Vauvojen helistimet

Suodatin
Hintaluokka

saakka

Ilmaiset lahjat ja tarjoukset

Perheen pienimpien suloiset helistimet

Tutustu valikoimaan iloisia helistimiä, jotka kiinnostavat ja viihdyttävät vauvaa niin kotona kuin reissussa! Värikkäät, erilaisia ääniä pitävät helistimet tukevat vauvan koordinaation ja aistien kehitystä jo ensimmäisistä päivistä alkaen. Helistimet valmistetaan laadukkaista ja kestävistä materiaaleista, ja ne on varta vasten suunniteltu pikkuisten käsien tartuttaviksi. Valitse paras helistin vauvallesi vaikka heti verkkokaupasta notino.fi!

Kuinka valita vauvan helistin

Helistimet on tarkoitettu vauvoille jo syntymästä saakka, ja mitä kekseliäämpi ja värikkäämpi helistin, sitä suuremman ilon se saa aikaan. Keskity valinnassa helistimen kokoon, muotoon ja materiaaliin, unohtamatta vauvan ikää.

Helistimien muodot

Kirkkaat värit ja hauskat muodot kiinnittävät vauvan huomion myös tyytymättömyyden hetkinä. Muista valita helistin, joka ei ole vauvallesi liian painava tai vaikeasti tartuttava. Perinteisten käteen annettavien helistinten lisäksi voit hankkia muitakin malleja:

  • Lasten helistimet käteen tai jalkaan auttavat vauvaa tiedostamaan oman liikkeensä sen saadessa aikaan äänen. Nämä helistimet on valmistettu pehmeistä kankaista ja niissä käytetään kulkusia tai rapisevaa paperia. Ne on helppo laittaa ranteeseen tai nilkkaan tarrakiinnityksellä. On olemassa myös helistinsukkia.
  • Vaunuhelistin värikkäine muotoineen tai plyysieläimineen kuminauhassa tai vieterissä koristaa kivasti vaunuja, minkä lisäksi sen voi kiinnittää myös vauvan sänkyyn tai sitteriin.

Notinon vinkki: Myös joissakin tutin katoamista estävissä tuttinauhoissa on heliseviä ketjuja tai helmiä.

Helistimen materiaali

Kiinnitä helistimen valinnassa huomiota paitsi materiaalin turvallisuuteen myös sen helppohoitoisuuteen. Joitakin helistimiä voi pestä astianpesu- tai pyykkikoneessa, tai steriloida kuumassa vedessä.

  • Muovisia helistimiä on monen muotoisia ja pinnoiltaan erilaisia, mikä helpottaa myös hampaiden puhkeamisesta johtuvaa kutinaa tai kipua. Materiaali ei saa sisältää ftalaatteja, BPA:ta, PVC:tä tai muita haitallisia aineita.
  • Puiset helistimet koostuvat usein puuhelmistä yhdistettynä muihin materiaaleihin. Yleensä materiaalina käytetään sileäksi hiottua hedelmäpuuta, vaahteraa tai tammea.
  • Kangashelistimet ovat suloisia eläinhahmoja tai palloja. Ne ovat usein plyysihelistimen ja jonkin muun materiaalin yhdistelmä.

Helistin lapsen iän mukaan

  • Vastasyntyneen helistimessä tulisi olla voimakkaita vastavärejä ja sen tulisi pitää rauhoittavaa ääntä. Suosittuja ovat yksinkertaiset, yhtenäiset muodot, jotka tukevat motoriikan kehitystä.
  • Helistin yli 3 kk ikäiselle on muodoltaan ja väreiltään monipuolisempi ja päästää kaikenlaisia ääniä. Joihinkin helistimiin kuuluu myös purulelu, joka helpottaa ensimmäisten hampaiden puhkeamisen aiheuttamaa kipua.

Suloiset helistimet tukevat lapsen tervettä kasvua ja viihdyttävät häntä niin kotona sängyssä kuin ulkona vaunuissakin. Tutustu laajaan leluvalikoimaan ja muihin lastentarvikkeisiin ja anna vauvasi pitää hauskaa!