Mine põhisisu juurde

Peptidit kosmetiikassa

Säilytä kauneutesi ja ikäänny elegantisti! Peptidit ovat ottaneet haltuunsa anti-age -kosmetiikan maailman, ja yhdessä AHA-happojen sekä retinolin kanssa niistä on tullut suosittuja ainesosia ihon elvyttämisessä, ryppyjen silottamisessa ja tehokkaassa ihon kollageenin tuotannon aktivoinnissa. Tutustu sinäkin peptidien ihoa ja hiuksia nuorentaviin vaikutuksiin!

Mitä peptidit ovat?

Peptidit ovat orgaanisia, aminohapoista muodostuvia aineita, jotka säätelevät useita solujen, kudosten ja elinten biokemiallisia prosesseja. Aminohappopitoisuuden mukaan tehdään jako polypeptideihin, oligopeptideihin sekä valkuaisiin (proteiinit), jotka ovat ihon rakennusmateriaalia. Tunnetuimpiin peptidien muodostamiin valkuaisiin kuuluvat esimerkiksi kollageeni, keratiini ja elastiini.

 

Peptidejä on siis aina elimistössämme, mutta niiden määrän laskiessa ihomme veltostuu, menettää kimmoisuutensa ja alkaa saada ryppyjä. Siksi kosmetiikan avulla on hyvä täydentää peptidejä ja muita aktiiviaineita, kuten antioksidantteja ja vitamiineja sekä tukea ihomme raikasta ja nuorekasta ilmettä.

Peptidien ominaisuudet

Peptidien hyvää tekevät vaikutukset iholle ja hiuksille ovat todella monipuoliset, sillä niiden ominaisuuksiin vaikuttaa aminohappojen määrä, laji sekä järjestys kussakin peptidiketjussa. Erilaisia aminohappojen yhdistelmiä on jopa satoja tyyppejä. Peptidejä sisältävässä kosmetiikassa niitä on siis useita tyyppejä samaan aikaan.

Peptidit iholla – vaikutukset

 • Auttavat vähentämään ryppyjä.
 • Pehmentävät ja silottavat ihoa.
 • Kosteuttavat ihoa.
 • Aktivoivat kollageenin ja elastiinin tuotantoa iholla ja palauttavat ihon kiinteyden.
 • Auttavat ihoa elpymään.

Peptidit hiuksissa – vaikutukset

 • Vahvistavat hiustuppia.
 • Antavat tarvittavan kosteutuksen hiuspohjaan ja hiustyviin.
 • Edistävät hiusten, ripsien ja kulmakarvojen kasvua.

Peptidit kosmetiikassa

Peptidejä käytetään iholle ja hiuksille hyvää tekevien ominaisuuksiensa ansiosta useissa kosmetiikkateollisuuden tuotteissa, kuten kasvoseerumeissa, voiteissa, meikeissä sekä shampoissa ja hiusnaamioissa. Peptidejä sisältävä kosmetiikka nimittäin auttaa parantamaan ihon kuntoa silminnähden sekä stimuloimaan ihoa, jotta se uudistuisi jatkuvasti ikääntymisen merkit peittäen. Koska peptidejä on ihmisen elimistössä luonnostaankin, sopivat ne myös erittäin herkälle iholle.

Suosituimpiin peptidejä sisältäviin tuotteisiin kuuluu:

 • Peptidivoide, joka auttaa nuorentamaan ihoa, vähentämään ryppyjä ja muita ikääntymisen merkkejä sekä lisäämään ihon kosteutusta ja sen saamaa ravintoa. Ihosta tulee heleä, kiinteämpi ja nuorekas.
 • Peptidiseerumi, jota voi käyttää jopa kahdesti päivässä ennen kasvovoiteen käyttöä. Tehokas hoito peptidejä sisältävän seerumin muodossa onnistuu vähentämään ryppyjä ja kevyitä juonteita sekä ehkäisemään niiden syntymistä.
 • Peptidejä sisältävä silmänympärysvoide, joka auttaa kirkastamaan silmänympärykset, poistaa turvotusta ja tummia renkaita silmien alta sekä silottaa kevyitä juonteita ja ryppyjä.
 • Aurinkotuotteiden sisältämät peptidit auringonoton tueksi, jotka auttavat kosteuttamaan kaikkia ihokerroksia auringonoton aikana, elvyttämään ihoa ja taistelemaan pigmenttiläiskiä vastaan.
 • Ripsille tarkoitettu peptidiseerumi, joka auttaa ravitsemaan ripsiä ja edistämään niiden kasvua tehden katseesta entistä viettelevämmän.

Anna kyytiä rypyille! Tehokkaat peptidiseerumi ja peptidivoide hemmottelevat ja kirkastavat ihoa palauttaen kasvoille nuorekkaan ilmeen! Kokeile muita kosmetiikan anti age -ainesosia, kuten hyaluronihappoa, E-vitamiinia, Q10-koentsyymiä tai etanauutetta, ja nauti raikkaasta ja kosteutetusta ihosta!

Katso koko teksti piilota teksti