Selluliittia vastaan

Parhaiten myyvät

Kuinka päästä irti selluliitista

Selluliitti tai lipohypertrofia, kansakielellä myös appelsiini-iho on yleinen vaiva, josta kärsii noin 90% naisista painostaan riippumatta. Selluliitti ei välttele myöskään miehiä ja se voi esiintyä missä tahansa iässä. Riippumatta siitä, onko se aiheutettu vedenpidätyskyvyllä, ylipainolla tai imusuoniston toiminnalla, neuvomme, mikä auttaa selluliittiin ja miten päästä siitä tehokkaasti eroon.

Mitä selluliitti on ja mistä se johtuu?

Appelsiini-ihoa esiintyy pääasiassa alueilla, joissa rasva varastoituu. Kaikista yleisintä on selluliitti reisissä tai selluliitti pakaroissa, mutta sitä voi esiintyä myöskin käsissä, jaloissa ja vatsassa. Selluliitin merkit ilmenevät, kun ihonalaiset rasvasolut alkavat kasvaa kuona-aineiden liiallisen kertymisen vuoksi. Tämä vahingoittaa sidekudoksen (kollageenin ja elastiinin) rakennetta ihossa ja muuttaa proteiinikuitujen verkkojärjestelyä – ne alkavat kutistua ja iholle muodostuu kuoppia ja muhkuroita.

Se ei kuitenkaan ole vaarallista, tämä prosessi on iholle täysin luonnollinen ja selluliitti on siis lähinnä kosmeettinen haitta. Silti selluliitti voi kiusata meitä todella paljon, etenkin kesällä. Vaikka selluliittia voi esiintyä miehilläkin, naisilla on siihen korkeampi taipumus, koska sidekudoksen pitoisuus heidän ihossa on alhaisempi. Selluliitista siten kärsii yhdeksän kymmenestä naisesta.

Mikä vaikuttaa selluliitin kehitykseen:

 • geneettinen taipumus ja ihon laatu ja kimmoisuus
 • nestehukka
 • hormonaaliset muutokset ja estrogeenitasojen vaihtelut (etenkin vaihdevuosien ja murrosiän aikana)
 • epäterveellinen ruokavalio
 • hidas aineenvaihdunta
 • hormonaalinen ehkäisy
 • ylipaino ja vähäinen liikunta

Selluliitin vaiheet

 1. Selluliitti voidaan nähdä vain puristamalla ihoa sormilla. Se on alkuvaihe, jossa selluliittia voidaan säännöllisellä hoidolla poistaa.
 2. Selluliittia näkyy kun pullistelee lihaksia. Tällaista kohtalaisen edistynyttä selluliittia voidaan poistaa intensiivisellä hoidolla.
 3. Jos kuoppia ihossa näkyy ilman lihasten pullistelemista ja riippumatta siitä olemmeko seistessä tai istuessa, kyse on edenneestä selluliitin vaiheesta. Pitkäaikaisella ja säännöllisellä hoidolla on mahdollista vähentää sen ilmenemismerkkejä.
 4. Selluliitin viimeistä vaihetta ei voida täysin torjua, kyse on erittäin syvistä kuopista, jotka syntyvät selluliitin alkuvaiheen laiminlyönnin seurauksena. Tästä huolimatta intensiivisellä hoidolla voi parantaa ihon laatua.

Selluliitin tyypit

Selluliittia on kahta eri tyyppiä, ja vaikka ne näyttävät samanlaisilta, jokainen tarvitsee hieman erilaista hoitoa.

Rasvasidonnainen selluliitti

Tämä vatsassa, reisissä ja pakaroissa esiintyvä selluliitti on ylipainon aiheuttama. Adiposyytit ovat suurentuneita rasvasoluja, jotka työntyvät sidekudoksen läpi ja pystyvät kasvamaan jopa 60-kertaisesti alkuperäiseen kokoonsa verrattuna. Nämä solut tukahduttavat verisuonia ja huonontavat verenkiertoa ihossa.

Kuinka päästä eroon rasvan kertymisen aiheuttamasta selluliitista?

 • Syömistapojen muuttaminen – sisällytä ruokavalioosi tuoreet ruoat ja vähennä rasvan ja sokerin saantia.
 • Muista vedenjuonti – Nestehukka on yksi selluliitin pääsyistä, juo siksi säännöllisesti ja tasaiseksi koko päivän ajan. Ihon kuivumisen merkkejä auttavat lievittämään myös kosteuttavat vartalovoiteet, jotka auttavat lukitsemaan kosteuden ihon syvempiin kerroksiin.
 • Säännöllinen liikunta ja rentoutuminen – Liikunta ei ainoastaan auta estämään selluliittia ja poistamaan rasvaa ja haitallisia aineita vartalosta, mutta mitä kiinteämpi iho on, sitä vähemmän selluliitti on näkyvissä. Älä myöskään unohda säännöllistä lepoa, koska stressi lisää toksiinien määrää kehossa ja ne sitten varastoituvat ilkeiden muhkuroiden muodossa.
 • Ihon hieronta – Hiero ihoa vähintään kahdesti päivässä ihon verenkierron parantamiseksi. Selluliittituotteet sisältävät erityisiä aineosia, jotka auttavat stimuloimaan ihon alakerroksia niiden rakenteensa palauttamiseksi. Kokeile selluliittivoidetta kofeiinilla, vihreällä teellä tai kahvipapuöljyllä. Valikoimasta selluliittituotteita löytyy myös kaneligeeli, joka nopeuttaa aineenvaihduntaa ja hajottaa rasvat.
 • Hoida ihoasi suihkun aikana – Hiero ihoa joka päivä myös suihkun aikana. Kokeile esimerkiksi hierontaharjaa tai hierontakäsinettä, jotka herättelevät imusuoniston ja parantavat verenkiertoa ihossa. Kahdesti viikossa käytä myös selluliittikuorintaa, joka on rikastettu kofeiinilla ja muilla erityisillä selluliittia estävillä aineilla.

Vesisidonnainen selluliitti

Vesisidonnainen selluliitti johtuu liiallisesta veden kertymisestä kehoon, jonka aiheuttajina voivat olla hormonaaliset vaihtelut ja hormonaaliset ehkäisyvalmisteet, jotka tunkeutuvat ihonalaisen sidekudoksen kollageeni toimintaan ja johtavat kudoksen liikakasvuun. Seurauksena muodostuu imusolmukkeen tukkeutumisen aiheuttamia turvotuksia. Tästä selluliitin tyypistä kärsivät myös hyvin hoikat ihmiset.

Miten saada nesteen kertymisen aiheuttamaa selluliitti pois?

 • Lymfahieronta – Lymfa on imuneste, joka virtaa ihon alla ja auttaa poistamaan jätetuotteita kehosta. Jos sen virtaus hidastuu, epäpuhtaudet alkavat varastoitua kehoon. Lymfan virtaamisen parantamiseksi suosittelemme lymfahoitoja, joita suorittaa kokenut hieroja paineaaltojen avulla.
 • Säännöllinen liikunta – Liikunnalla saat imunesteen liikkumaan. Uinti, juoksu tai voimaharjoittelu voivat tehdä ihmeitä.
 • Kotihieronnat ja vartalokääreet – Kokeile säännöllisiin ihon hierontoihin selluliittivoidetta merilevä- tai kaneliuutteilla. Vartalonkääreisiin suosittelemme luonnollista Kuolleenmeren mutaa tai kaneligeeliä selluliittia vastaan.
 • Suihkukuorinta – Säännöllisen ihon hieronnan ja kääreiden lisäksi sisällytä rutiiniisi myös säännöllinen ihon kuorinta. Hemmottele itseäsi kahvikuorinnalla, joka stimuloi verenkiertoa ja antaa iholle kirkkautta ja kiinteyttä. Reisissä oleva selluliitti katoaa nopeasti.
 • Riittävä vedenjuonti

Selluliittituotteet

Olisipa sinulla selluliittia käsissä tai lanteissa, notino.fi -verkkokaupasta löydät valikoiman tehokkaita voiteita ja geelejä, jotka auttavat sinua lievittämään molempien selluliittityyppien merkkejä ja palauttamaan ihollesi pehmeän tunteen:

 • Selluliittivoide imeytyy nopeasti ja kiinteyttää ihoa.
 • Selluliittiöljy soveltuu erityisesti kuivalle iholle. Jotta nesteytys olisi oikea, levitä se kostutetulle iholle.
 • Selluliittigeeli viilentää miellyttävästi eikä ole rasvainen. Se kosteuttaa ihoa täydellisesti ja soveltuu säännölliseen hoitoon ihon veltostuminen estämiseksi.
 • Hierontatuotteita selluliitin hoitoon on suositeltavaa käyttää päivittäin. Hiero ihoasi joka ilta vähintään viisi minuuttia.
 • Käytä selluliittikuorinta 2–3 kertaa viikossa, jotta iho ei rasittuisi liikaa. Kuorinta parantaa verenkiertoa ja pehmentää ihoa.
 • Vielä intensiivisempää hoitoa varten voit valita myös tiivistetyn selluliittihoidon yöksi.

Selluliittivoiteiden ja -geelien suositut ainesosat

 • E-vitamiini toimii antioksidanttina ja suojaa ihoa haitallisilta vapailta radikaaleilta.
 • Kofeiini parantaa mikroverenkiertoa ihossa ja edistää rasvasolujen liukenemista.
 • Vihreä tee auttaa nopeuttamaan rasvasolujen liukenemista ja estämään niiden varastoinnin.
 • Elastiini palauttaa ihon kimmoisuuden ja joustavuuden.
 • L-karnitiini aktivoi rasvan muuttamisen energiaksi.
 • Kaneli parantaa ihon verenkiertoa ja nopeuttaa aineenvaihduntaa.
 • Chiliöljy poistaa turvotusta ja auttaa nesteenpoistossa.

Löydä paras selluliittivoide notino.fi -verkkokaupasta ja sano hyvästit ilkeille muhkuroille, jotka toisinaan harmittavat meitä. Muutamassa viikossa käsien, jalkojen ja lantion iho tulee sileäksi ja kiinteäksi. Aloita intensiivisen ihon hoitamisen jo tänään.