Raskausarvet

Parhaiten myyvät

Mitä tehdä raskausarville

Raskausarvet ovat sisäisiä arpia, joista kärsii lähes 90 % naisista ympäri maailman. Yleensä ne vaivaavat raskaana olevia naisia. Nopea pituuskasvu nuoruudessa tai äkillinen painonvaihtelu ovat myös usein syynä niiden syntyyn. Älä kuitenkaan anna tämän johtaa itseäsi harhaan, tällaiset pikku arvet voivat vaivata myös miehiä. Tiedätkö, miten raskausarpia ehkäistään tai miten hoidat niitä oikein niin, ettei niitä muodostuisi enää yhtä paljon?

Mitä raskausarvet ovat ja mikä vaikuttaa niihin?

Raskausarvet ovat erittäin helposti tunnistettavia, ne ilmenevät pitkinä helminauhamaisina juovina missä tahansa kehon osassa. Kosketettaessa iho on karkea ja paikoitellen voi iholla tuntua pieniä kuoppia.

Ensin arvet voivat olla punaisia tai violetteja, muutaman viikon kuluttua ne kuitenkin vaalenevat ja ovat vain hieman vaaleampia tai vastaavasti tummempia kuin ympäröivä iho. Raskausarvet eivät kuitenkaan ole mitenkään vaarallisia, ne ovat luonnollinen seuraus lisääntyneelle kuormitukselle iholla ja muutoksille kehossa.

Strie na stehnech

Mikä vaikuttaa raskausarpien muodostumiseen:

 • geneettinen alttius sekä ihon laatu ja kiinteys
 • nopea lihasmassan kasvu (voimailu ja kehonrakennus)
 • hormonaaliset muutokset ja luonnolliset hormonimuutokset (murrosikä, vaihdevuodet)
 • raskaus
 • nopea painonnousu
 • lääkkeet, jotka sisältävät steroideja ja kortikoideja
 • muutokset elämäntyylissä ja psyykkinen kuormitus

Raskausarvet ovat peruuttamattomia muutoksia ihon syvimmissä kerroksissa, jotka syntyvät elastisten kuitujen murtumisesta ja joilla ei ole riittävästi aikaa sopeutua nopeisiin muutoksiin ja venyessään ne murtuvat. Niihin jää vain pieniä jälkiä, jotka näkyvät lähinnä reisien sisäpinnoissa, vatsalla, kyljissä, rinnoilla, takamuksessa ja tavallisia ovat myös raskausarvet selässä. Niitä voi ilmaantua kaikenikäisille. Raskausarvet miehillä ovat täysin tavallisia ja useimmiten ne ovat seurausta nopeasta lihomisesta tai lihasmassan kasvamisesta.

Säännöllisellä hoidolla voidaan raskausarpia paitsi estää, myös vaikuttaa niiden ulkonäköön huomattavasti. Tiedätkö, mitä tehdä raskausarville?

Raskausarpien ehkäisy

Raskausarpien syntyä tulisi ehkäistä todella aktiivisesti, eikä vain raskauden aikana. Säännöllinen treenaus, painontarkkailu ja säännöllinen juominen on oikea perusta. Iholle voidaan kuitenkin tehdä enemmänkin:

 • Käytä tuotteita, jotka on tarkoitettu ehkäisemään raskausarpia ja jotka koostumukseltaan lisäävät iholle elastisuutta lisääviä ainesosia ja estävät ihoa kuivumasta.
 • Lisää ihonhoitoosi raskausarpikuorinta, joka lisää ihon verenkiertoa ja ravitsee sitä suihkun aikana. Levitä suihkukuorinta vasta kunnolla lämmitetylle iholle lämpimän veden alla, näin ihohuokoset aukeavat ja iho imee paremmin vaikuttavia aineita. Suihkugeeli herättää lymfaattisen järjestelmän ja aktivoi kollageenin muodostumista iholla.
 • Hiero säännöllisesti riskikohtia E-vitamiinia ja hyaluronihappoa sisältävällä voiteella tai raskausarpia hoitavalla öljyllä.
 • Käytä A- ja E-vitamiinia sekä antioksidantteja.

Jak se zbavit strií

Miten päästä eroon raskausarvista

Mikäli raskausarpia kuitenkin vain muodostuu, ei sitä tarvitse pelätä. Arvet jäävät iholle pysyvästi, mutta niiden lopulliseen ulkonäköön voi kuitenkin varhaisessa vaiheessa vielä vaikuttaa. Ensimmäisessä vaiheessa raskausarvet ovat vaaleanpunaisia ja ennen kuin nämä pikkuarvet yhdistyvät, kiinnitä niiden hoitoon parin viikon ajan erityistä huomiota ja levitä raskausarville tarkoitettua tuotetta useita kertoja päivässä. Valitse lähinnä raskausarpiin tarkoitettuja rasvaisia voiteita ja öljyjä, jotka auttavat yhtenäistämään arpia. Suurin osa raskausarvista vaalenee itsestään, mutta jotkut voivat olla havaittavia jopa pitemmän ajan kuluttua. Oikealla hoidolla ne voidaan kuitenkin saada vaalenemaan.  

Mikä auttaa raskausarpiin

 • Säännöllinen hieronta tukee verenkiertoa ja lisää sitä koko kyseisellä alueella.
 • Lämpimän ja kylmän veden vuorottelu suihkussa vaikuttaa positiivisesti aineenvaihduntaan, mikä nopeuttaa myrkkyjen poistumista kehosta ja lisää ihosolukon uusiutumista ja ihon elastisuutta.
 • Ihon rasvaus raskausarpiin tarkoitetuilla tuotteilla vähintään kahdesti päivässä auttaa palauttamaan iholle kimmoisuuden.
 • Säännöllinen juominen, joka jakautuu pitkin päivää . Kosteutettu iho sopeutuu paremmin muutoksiin ja sen elastisuus ja vastustuskyky paranevat.

Raskausarville tarkoitetut tuotteet

"Bi-oilOn olemassa laaja joukko tuotteita, jotka auttavat palauttamaan ihon elastisuuden, saavuttamaan tasaisen ihonvärin sekä vähentämään raskausarpien näkyvyyttä. Ihon säännöllinen rasvaaminen vähintäänkin riskikohdista tekee sanalla sanoen ihmeitä. Notino.fi -verkkokaupasta löytyy erilaisia voiteita, balsameita, kosteusvoiteita ja seerumeita raskausarpiin kaikille ihotyypeille:

 • Voide raskausarpiin ehkäisee ihon kuivumista ja elastisuuden menettämistä ja tukee raskausarpien häivyttämistä. Käytä tuoreisiin arpiin rasvaisempaa raskausarpiin ja arpiin tarkoitettua voidetta. Vanhempiin arpiin voit käyttää raskausarpiin tarkoitettua kosteusvoidetta.
 • Raskausarpiin tarkoitetut öljyt sisältävät suuria määriä hyvää tekeviä ainesosia, jotka tukevat ihosolujen uusiutumista. Öljyt soveltuvat erityisesti kuivalle ja kuivuneelle iholle, ne imeytyvät nopeasti, eivätkä jätä rasvaista kalvoa.
 • Raskausarpiin tarkoitetut hierontatuotteet nopeuttavat vaurioituneen ihon uusiutumista. Hierontaan voit käyttää myös kookos-, risiini- tai arganöljyä.
 • Raskausarpiin tarkoitettua kuorintatuotetta käytetään 2–3 kertaa viikossa suihkussa, mikä parantaa verenkiertoa.
 • Vielä intensiivisempää hoitoa varten voit valita myös tiivistetyn raskausarpiin tarkoitetun geelin yöksi.

Suositut raskausarpiin tarkoitettujen voiteiden ainesosat

 • E-vitamiini toimii antioksidanttina ja suojaa ihoa haitallisilta vapailta radikaaleilta.
 • Hyaluronihappo sitoo itsessään paljon vettä, antaa iholle elastisuutta ja ehkäisee kuivumista.
 • Luonnonöljyt, kuten jojoba-, manteli-, kaneli- ja arganöljy pehmentävät ihoa.
 • Elastiini palauttaa ihon kimmoisuuden ja joustavuuden.
 • Pantenoli kosteuttaa ihoa ja sillä on rauhoittavia vaikutuksia.

Raskaudenaikaiset raskausarvet

Jopa 90 % raskaana olevista naisista kärsii raskausarvista, joita tavallisesti alkaa ilmetä noin kuudennella raskauskuukaudella. Ennaltaehkäisevä ihonhoito tulisi aloittaa viimeistään raskauden kolmannella kuukaudella. Ala rasvata ihoa kahdesta kolmeen kertaa viikossa, ja tee näin lähinnä riskialttiisiin kohtiin vatsalle, rinnoille ja reisille. Älä myöskään unohda raskausarpien hoitoa synnytyksen jälkeen.

Strie v těhotenství

Paras öljy raskaudenaikaisiin raskausarpiin

 • Hoitava öljy raskaudenaikaisiin raskausarpiin Weleda Pregnancy sisältää puhtaita aineita luonnosta ja se vaikuttaa ennalta ehkäisevästi raskausarpien syntyyn. Samalla se auttaa vähentämään raskausarpien muodostumista ja parantaa havaittavasti ihon kimmoisuutta.
 • Erityinen öljyhoito Bi-Oil raskausarpiin sisältää vitamiineja A ja E ja vaikuttaa raskausarpia ehkäisevästi. Se on myös tehokas apuväline taistelussa vanhempia arpia vastaan. Se tasoittaa ihonväriä, eikä jätä rasvaista kalvoa.
 • Vartaloöljy Eucerin pH5 soveltuu kaikentyyppiselle iholle, myös erittäin herkälle iholle. Raskausajan lisäksi se hoitaa hellävaraisesti raskausarpia vatsalla synnytyksen jälkeen ja rintojen raskausarpia imetyksen aikana.

Raskausarpien poistaminen ihotautilääkärillä

Mitä tehdä raskausarville, jos haluat vielä enemmän nopeuttaa niiden häviämistä? Raskausarpien poistamisen voit antaa myös ihotautilääkärin käsiin. Arpien ja raskausarpien poistamiseen käytetään nykyään useita eri metodeja - CO2-laseria, radiotaajuushoitoa ja kortikosteroidiruiskeita. Ne ovat kivuttomia ja ei-invasiivisia menetelmiä.

Raskausarpia ei tarvitse pelätä, kun tiedät, miten niitä hoidetaan oikein. Notino.fi -verkkokaupasta löydät parhaat voiteet raskausarpiin, jotka on suunniteltu juuri sinun tarpeitasi ja mieltymyksiäsi vastaaviksi. Arvet alkavat hävitä silmissä, tulet itse huomaamaan.

Kiinnostavatko seuraavat vinkit sinua? Lue artikkeli Miten päästä eroon raskausarvista !