Vauvan purulelut

Suodatin
Hintaluokka

saakka

Ilmaiset lahjat ja tarjoukset

Lasten purulelut – tuovat helpotusta hampaiden puhkeamiseen ja toimivat ensileluina

Ensimmäisten hampaiden puhkeamisen aikaan ovat värikkäät purulelut lasten parhaita kumppaneita. Purulelu paitsi tuo helpotusta kipeisiin ja usein tulehtuneisiin ikeniin myös hieroo niitä hellävaroen parantaen verenkiertoa, mikä edistää hampaiden puhkeamista. Purulelujen hauska ulkoasu tukee lasten aisteja, kehittää motoriikkaa ja tuo leikin iloa. Tämä opas auttaa valitsemaan sopivan purulelun juuri sinun vauvallesi.

Erilaiset purulelut

Purulelut eroavat toisistaan materiaaleiltaan, ulkoasultaan tai ikäsuositukseltaan. Tärkeimpänä kriteerinä hampaille tarkoitetun purulelun valinnassa on helposti tartuttava muoto eli lapsen tulisi voida tarttua leluun ja käsitellä sitä vaivatta. Kiinnitä lisäksi huomiota materiaaliin ja käyttötarkoitukseen. Joissakin puruleluissa on helistin, joka viihdyttää lasta niin kotona kuin reissun päällä, toisia taas voi jäähdyttää jääkaapissa ikenien ärsytystä helpottamaan.

Purulelujen erottelu materiaalin mukaan

Purulelua valitessasi älä epäröi kokeilla useampia materiaaleja. Kaikilla vauvoilla on nimittäin omat mieltymyksensä.

  • Muoviset purulelut ovat pehmeitä, ja niissä on monenlaisia pintoja (tuntumia ja ulkonemia), jotka hierovat hellästi vauvasi ikeniä. Muovista purulelua valitessasi varmista aina pakkauksesta, ettei tuote sisällä ftalaatteja, BPA:ta tai muita haitallisia aineita.
  • Puinen purulelu on sileäksi hiottu ja täysin turvallinen. Yleensä se on valmistettu tammesta, vaahterasta tai hedelmäpuista.
  • Viilentävä kuminen purulelu sopii erinomaisesti ensimmäisten hampaiden puhkeamiseen. Viilentävä purulelu on valmistettu laadukkaasta pehmeästä materiaalista ja täytetty mikrobiologisella vedellä. Sitä voi jäähdyttää kevyesti jääkaapissa, jolloin se tuo helpotusta vauvan ärtyneisiin ikeniin.
  • Silikoninen purulelu on valmistettu täysin vaarattomasta elintarvikesilikonista.
  • Luonnonkuminen purulelu sopii luonnonmateriaaleja suosiville. On kuitenkin hyvä pitää mielessä, että myös luonnonkuminen purulelu saattaa aiheuttaa lapselle allergiareaktion.

Purulelujen erottelu lapsen iän mukaan

  • 2–3 kuukauden ikäinen vauva alkaa ottaa esineitä käteensä, ja helisevä purulelu tai erilaisia värikkäitä, käänneltäviä tai äänteleviä osia sisältävä puinen purulelu auttavat vauvaa hahmottamaan käden ja silmän yhteispeliä. Tällaiset purulelut kiinnostavat vauvaasi tulevienkin kuukausien ajan.
  • 4–8 kuukauden iässä alkaa vaativa vaihe, jolloin puhkeavat ensin etuhampaat, sitten takahampaat. Hierova ja viilentävä purulelu on silloin paras valinta.

Notinon vinkki: Kun ensimmäiset hampaat alkavat puhjeta, kokeile lasten sormihammasharjaa, joka on olennainen osa vauvan päivittäistä suuhygieniaa.

Vauvan purulelun puhdistaminen

Pese purulelut säännöllisesti lämpimällä vedellä ja luonnonsaippualla. Jotkin purulelut voi pestä myös tiskikoneessa, keittää tai sterilisoida, pakkauksen ohjeista riippuen. Säännöllinen puhtaanapito pidentää purulelun ikää.

Rauhoittava, jääkaappiin laitettava geelipurulelu, luonnollisen puinen, jossa on leikkisiä helmiä vai iloisen näköinen luonnonkuminen – valitse sopivin purulelu ja muita vauvan leluja vielä tänään!