Rintapumput

Suodatin
Hintaluokka

saakka

Ilmaiset lahjat ja tarjoukset

Rintapumput

Rintapumppu on loistava apuväline äideille, sillä se pumppaa äidinmaitoa rinnasta nopeasti kiihdyttäen samalla maidontuotantoa ja tuoden päivisin ja öisin helpotusta pakkautuneisiin rintoihin imetysten välillä. Halusitpa sitten säilöä maitoa myöhempää syöttöä varten tai etsiä ratkaisua imetysongelmiin, parhaat rintapumput odottavat sinua Notinon verkkokaupassa!

Rintapumppujen edut

 • Kiihdyttää maidon virtausta ja auttaa joissakin maidoneritykseen tai imetykseen liittyvissä ongelmissa.
 • Tuo pakkautuneisiin rintoihin helpotusta imetystä ennen tai sen jälkeen.
 • Sopii sektiolla synnyttäneille äideille tai keskosvauvoille, joita ei voi syöttää suoraan rinnasta.
 • Mahdollistaa maidon pumppaamisen varastoon tai vauvan syöttämisen äidinmaidolla, kun äiti ei itse ole paikalla.
 • Rintapumpulla pumppaaminen on miellyttävämpää kuin käsin lypsäminen.
 • Rintapumppu ei vie paljon tilaa, ja on erittäin kätevä matkoilla.

Sopivan rintapumpun valinta

Tarjolla on käsi- ja sähkökäyttöisiä rintapumppuja, jotka ovat imettäjän uskollisia kumppaneita. Rintapumpun valinnassa kiinnitä huomiota pumppaustiheyteen, säiliön tilavuuteen, pumppausmenetelmään ja muihin toimintoihin. Tämä opas auttaa sinua valitsemaan juuri omiin tarpeisiisi sopivan rintapumpun.

Rintapumppujen tyypit

 • Käsikäyttöinen rintapumppu sopii äideille, joilla ei ole ongelmia maidontuotannossa ja jotka haluavat vain tuoda helpotusta ja tyhjentää rinnat hyvin tai silloin tällöin pumpata maitoa varastoon. Käsikäyttöisessä rintapumpussa on kahva, johon syntyy alipaine. Rintaa stimuloidaan mäntää käsin puristamalla ja maito tihkuu hiljakseen pulloon. Käsikäyttöisten rintapumppujen etu on edullisempi hinta, mutta käyttömukavuudeltaan tämä malli on heikompi.
 • Sähkökäyttöiset rintapumput ovat mukavampia käyttää, kun maitoa pumpataan säännöllisesti. Mikäli haluat pysyvästi lisätä maidoneritystä ja tyhjentää rintoja useita kertoja päivässä, on sähkökäyttöinen rintapumppu käsikäyttöistä nopeampi ja tehokkaampi valinta. Sen imupäässä syntyy niin ikään alipaine, mutta rinnan stimulointi tapahtuu automaattisesti, ja maidon pumppauksen tehon ja nopeuden voi asettaa itse. Sähkökäyttöiset rintapumput toimivat joko paristoilla, verkkovirralla tai USB:n kautta ladattavalla akulla. Osassa pumpuista on käytössä useampia vaihtoehtoja.

Säiliön tilavuus

Säiliön tilavuus liikkuu yleensä 120 ml ja 300 ml välillä. Rintapumppua valitessasi ota huomioon se, kuinka paljon maitoa sinun täytyy pumpata päivittäin, ja kuuluuko pakkaukseen varasäiliöitä. Pulloja on myös yleensä mahdollista ostaa lisää erikseen.

Pumppausmenetelmä

 • Yksivaiheinen rintapumppu sopii äideille, joilla ei ole ongelmaa maidontuotannon kanssa. Tämä pumpputyyppi mahdollistaa alipaineen säätelyn pumppauksen aikana siten, että äiti tuntisi olonsa mahdollisimman mukavaksi.
 • Kaksivaiheinen rintapumppu sopii äideille, jotka kaipaavat apua maidonerityksen käynnistämisessä ja vakiinnuttamisessa synnytyksen jälkeen. Tämä pumpputyyppi jäljittelee uskollisesti vauvan imurytmiä, ja toimii kahdessa vaiheessa. Ensimmäisessä vaiheessa rintaa stimuloidaan ilman maidon herumista ja toisessa vaiheessa maitoa pumpataan rinnasta.
 • Kolmivaiheinen rintapumppu sopii äideille, joilla on imettämisvaikeuksia. Se auttaa vakiinnuttamaan maidonerityksen ja kasvattamaan sitä. Imu- ja stimulointivaiheen lisäksi se myös hieroo rintaa.

Rintapumppujen muita toimintoja

Joissakin rintapumpuissa on myös muita ominaisuuksia, jotka voivat tehdä pumppauksesta miellyttävämpää. Niitä ovat esimerkiksi:

 • Hierontatyyny rintojen arkuutta lievittämään.
 • Näyttö, josta voit seurata akun tilaa.
 • Stimulaatiotila maidon eritystä kiihdyttämään.
 • Pumppauksen tehon säätely.

Miten käytän rintapumppua oikein?

Ennen ensimmäistä pumppausta lue huolella pakkausseloste. Kaiken kaikkiaan tärkeää olisi rauhoittuminen ja mukava olo sekä pumppauksen aloittaminen rinnan kevyellä hieronnalla, lämpöisen teen juonnilla sekä rintojen lämmittelyllä suihkussa tai lämpöhauteella.

Rintapumppu on korvaamaton kumppani vaativana imetysaikana. Se lisää maidon eritystä ja tuo helpotusta pakkautuneisiin rintoihin. Tutustu rintapumppujen laajaan valikoimaan vielä tänään.