustavan varmistamiseksi, tai jos se perustuu MyNotino Club -sopimuksen toteuttamiseen tai oikeutettuun etuun, tai jos olet antanut siirrolle suostumuksen etukäteen. 

Siirrämme henkilötietojasi myös käsittelijöillemme, jotka luonnollisesti noudattavat henkilötietosuojan lakisääteisiä ehtoja. Kyseiset käsittelijät käsittelevät henkilötietoja ohjeidemme mukaisesti, ja tämä käsittely ei vaikuta sinun oikeuksiisi. Suostumuksesi perusteella voimme myös siirtää henkilötietojasi sosiaalisten verkostojen tai markkinointityökalujen ylläpitäjille kohdennetun mainonnan tarpeisiin. 

  • 4.1. Vastaanottajaryhmät 

Saatamme siirtää henkilötietojasi seuraaville subjekteille: 

    • Notino Groupin yrityksille ja käsittelijöille Ostosopimuksen tai MyNotino Club -sopimuksen toteuttamisen perusteella sisäisten prosessien ja menettelyjen suorittamista varten; 
    • maksupalveluyrityksille tilauksiisi perustuvien maksujen käsittelyä varten eli ostosopimuksen toteuttamista varten; 
    • kuljetusyrityksille tilaamiesi tuotteiden tai palvelujen toimittamista ja valitusten ratkaisemista varten mukaan lukien ostosopimuksen irtisanominen; 
    • tavaran toimittajille tai palvelukeskuksille liittyen tilaamistasi tuotteista tai palveluista tekemiisi valituksiin; 
    • kaupallista viestintää jakeleville kolmansille osapuolille, joita sitoo salassapitovelvollisuus ja jotka eivät saa käyttää henkilötietojasi mihinkään muuhun tarkoitukseen; 
    • markkinointityökalujen ylläpitäjille, jotka auttavat meitä yksilöimään tarjouksia ja sisältöä; 
    • sosiaalisille verkostoille, jos otat meihin yhteyttä niiden välityksellä tai jaat kanssamme sisältöä sosiaalisten laajennusten välityksellä; 
    • asiakaspalvelutyökalujen tarjoajille tai ulkoisten puhelinkeskusten tarjoajille; 
    • asiakastyytyväisyystutkimuksia suorittaville kolmansille osapuolille
    • teknologian ja pilvipalvelujen tarjoajille
    • laki- tai finanssiedustajille tai tuomioistuimille veroasiakirjojen käsittelyä tai velkojen perintää varten tai muista lakisääteisten velvoitteidemme täyttämisestä johtuvista syistä; 
    • viranomaisille oikeuksiemme täytäntöönpanon yhteydessä (esim. poliisille). 

Jos kolmannet osapuolet käyttävät henkilötietojasi omien oikeutettujen etujensa perusteella, me emme ole vastuussa sellaisesta käsittelystä. Sellainen mahdollinen käsittely hallitaan yksinomaan kyseisten yritysten ja henkilöjen tietosuojakäytännön mukaisesti. 

  • 4.2. Tiedonsiirto EU:n ulkopuolelle 

Kun siirrämme henkilötietojasi käsittelijöillemme, joissakin tapauksissa saatamme siirtää henkilötietoja myös kolmansiin maihin, jotka eivät ole Euroopan unionin jäsenvaltioita ja jotka eivät takaa asianmukaista henkilötietosuojan tasoa. Suoritamme sellaisen siirron kuitenkin vain, jos kyseinen käsittelijä sitoutuu noudattamaan Euroopan komission antamia vakiosopimuslausekkeita, jotka ovat saatavissa täältä.  

 

5. Kuinka kauan käsittelemme henkilötietoja ja miten ne on suojattu?

  • 5.1. Käsittelyn kesto 

Käsittelemme henkilötietojasi pääasiassa sopimussuhteemme keston ajan eli ostosopimuksen tai MyNotino Club -sopimuksen keston ajan. Meidän täytyy käsitellä kaikkien velvoitteidemme noudattamista varten välttämättömiä henkilötietoja lainsäädännön määräämän ajan, riippumatta siitä, onko kyse meidän välisistä sopimuksista johtuvista velvoitteista tai yleisesti sitovista oikeudellisista säädöksistä. Esimerkiksi kirjanpitoasiakirjojemme osalta meidän on rekisterinpitäjänä säilytettävä tietosi vähintään kymmenen vuoden ajan asiakirjan antamispäivästä. 

Käsittelemme henkilötietoja pääasiassa sopimussuhteen keston ajan eli ostosopimuksen tai MyNotino Club -sopimuksen keston ajan. Lisäksi, käsittelemme henkilötietoja ehdottoman välttämättömän ajan, joka tarvitaan kaikkien sopimukseen ja yleisesti sitoviin oikeudellisiin säädöksiin liittyvien velvoitteidemme asianmukaisen noudattamiseen. Esimerkiksi kirjanpitoasiakirjojemme tapauksessa meidän on säilytettävä tietosi vähintään kymmenen vuoden ajan. 

Pyyntöjesi toteuttamisen ja laadukkaan asiakaspalvelun tarjoamisen osana käsittelemme henkilötietojasi sopimussuhteemme syntymisestä lähtien, mukaan lukien yhden vuoden ajan ostettujen tuotteiden takuuajan päättymisestä mahdollisten riitojen ratkaisemista varten. 

Kun otat meihin yhteyttä asiakaspalvelun kautta, säilytämme kommunikaatiosta saatuja henkilötietoja kahden vuoden ajan, mukaan lukien seurattujen puhelujen tallenteet. 

Jos annat meille suostumuksen lähettää sinulle kaupallista viestintää, tämä suostumus on voimassa neljän vuoden ajan tai kunnes peruutat sen. Jos annat meille suostumuksen ilmoittaa sinulle seuraamiesi tuotteiden saatavuudesta, tämä suostumus on voimassa, kunnes tiedot saatavuudesta lähetetään, mutta enintään yhden vuoden ajan, tai kunnes peruutat sen. Suostumus, jonka olet antanut lähettämällä tuotearvostelusi, on voimassa kuuden vuoden ajan tai kunnes peruutat sen. Jos luot sisältöä blogipostauksiimme, suostumus, jonka olet antanut kirjoittamalla kommentti postaukseen, on voimassa kahden vuoden ajan tai kunnes peruutat sen. Jos päätät osallistua käyttäjätestaukseen tai muuhun järjestämäämme tapahtumaan ja annat meille suostumuksesi, käsittelemme henkilötietojasi, mukaan lukien kaikki kamera- tai muut audiovisuaaliset tallenteet, yhden vuoden ajan tai kunnes peruutat suostumuksesi. 

Jos osallistut järjestämäämme kilpailuun, käsittelemme henkilötietojasi yhden vuoden ajan. Kun vierailet myymälässämme tai muissa yrityksemme tiloissa ja niiden ympäristössä, käsittelemme kameratallenteita 90 päivän ajan tallennuspäivästä lähtien. 

Muissa tapauksissa henkilötietojesi käsittelyn kesto johtuu käsittelyn tarkoituksesta tai sitovan tietosuojalainsäädännön säädöksistä. Henkilötietosi poistetaan automaattisesti, kun asianmukainen käsittelyajanjakso umpeutuu. 

  • 5.2. Turvallisuus 

Henkilötiedot, jotka olemme keränneet sinusta ja joita käsittelemme, lähetetään meille jo salatussa muodossa käyttäen SSL (secure socket layer) -salausjärjestelmää tätä lähetystä varten. Tämä järjestelmä varmistaa, että henkilötietosi on turvassa, kun selaimesi kommunikoi palvelimemme kanssa. Suojaamme verkkosivustomme ja muut järjestelmämme asianmukaisten teknisten ja organisatoristen toimenpiteiden avulla suojataksemme tietojasi katoamiselta ja tuhoutumiselta, asiattomien henkilöjen luvattomalta pääsyltä ja muuttamiselta tai levittämiseltä.  

Kehitämme näitä turvatoimenpiteitä jatkuvasti, ja vaadimme myös käsittelijöitämme todistamaan järjestelmiensä olevan GDPR-periaatteiden mukaisia. 

Kun rekisteröidyt, sinun tiliisi pääsee ainoastaan syöttämällä salasana, jonka olet valinnut. Meillä ei ole pääsyä salasanaasi, koska säilytämme sitä salatussa muodossa, joka ei ole purettavissa meidänkään taholta.  

Haluamme erityisesti korostaa, että on olennaista, ettet jaa kirjautumistietojasi kolmansien osapuolten kanssa. Suosittelemme sinun kirjautuvan ulos tililtäsi, kun olet päättänyt siellä toimimisen, etenkin jos jaat laitteesi muiden käyttäjien kanssa. Emme ole vastuussa salasanasi väärinkäytöstä, ellemme ole itse suoraan aiheuttaneet tällaista tilannetta. 

6. Miten käytämme evästeitä?

Käytämme evästeitä varmistaaksemme, että verkkosivumme toimii asianmukaisesti ja että tarjontamme on sinun näkökulmastasi asiaankuuluva, kiinnostava ja käyttäjäystävällinen. Evästeiden käyttöä varten on tarpeen, että Internet-selaimesi tukee niitä. Verkkosivumme toimii ilman evästeitä, mutta hyvin rajoitetusti ja ilman tiettyjä perustoiminnallisuuksia. 

Evästeet ovat verkkosivujen käytön yhteydessä yleinen työkalu tietojen tallentamista varten. 

Evästeet ovat pieniä tekstitiedostoja, jotka luodaan automaattisesti jokaisen verkkosivuvierailusi yhteydessä, ja ne säilytetään selaimessa, jota käytät tietokoneessasi, älypuhelimessasi tai muussa laitteessa. Tiettyjen evästeiden ansiosta voimme linkittää toimintaasi verkkosivullamme, kunnes suljet selaimen. Nämä evästeet poistetaan automaattisesti, kun suljet selaimen ikkunan. 

Toiset evästeen jäävät kuitenkin selaimeesi tai laitteeseesi tietyksi ajaksi, ja ne aktivoituvat uudelleen joka kerta, kun vierailet verkkosivullamme. Evästeiden lisäksi käytämme myös niin sanottuja seurantapikseleitä, jotka ovat pieniä, tavalliselle käyttäjälle näkymättömiä kuvia, jotka perustuvat samankaltaiseen periaatteeseen kuin evästeet. Aika, joksi evästeet jäävät selaimeesi tai laitteeseesi, riippuu itse evästeiden asetuksista ja myös selaimesi asetuksista. Säilytämme evästeistä saatuja tietoja enimmäkseen yhden vuoden ajan. 

  • 6.1. Mitä evästeitä käytämme? 

Evästeet, joita käytämme verkkosivullamme, voidaan jakaa kahteen perustyyppiin: 

    • lyhytaikaiset, ns. istuntoevästeet, jotka poistetaan välittömästi sen jälkeen, kun poistut verkkosivultamme; 
    • pitkäaikaiset, ns. pysyvät evästeet, jotka jäävät selaimeesi tai laitteeseesi tietyksi ajaksi tai kunnes poistat ne manuaalisesti. 

Evästeet voidaan jakaa toiminnallisuuden mukaan myös seuraavasti: 

    • olennaiset eli tekniset ja toiminnalliset evästeet, jotka ovat tärkeitä verkkosivuston perustoimintojen kannalta. Ilman näitä evästeitä et voi lisätä tuotteita ostoskoriisi, tehdä tilausta tai kirjautua asiakastiliisi; 
    • analyyttiset, jotka auttavat meitä parantamaan verkkosivustomme käyttökokemusta ymmärtämällä kuinka käyttäjät käyttävät sitä. Ne myös auttavat meitä analysoimaan eri myyntikanavien suorituskykyä; 
    • uudelleenmarkkinointievästeet, joita käytetään yksilöimään mainosten sisältöä ja niiden oikeaa kohdistamista. 

Käytännössä käytämme yllä mainittuja evästeitä esimerkiksi seuraaviin tarkoituksiin: 

    • jotta ostoskori toimii oikein ja voit suorittaa tilauksesi mahdollisimman yksinkertaisesti ja nopeasti; 
    • jotta kirjautumistietosi muistetaan eikä sinun tarvitse syöttää niitä toistuvasti; 
    • jotta verkkosivu voidaan mukauttaa mahdollisimman hyvin tarpeisiisi verkkosivuliikenteen, liikkeittesi ja käyttämiesi toimintojen seurannan avulla; 
    • jotta tietäisimme, mitä mainoksia katsot, emmekä näytä sinulle mainoksia tuotteista, joista et ole kiinnostunut. 

Muutamat evästeet, mukaan lukien niiden sisältö, saattavat kerätä tietoja, joita sen jälkeen käyttävät kolmannet osapuolet ja jotka esimerkiksi suoraan tukevat markkinointitoimintaamme (ns. kolmannen osapuolen evästeet). Esimerkiksi tiedot verkkosivultamme ostetuista tuotteista saattavat tulla mainostoimiston käsittelemiksi selaamiesi verkkosivujen mainosjulisteiden näyttämisen ja yksilöimisen yhteydessä. Nämä evästeet ovat kuitenkin anonyymejä kolmansille osapuolille, ja sinua ei voida näiden tietojen perusteella tunnistaa. 

  • 6.2. Miten voit rajoittaa evästeitä? 

Evästeiden käyttöasetukset ovat osa käyttämääsi Internet-selainta; useimpien selainten oletusasetuksena on evästeiden hyväksyminen automaattisesti. Selaimessasi voit valita kaikkien evästeiden tai valittujen evästetyyppien estämisen. Tämä kuitenkin rajoittaa myös verkkosivumme toimintaa, ja et voi sellaisessa tapauksessa käyttää kaikkia tarjoamiamme toimintoja, mukaan lukien kirjautuminen asiakastiliisi. 

Vaihtoehtoisesti voit myös käyttää selaimen inkognito-tilaa, mikä ei estä evästeiden käyttöä täydellisesti, mutta auttaa niiden anonymisoimisessa, eikä selain tallenna selattujen verkkosivujen historiaa. 

Tietoja evästeasetuksien mahdollisuuksista löytyy alla olevista linkeistä tai muusta Internet-selaimien dokumentaatiosta: 

Tehokas työkalu evästeiden hallintaan on saatavana myös verkkosivulta http://www.youronlinechoices.com/fi/

 

7. Mitkä ovat oikeutesi ja miten voit käyttää niitä?

Aivan kuten meilläkin on henkilötietojesi käsittelyyn liittyviä oikeuksia ja velvollisuuksia, on sinullakin tiettyjä oikeuksia, joita voit soveltaa. Näihin oikeuksiin sisältyvät: 

  •  7.1. Oikeus tutustua tietoihin 

Sinulla on oikeus pyytää vapaasti ja ilmaiseksi tietoja henkilötietojesi käsittelystä – mitä henkilötietojasi käsittelemme, mihin tarkoituksiin ja miten kauan, missä keräämme tietojasi ja kenelle niitä siirrämme. Tähän oikeuteen kuuluu myös oikeutesi pyytää meitä lähettämään sinulle käsittelemämme tiedot jäsennellyssä, koneellisesti luettavassa muodossa. Lähetämme sinulle mielellämme kopion vahvistettuamme henkilöllisyytesi asianmukaisesti, lähetä meille pyyntösi tietosuojavastaavan (Data Protection Officer, jäljempänä DPO) sähköpostiosoitteeseen dpo@notino.com.  

  • 7.2. Oikaisuoikeus 

Jos havaitset, että käsittelemämme henkilötiedot ovat vääriä tai puutteellisia, sinulla on oikeus pyytää tietojen oikaisua. Korjaamme tai täydennämme tietosi mielellämme ilman turhaa viivytystä. Lähetä pyyntösi DPO:n sähköpostiosoitteeseen dpo@notino.com

  • 7.3. Oikeus tietojen poistamiseen 

Joissain tapauksissa voit käyttää oikeuttasi käsittelemiemme henkilötietojesi poistamiseen. Poistamme tai anonymisoimme tietosi ilman turhaa viivytystä. Tämä ei kuitenkaan koske henkilötietoja, joita tarvitsemme lakisääteisten velvoitteidemme täyttämiseen, ja joiden säilyttäminen on lakisääteistä (esim. jo tehdyn tilauksen käsittely) tai perustuu oikeutettujen etujemme suojelemiseen. Henkilötiedot hävitetään myös silloin, kuin niitä ei enää tarvita asianmukaiseen tarkoitukseen, tai jos henkilötietojesi säilyttäminen ei ole sallittu muista laissa määritellyistä syistä. Voit pyytää DPO:ta poistamaan henkilötietosi sähköpostiosoitteessa dpo@notino.com.  

  • 7.4. Oikeus tietojen käsittelyn rajoittamiseen 

Joissain tapauksissa voit käyttää oikeuttasi käsittelemiemme henkilötietojesi rajoittamiseen. Voit pyytää valitsemiesi henkilötietojen käsittelyn lopettamista rajoitetuksi ajaksi. Voit pyytää DPO:ta rajoittamaan henkilötietojesi käsittelyä sähköpostiosoitteessa dpo@notino.com

  • 7.5. Oikeus tietojen siirrettävyyteen 

Sinulla on oikeus saada meiltä kaikki antamasi henkilötiedot, joita käsittelemme suostumuksesi perusteella. Lähetämme sinulle kyseiset henkilötiedot jäsennellyssä ja koneellisesti luettavassa muodossa. Lähetämme sinulle mielellämme tiedot kyseisessä muodossa; lähetä pyyntösi DPO:n sähköpostiosoitteeseen dpo@notino.com.  

  • 7.6. Oikeus vastustaa tietojen käsittelyä 

Sinulla on oikeus vastustaa henkilötietojesi käsittelyä, joka tapahtuu oikeutettujen etujemme perusteella. Jos kyseessä on tietojen käsittely markkinointitarkoituksiin, lopetamme henkilötietojen käsittelyn ilman turhaa viivästystä. Muissa tapauksissa teemme niin kuitenkin vasta oikeutettujen etujemme uudelleenarvioinnin ja sinun oikeuksiesi ja perustelujesi perusteella. Voit vastustaa tietojen käsittelyä lähettämällä pyyntösi DPO:n sähköpostiosoitteeseen dpo@notino.com

  • 7.7. Oikeus tehdä valitus 

Yllä mainittujen oikeuksien ja menettelyjen toimeenpano ei mitenkään rajoita oikeuttasi valituksen tekemiseen toimivaltaiselle valvontaviranomaiselle. Voit panna tämän oikeutesi toimeen erityisesti silloin, jos uskot meidän käsittelevän henkilötietojasi ilman suostumusta tai rikkoen yleisesti sitovaa lainsäädäntöä. Asiakasvalituksia käsittelevä subjekti on Tiedotuskomissaarin toimisto, toimipaikkana Ratapihantie 9, FIN-00520 Helsinki. 

 

8. Ota meihin yhteyttä

Jos sinulla on tätä käytäntöä ja henkilötietojesi käsittelyä koskevia kysymyksiä, huomautuksia tai pyyntöjä, voit ottaa milloin tahansa yhteyttä tietosuojavastaavaan sähköpostiosoitteessa dpo@notino.com. Yhteydenottosi käsitellään ilman turhia viivytyksiä, enintään 30 päivän kuluessa. Poikkeuksellisissa tilanteissa, erityisesti jos yhteydenottosi aihe on monitahoinen, saatamme pidentää tätä aikaa kahdella kuukaudella. Ilmoitamme sinulle joka tapauksessa tällaisesta mahdollisesta pidennyksestä ja sen syistä. 

Vaihtoehtoisesti voit ottaa meihin yhteyttä tämän käytännön alatunnisteessa olevaan osoitteeseemme tai asiakaspalveluumme. 

Yhteystiedot: Notino Deutschland und Österreich GmbH, 

                       Stöckachstraße 16, 

                       70190 Stuttgart 

Asiakaspalvelu: 09 3158 3219 tai info@notino.fi,

 

9. Voimaantulopäivä

Tämä tietosuojakäytäntö on voimassa 15.9.2020 alkaen. Tämän tietosuojakäytännön 15.9.2020 asti voimassa ollut edellinen versio löytyy täältä. 

 

Kysymyksiä? Ota meihin yhteyttä.








Lähettämällä Notino Deutschland und Österreich GmbH käsittelee tietosi käsitelläkseen pyyntösi perusteltavan edun perusteella. Tietosuojakäytännön, mukaisesti voit vastustaa henkilötietojesi käyttöä.