Mine põhisisu juurde

Vartalonhoitorutiinit

Selviätkö ihonhoidon rutiineista kympin arvoisesti mutta olet suurpiirteisempi vartalonhoidon suhteen? Nyt on korkea aika muuttaa asia! Kiinnitä huomiota sopivaan vartalokosmetiikkaan sekä ihonhoidon perusteisiin ja tehosta taistelua selluliittia, ikäviä karvoja ja kuivaa ihoa vastaan. Tutustu vartalonhoidon rutiinien perusteisiin ja opi, miten vartaloa hoidetaan. Tuloksena saat raikkaan, kosteutetun ja hyvinvoivan ihon päästä varpaisiin.

Suihku

 

Suihku kuuluu päivittäisiin rutiineihimme, mutta osaatko suihkutella oikein? Käy suihkussa enintään kerran päivässä välttääksesi ihon suojakerroksen vaurioitumista. Käytä aina haaleaa vettä kuuman sijasta ja vietä suihkussa enintään viisi minuuttia.

Valitse suihkutuotteet ihotyypin mukaan. Kuiva iho arvostaa silottavaa suihkuöljyä, herkkä iho taas rauhoittavia pesuvoiteita ja emulsioita. Käytä intiimialueelle intiimihygieniaan tarkoitettua geeliä.

Katso koko teksti piilota teksti

Vartalokuorinta

 

Kuori näkymättömät läiskät iholta ja nopeuta ihon uusiutumista. Kuorinta poistaa kuolleet ihosolut ja on olennainen osa ihonhoitorutiineitasi.

Kuori iho suihkussa mieluiten 1–2 kertaa viikossa. Levitä vartalokuorinta kostealle iholle ja hiero pyörivin liikkein ihoon. Älä paina liikaa! Huuhtele lopuksi huolellisesti.

Katso koko teksti piilota teksti

Depilaatio ja epilaatio

Tunnetko eron depilaation ja epilaation välillä ja tiedätkö oman suosikkisi? Depilaatiossa poistetaan vain karvan ihonpäällinen osa, eikä tulos kestä kovin pitkään. Depilaatiossa käytetään ihokarvanpoistohöylää tai depilaatiovoidetta.

Epilaatio poistaa karvat juurineen ja jättää ihon sileäksi pitemmäksi ajaksi. Nypi karvat perinteisellä tavalla epilaattorin, vahan tai sokeritahnan avulla. Voit myös investoida IPL-epilaattoriin ja poistaa karvat kivuttomasti ja useaksi viikoksi.

Katso koko teksti piilota teksti

Ihonhoito

Oletko jo kuullut kolmen minuutin säännöstä? Se on aika, joka kuluu vartalovoiteen levittämiseen suihkun jälkeen. Suihkun jälkeen iho nimittäin imee itseensä enemmän ravintoaineita ja säilyy sen ansiosta sileänä. Ihon kosteutus taas on välttämätöntä sen suojaamiseksi ulkoisilta rasitteilta.

Valitse omalle ihotyypillesi sopivat hoitotuotteet. Levitä kuivalle iholle täyteläistä vartalovoita tai -öljyä. Valitse herkälle iholle pehmeä vartalovoide. Voitele rasvainen iho kevyillä, ei-komedogeenisiä ainesosia sisältävillä tuotteilla.

Katso koko teksti piilota teksti

Selluliittiin ja raskausarpiin

Etkö kuori, hiero tai edes voitele ihoa, mutta tarkkailet inhoten selluliittia ja raskausarpia takapuolessa ja reisissä? Muista, että ennaltaehkäisevät toimenpiteet säästävät ihosi turhilta kuopilta ja arvilta.

Jos sinulla on jo selluliittia ja raskausarpia, ota välittömästi käyttöön erityiset kosmetiikkatuotteet. Verenkiertoa lisäävää kofeiinia tai chiliä sisältävät selluliittigeelit auttavat liuottamaan rasvasoluja. Raskausarpiin tarkoitetut öljyt taas elvyttävät ihoa ja häivyttävät arpia.

Katso koko teksti piilota teksti

Suojaa hikoilua vastaan

Haluatko pelkästään estää epämiellyttävää hajua vai vähentää itse hikoilua? Deodorantti antaa miellyttävän tuoksun kainaloon, kun taas antiperspirantti vähentää hikoilua ja pitää kainalot kuivina. Voit mainiosti käyttää molempia tai kokeilla 2 in 1 -tuotetta.

Levitä deodoranttia tai antiperspiranttia puhtaalle iholle mieluiten suihkun jälkeen. Jos haluat nauttia miellyttävästä tuoksusta koko päivän, pidä deodorantti mukanasi ja lisää sen tuoksua aina halutessasi.

Katso koko teksti piilota teksti

Suojaa aurinkoon

Ajatteletko, että iho on suojattava auringolta vain kesällä meren äärellä? Totuus on päinvastainen! Suojaudu UV-säteilyn negatiivisilta vaikutuksilta aina ulkona ollessasi -– myös pilvisellä säällä. Siten ehkäiset ihon ennenaikaista vanhenemista ja pigmenttiläiskien muodostumista.

Aurinkovoide valitaan UV-säteilyn voimakkuuden ja henkilökohtaisen ihotyypin mukaan. Levitä se vähintään puoli tuntia ennen kuin lähdet kotoa.

Katso koko teksti piilota teksti