Raskausarvet

Mitä tehdä raskausarville

Raskausarvet ovat sisäisiä arpia, joista kärsii lähes 90 % naisista ympäri maailman. Yleensä ne vaivaavat raskaana olevia naisia. Nopea pituuskasvu nuoruudessa taiäkillinen painonvaihtelu ovat myös usein syynä niiden syntyyn. Älä kuitenkaan anna tämän johtaa itseäsi harhaan, tällaiset pikku arvet voivat vaivata myös miehiä. Tiedätkö, miten raskausarpiaehkäistääntai miten hoidat niitä oikein niin, ettei niitä muodostuisi enää yhtä paljon?

Mitä raskausarvet ovat ja mikä vaikuttaa niihin?

Raskausarvet ovat erittäinhelposti tunnistettavia, ne ilmenevätpitkinä helminauhamaisina juovinamissä tahansa kehon osassa. Kosketettaessa iho on karkea ja paikoitellen voi iholla tuntua pieniä kuoppia.

Ensin arvet voivat ollapunaisia tai violetteja, muutaman viikon kuluttua ne kuitenkin vaalenevatja ovat vain hieman vaaleampia tai vastaavasti tummempia kuin ympäröivä iho. Raskausarvet eivät kuitenkaanole mitenkään vaarallisia, ne ovat luonnollinen seurauslisääntyneelle kuormitukselleiholla jamuutoksille kehossa.

Strie na stehnech

Mikä vaikuttaa raskausarpien muodostumiseen:

 • geneettinen alttiussekä ihon laatu ja kiinteys
 • nopealihasmassan kasvu(voimailu ja kehonrakennus)
 • hormonaaliset muutokset ja luonnollisethormonimuutokset(murrosikä, vaihdevuodet)
 • raskaus
 • nopeapainonnousu
 • lääkkeet, jotka sisältävät steroideja ja kortikoideja
 • muutoksetelämäntyylissäja psyykkinen kuormitus

Raskausarvet ovat peruuttamattomia muutoksiaihon syvimmissä kerroksissa, jotka syntyvät elastisten kuitujen murtumisesta ja joilla ei ole riittävästi aikaa sopeutua nopeisiin muutoksiin ja venyessään ne murtuvat. Niihin jää vain pieniä jälkiä, jotka näkyvät lähinnäreisien sisäpinnoissa, vatsalla, kyljissä, rinnoilla, takamuksessa ja tavallisia ovat myös raskausarvet selässä. Niitä voi ilmaantua kaikenikäisille. Raskausarvet miehillä ovat täysin tavallisia ja useimmiten ne ovat seurausta nopeasta lihomisesta tai lihasmassan kasvamisesta.

Säännöllisellä hoidollavoidaan raskausarpia paitsi estää, myös vaikuttaa niiden ulkonäköön huomattavasti. Tiedätkö, mitä tehdä raskausarville?

Raskausarpien ehkäisy

Raskausarpien syntyä tulisi ehkäistä todella aktiivisesti, eikä vain raskauden aikana. Säännöllinen treenaus, painontarkkailu jasäännöllinen juominenon oikea perusta. Iholle voidaan kuitenkin tehdä enemmänkin:

 • Käytätuotteita, jotka on tarkoitettu ehkäisemäänraskausarpia ja jotka koostumukseltaan lisäävät iholle elastisuutta lisääviä ainesosia ja estävät ihoa kuivumasta.
 • Lisää ihonhoitoosi raskausarpikuorinta, joka lisää ihon verenkiertoa ja ravitsee sitä suihkun aikana. Levitä suihkukuorinta vasta kunnolla lämmitetylle iholle lämpimän veden alla, näin ihohuokoset aukeavat ja iho imee paremmin vaikuttavia aineita. Suihkugeeli herättää lymfaattisen järjestelmän ja aktivoi kollageenin muodostumista iholla.
 • Hiero säännöllisestiriskikohtia E-vitamiinia ja hyaluronihappoa sisältävällä voiteella tai raskausarpia hoitavalla öljyllä.
 • KäytäA- ja E-vitamiiniasekä antioksidantteja.
Jak se zbavit strií

Miten päästä eroon raskausarvista

Mikäli raskausarpia kuitenkin vain muodostuu, ei sitä tarvitse pelätä. Arvet jäävät iholle pysyvästi, mutta niiden lopulliseen ulkonäköön voi kuitenkin varhaisessa vaiheessa vielä vaikuttaa. Ensimmäisessä vaiheessa raskausarvet ovatvaaleanpunaisiaja ennen kuin nämä pikkuarvet yhdistyvät, kiinnitä niiden hoitoon parin viikon ajan erityistä huomiota ja levitä raskausarville tarkoitettua tuotetta useita kertoja päivässä. Valitse lähinnäraskausarpiin tarkoitettuja rasvaisia voiteitaja öljyjä, jotka auttavat yhtenäistämään arpia. Suurin osa raskausarvista vaalenee itsestään, mutta jotkut voivat olla havaittavia jopa pitemmän ajan kuluttua. Oikealla hoidolla ne voidaan kuitenkin saada vaalenemaan

Mikä auttaa raskausarpiin

 • Säännöllinen hierontatukee verenkiertoa ja lisää sitä koko kyseisellä alueella.
 • Lämpimän ja kylmän veden vuorottelusuihkussa vaikuttaa positiivisesti aineenvaihduntaan, mikä nopeuttaa myrkkyjen poistumista kehosta ja lisää ihosolukon uusiutumista ja ihon elastisuutta.
 • Ihon rasvausraskausarpiin tarkoitetuilla tuotteilla vähintään kahdesti päivässä auttaa palauttamaan iholle kimmoisuuden.
 • Säännöllinen juominen, joka jakautuu pitkin päivää. Kosteutettu iho sopeutuu paremmin muutoksiin ja sen elastisuus ja vastustuskyky paranevat.

Raskausarville tarkoitetut tuotteet

Bi-oil na strie

On olemassa laaja joukko tuotteita, jotka auttavat palauttamaan ihon elastisuuden, saavuttamaan tasaisen ihonvärin sekävähentämään raskausarpien näkyvyyttä. Ihon säännöllinen rasvaaminen vähintäänkin riskikohdista tekee sanalla sanoen ihmeitä. Notino.fi -verkkokaupasta löytyy erilaisia voiteita, balsameita, kosteusvoiteita ja seerumeita raskausarpiin kaikille ihotyypeille:

 • Voide raskausarpiinehkäisee ihon kuivumista ja elastisuuden menettämistä ja tukee raskausarpien häivyttämistä. Käytä tuoreisiin arpiin rasvaisempaa raskausarpiin ja arpiin tarkoitettua voidetta. Vanhempiin arpiin voit käyttää raskausarpiin tarkoitettua kosteusvoidetta.
 • Raskausarpiin tarkoitetut öljytsisältävät suuria määriä hyvää tekeviä ainesosia, jotka tukevat ihosolujen uusiutumista. Öljyt soveltuvat erityisesti kuivalle ja kuivuneelle iholle, ne imeytyvät nopeasti, eivätkä jätä rasvaista kalvoa.
 • Raskausarpiin tarkoitetut hierontatuotteetnopeuttavat vaurioituneen ihon uusiutumista. Hierontaan voit käyttää myös kookos-, risiini- tai arganöljyä.
 • Raskausarpiin tarkoitettua kuorintatuotettakäytetään 2–3 kertaa viikossa suihkussa, mikä parantaa verenkiertoa.
 • Vielä intensiivisempää hoitoa varten voit valita myös tiivistetynraskausarpiin tarkoitetun geelin yöksi.

Suositut raskausarpiin tarkoitettujen voiteiden ainesosat

 • E-vitamiini toimii antioksidanttina ja suojaa ihoa haitallisilta vapailta radikaaleilta.
 • Hyaluronihappositoo itsessään paljon vettä, antaa iholle elastisuutta ja ehkäisee kuivumista.
 • Luonnonöljyt, kuten jojoba-, manteli-, kaneli- ja arganöljy pehmentävät ihoa.
 • Elastiini palauttaa ihon kimmoisuuden ja joustavuuden.
 • Pantenolikosteuttaa ihoa ja sillä on rauhoittavia vaikutuksia.

Raskaudenaikaiset raskausarvet

Jopa 90 % raskaana olevista naisistakärsii raskausarvista, joita tavallisesti alkaa ilmetä noin kuudennella raskauskuukaudella. Ennaltaehkäisevä ihonhoito tulisi aloittaa viimeistään raskauden kolmannella kuukaudella. Ala rasvata ihoakahdesta kolmeen kertaa viikossa,ja tee näin lähinnä riskialttiisiin kohtiin vatsalle, rinnoille ja reisille. Älä myöskään unohdaraskausarpien hoitoa synnytyksen jälkeen.

Strie v těhotenství

Paras öljy raskaudenaikaisiin raskausarpiin

 • Hoitava öljy raskaudenaikaisiin raskausarpiinWeleda Pregnancysisältää puhtaita aineita luonnosta ja se vaikuttaa ennalta ehkäisevästi raskausarpien syntyyn. Samalla se auttaa vähentämään raskausarpien muodostumista ja parantaa havaittavasti ihon kimmoisuutta.
 • Erityinen öljyhoitoBi-Oil raskausarpiinsisältää vitamiineja A ja E ja vaikuttaa raskausarpia ehkäisevästi. Se on myös tehokas apuväline taistelussa vanhempia arpia vastaan. Se tasoittaa ihonväriä, eikä jätä rasvaista kalvoa.
 • VartaloöljyEucerin pH5soveltuu kaikentyyppiselle iholle, myös erittäin herkälle iholle. Raskausajan lisäksi se hoitaa hellävaraisesti raskausarpia vatsalla synnytyksen jälkeen ja rintojen raskausarpia imetyksen aikana.

Raskausarpien poistaminen ihotautilääkärillä

Mitä tehdä raskausarville, jos haluat vielä enemmän nopeuttaa niiden häviämistä? Raskausarpien poistamisen voit antaa myös ihotautilääkärin käsiin. Arpien ja raskausarpien poistamiseen käytetään nykyään useita eri metodeja - CO2-laseria, radiotaajuushoitoa ja kortikosteroidiruiskeita. Ne ovatkivuttomia ja ei-invasiivisia menetelmiä.

Raskausarpia ei tarvitse pelätä, kun tiedät, miten niitä hoidetaan oikein. Notino.fi -verkkokaupasta löydät parhaat voiteet raskausarpiin, jotka on suunniteltu juuri sinun tarpeitasi ja mieltymyksiäsi vastaaviksi. Arvet alkavat hävitä silmissä, tulet itse huomaamaan.

Kiinnostavatko seuraavat vinkit sinua? Lue artikkeli Miten päästä eroon raskausarvista!

Katso koko teksti piilota teksti

Suodatin päällä

 • Vartalo
 • Raskausarvet ja Selluliitti
 • Tuotteet raskausarpien hoitoon
Suodatin
Parhaiten myyvät