Hiustenleikkuukonet

Parhaiten myyvät

Hiustenleikkuukoneet

Anna hiuksillesi täydellinen leikkaus ja parrallesi täydellinen muoto oman kotisi rauhassa! Laajasta valikoimasta hiustenleikkuukoneita Phillipsiltä, Braunilta, Rowentalta, BaByliss PROlta ja monilta muilta merkeiltä jokainen löytää etsimänsä. Millainen hiustenleikkuukone sopii parhaiten juuri sinulle?

Miten valita hiustenleikkuukone?

Mieti, mitä haluat hiustenleikkuukoneelta. Halutun tyylin ja hiustenleikkuumukavuuden saavuttamiseksi on pohdittava muutamia tärkeitä tekijöitä. Oikein valittu hiustenleikkuukone palvelee sinua pitkän aikaa. Ennen sopivilla tarvikkeilla varustetun uuden hiustenleikkuukoneen valintaa kysy itseltäsi muutama peruskysymys:

 • Haluatko hiusten lisäksi muotoilla myös partaa ?
 • Millaisen kampaustyylin haluat hiustenleikkuukoneella tehdä?
 • Aiotko ottaa hiustenleikkuukoneen mukaasi matkalle ?

Hiusten- ja parranleikkuukoneen lisäosien tyypit

Jos haluat leikkauskoneelta täydellisen hiustenleikkuun lisäksi myös täydellistä parran muotoilua, valitse kone, jonka pakkaukseen sisältyvät myös parranleikkuuseen sopivat lisäosat.

Nykyisissä hiustenleikkuukoneissa on myös useita erikokoisia lisäosia sekä muita tarvikkeita, kuten muotoilupiikit , suojukset, erikoislisäosat karvojen leikkaamiseen nenästä, korvista tai kulmakarvoista ja muita lisäosia, kuten esimerkiksi hiusten rajauskone. Jotkut koneet mahdollistavat myös terien kulman muutokset, ja ainoastaan sillä tavoin saat yhtenäisen hiusten pituuden koko pään alueelle.

Hiustenleikkuukoneen lisäosien pituudet:

 • Hiusten leikkaamiseen tarkoitetut suurimmat lisäosat (joissain koneissa ne on merkitty asteikolla 7–8) leikkaavat hiuksia , joiden pituus on 1–3 cm.
 • Hieman lyhyemmän leikkauksen saat lisäosilla, jotka asetetaan välille 3–10 mm (joissain koneissa se on aste 4).
 • Erittäin lyhyisiin hiuksiin käytetään väliä 1–2 mm.
 • Pituudelle 0,5 mm ja vähemmän käytetään pelkkää konetta ilman lisäosia.

Hiustenleikkuukoneiden materiaali

Hiustenleikkuukoneen terissä käytetty materiaali vaikuttaa sen kokonaislaatuun, puhdistustapaan ja sen käyttöikään. Tavallisimpia ovat seuraavat 4 terätyyppiä:

 • Jos aiot investoida laadukkaaseen koneeseen, kokeile titaaniteriä, jotka ovat erittäin kestäviä, vesipestäviä ja itseteroittuvia (eivät tylsy juuri ollenkaan).
 • Keraamiset terät ovat titaaniterien tapaan erittäin laadukkaita, ne eivät tylsy ja teroittuvat itsekseen. Ne kuitenkin vaativat varovaista käsittelyä, sillä terät voivat murtua, jos kone putoaa lattialle.
 • Teräksiset terät ovat erittäin teräviä. Teräs ei kuitenkaan kestä kovin kauaa, vaan soveltuu lähinnä usein toistuvaan hiustenleikkuuseen. Ne vaativat oikeanlaista huolenpitoa, jotta terien ruostumisriskiltä onnistutaan välttymään.
 • Ruostumattomasta teräksestä valmistetuilla terillä on samat ominaisuudet kuin terästerillä, mutta ne eivät kuitenkaan ruostu ja ovat vesipestäviä.

Vinkkimme: Jos haluamasi tyyli edellyttää hiusten ja parran leikkaamista märkänä, suosittelemme valitsemaan vedenkestävän hiusten- ja parranleikkuukoneen.

Hiustenleikkuukoneen virtalähdetyyppi

hiustenleikkuukoneet eroavat toisistaan myös virtalähdetyypiltään, mihin kannattaa kiinnittää huomiota, mikäli haluat esimerkiksi ottaa koneen mukaasi matkalle:

 • Verkkovirtaan liitettävät hiustenleikkuukoneet saavat virtansa suoraan pistorasiasta. Ne sopivat ihanasti kotikäyttöön. Ennen ostamista suosittelemme tarkastamaan johdon pituuden.
 • Akkukäyttöiset hiustenleikkuukoneet toimivat latausvirralla. Niiden etuna on langaton käyttö. Lataamisen jälkeen voit käyttää konetta missä tahansa, kunnes lataus loppuu.
 • Molemmat lataustavat mahdollistava yhdistelmä tarkoittaa mahdollisuutta ladata laturi pistorasiasta, mutta myös langatonta käyttöä. Tämäntyyppinen hiustenleikkuukone on parasta mahdollista matkaseuraa.
 • Paristoista virtaa saava kone toimii perinteisillä paristoilla, jotka on vaihdettava tai ladattava.

Jos lisäksi valitset laitteen, jossa on digitaalinen näyttö, näet aina pariston varaustilan. Joissain hiustenleikkuukoneissa on lisäksi pikalataustoiminto, joka säästää paljon aikaa etenkin matkoilla.

Meidän vinkkimme: Jos matkustat paljon, valitse hiustenleikkuukone, jossa on automaattinen koko maailman kattava jännitteen mukautustoiminto, jotta laite toimii kaikilla jännitteillävälillä 100–240 V.

Miten hiustenleikkuukonetta käytetään

Hiustenleikkuukoneen käyttö on erittäin helppoa ja selviydyt siitä yksin tai perheenjäsenen avustuksella. Ensimmäisellä käyttökerralla on kuitenkin parempi jättää hiukset hieman pitemmiksi ja opetella koneen käyttö mahdollisimman nopeasti.

Vinkkejä aloittelijoille:

 • Ennen koneen ensimmäistä käyttökertaa lataa kone ensin.
 • Märät hiukset ja märkä parta ovat erittäin hankalia leikattavia koneella. Sen vuoksi kuivaa ensin hiukset, millä ehkäiset myös terien ruostumista.
 • Aloita suurimmalla suojuksella ja leikkaa hiukset koko päälaen alueelta, millä ehkäiset epätarkan leikkausjäljen.
 • Pidä teriä alasuuntaan, suojuksen kärjen koskettaessa kevyesti päälakeasi. Leikkaa koneella hiusten kasvusuunnan vastaisesti.
 • Muotoile sen jälkeen lyhyemmällä suojuksella hiustesi lyhyemmät osat.
 • Hiusten puhtaat linjat kaulalle ja korvien ympärille saat siten, että suojuksen poistamisen jälkeen käännät koneen ja hiuksista alasuuntaan muotoilet linjat kaulan takaosassa.
 • Pulisonkien muotoilun aloitat leikkaamalla ensin alaosan.
 • Hiusten- ja parranleikkuukone on jokaisen käytön jälkeen puhdistettava perusteellisesti mukana toimitettavan ohjeen mukaan.

Ammattilaistason hiustenleikkuukone

Mikäli haluat käyttää hiustenleikkuukonettasi pelkästään tavalliseen hiusten ja parran leikkaamiseen oman kotisi rauhassa, sinulle riittää aivan varmasti tavallinen hiustenleikkuukone. Ammattilaiskäyttöön tarkoitettu hiustenleikkuukone on hyödyllinen päivittäisessä käytössä parturiliikkeissä. Parturikoneen teho on paljon suurempi ja terien laadulle asetetaan suuremmat vaatimukset, sillä niiden on kestettävä päivittäistä rasitusta usein toistuvaa puhdistamista. Mikäli olet ammattikampaaja, sijoita ammattilaisille tarkoitettuihin hiustenleikkuukoneisiin Moserilta tai Wahlilta !