Epilaattori

Suodatin
Hintaluokka

saakka

Virtalähteen Tyyppi
Sukupuoli / Ikäryhmä
Ilmaiset lahjat ja tarjoukset
Arviointi
 •   1
 •   1
Parhaiten myyvät

Epilaattorit: miten poistaa karvat

Nauti täydellisen sileästä ihosta ilman karvoja! Naisille tarkoitettu epilaattori poistaa kaikki ei-toivotut karvat useaksi viikoksi. Säännöllisellä käytöllä jopa pysyvästi. notino.fi -verkkokaupasta löydät naisille tarkoitettuja epilaattoreita, joita käyttävät myös miehet. Satsaa laatuun ja kokeile perinteistäpinseteillä varustettua epilaattoria tai IPL-epilaattoria brändeiltäBraun, Phillips tai Rowenta.

Mikä on epilaattori?

Epilaattorin avulla poistat tehokkaasti karvat juurineen koko vartalolta. Notino.fi -verkkokaupasta löydät perinteiset pinseteillä varustetut epilaattorit ja modernit IPL-epilaattorit, joiden käyttö on kivutonta. Toinen epilaattorityyppi on kasvoepilaattori, joka on hellä kasvojen pehmeälle iholle.

Epilaattori vs. depilaattori Mikä on niiden ero?

Karvanpoisto epilaattorilla voi kestää kauemmin ja perinteisellä pinseteillä varustetulla epilaattorilla se on myös kivuliaampaa. Depilaattori poistaa karvat pelkästään ihon pinnalta ja siitä syystä sen vaikutus on lyhytaikainen. Epilaattori sitä vastoin poistaa karvan juurineen ja se pitää jalat ja kainalot sileinä pitkään, minkä lisäksi se on tie pysyvään karvanpoistoon.

Miten valita epilaattori?

Etsit sitten epilaattoria kainaloon, jalkoihin tai kasvoille, notino.fi -verkkokaupassa on mistä valita. Millainen epilaattori sopii juuri sinulle?

Pinseteillä varustettu epilaattori

Perinteisen pinseteillä varustetun epilaattorin toimintaperiaate on karvanpoisto juurineen. Ja juuri tästä syystä voi karvanpoisto perinteisellä epilaattorilla olla kivuliasta. Kipu riippuu paitsi ihosi herkkyydestä myös pinsettien lukumäärästä. Mitä vähemmän pinsettejä epilaattorissa on, sen vähemmän karvanpoisto myös sattuu. Samalla vaikutus on vähäisempi.

Mitä enemmän pinsettejä epilaattorissa on, sen tehokkaampaa on karvanpoisto. Sillä tavoin saat täydellisen sileän ihon muutamassa viikossa. Sen suurin etu on moderneja IPL-epilaattoreita alhaisempi hinta ja mahdollisuus käyttää sitä myös jalkoihin, kainaloihin ja nivusiin.

Miten käyttää perinteistä pyörivää epilaattoria?

 • Iho on karvanpoiston jälkeen herkkä ja saattaa turvota. Käytä siitä syystä epilaattoria iltaisin, jotta iho pääsee rauhoittumaan yön aikana.
 • Lyhennä pitkiä karvoja ennen karvanpoistoa. Muuten epilaattori ei nyppäise niitä, vaan ainoastaan leikkaa.
 • Laita epilaattori kireälle iholle 90° kulmassa.
 • Laita laite ennen karvanpoistoa tiiviisti kiinni ihoon, äläkä koske siihen suoraan.
 • Älä laita deodoranttia kohtaan, josta karvat on poistettu, äläkä altista ihoa suoralle auringonvalolle.

IPL-epilaattori

Kivuttoman IPL-epilaattorin toimintaperiaate on karvan rakenteen rikkominen voimakkaan pulssivalon vaikutuksesta. Valaiseva lämpö, joka IPL-epilaattorista muodostuu, imee ihon tummaa melaniinipigmenttiä ja rikkoo karvan rakenteen. Säännöllisesti käytettäessä juuri kadottaa kykynsä synnyttää uusia karvoja.

Tällaisen epilaattorin etuna on pitempiaikainen vaikutus kuin perinteisillä karvanpoistokoneella tai höylällä. Lisäksi karvanpoisto fotoepilaatiolla on kivuton. Erikoisosien ansiosta hyödynnät IPL-epilaattoria myös karvanpoistoon jaloista, kainaloista ja intiimialueelta.

Miten IPL-epilaattoria käytetään?

 • Aja iho ensin. Epilaattori pääsee tällä tavoin paremmin käsiksi juuriin.
 • Jos se on kyseisellä laitteella mahdollista, valitse sopiva valon intensiteetti ihotyyppisi mukaan.
 • Laita epilaattori asteittain iholle ja alueen valaisun jälkeen työnnä eteenpäin.
 • Älä käytä IPL-epilaattoria raskauden tai imetyksen aikana tai jos sairastat ihosairautta, epilepsiaa tai olet allerginen UV-säteilylle tai auringon säteilylle.
 • Älä altista ihoa suoralle auringon säteilylle kahteen viikkoon karvanpoiston jälkeen.

Laserepilaattori

Samanlaisella periaatteella kuin IPL-epilaattori toimii myös laserkarvanpoistolaite, jota esimerkiksi ammattilaiset käyttävät. Suurin ero on säteilevän valon tyyppi. Ammattilaisten käyttämä laserepilaattori suuntautuu suoraan karvatuppiin ja sen vaikutus ja lopputulos on samanlainen kuin IPL-epilaattoreissa: pitkään kestävä sileä iho.

Kasvoepilaattori

Erikoisepilaattori tai vaihdettava lisäosa huolehtii hellävaraisesta karvanpoistosta kasvoilta. Käytä sähköistä kasvoepilaattoria kulmakarvojen muotoiluun, karvanpoistoon ylähuulelta, leuasta, kaulalta ja otsalta.

Älä unohda epilaattorin huoltoa

Älä laiminlyö tehokkaan lopputuloksen lisäksi myös hygieenisistä syistä perinteisen pinseteillä varustetun epilaattorin perusteellista puhdistusta. Jotkut tyypit puhdistetaan juoksevan veden alla, toisia varten taas on puhdistussuteja, joilla poistetaan karvajäämät.