Skip to main content

Depilaatio ja epilaatio

Parhaiten myyvät

Kaikki ihokarvojen poistosta

Ihokarvojen nopeaan ja tehokkaaseen poistoon löytyy useita menetelmiä. Toiset niistä poistavat ihokarvat päiviksi ja toiset useaksi viikoksi. Mitkä ovat niiden erot ja mikä niistä soveltuu sinulle parhaiten?

Depilaatio vai epilaatio?

 • Depilaatio poistaa pelkästään ihokarvan näkyvän osan ja jättää juuret paikalleen. Se on kivutonta, mutta vaikutus on lyhytkestoisempi.
 • Epilaatio poistaa karvat juurineen ja jättää ihon sileäksi pidemmäksi aikaa. IPL-epilaatiota lukuun ottamatta se on kuitenkin yleensä hieman kivuliaampaa.

Depilaatiomenetelmät kotikäyttöön

 • Naisten ihokarvojen poistoon tarkoitetut höylät tai ladyshaverit ovat erittäin yleisiä välineitä kotona tapahtuvaan ihokarvojen poistoon. Ne ovat käytössä nopeita ja helppoja. Voit myös käyttää ihokarvanpoistoon partahöylää tai parranajokonetta. Älä kuitenkaan unohda pehmittää ihoa partavaahdolla, -öljyllä tai geelillä – se helpottaa ihokarvojen poistoa ja ehkäisee ihoärsytystä.
 • Ihokarvanpoistovoide on helppo ja nopea levittää, ja jo muutaman minuutin kuluttua voit poistaa karvat juurineen lastalla. Se on hellävaraista iholle eikä vahingoita sitä. Jos kärsit ihoärsytyksestä, valitse herkälle iholle tarkoitettu erittäin hellävarainen ihokarvanpoistovoide.

Epilaatiomenetelmät kotikäyttöön

 • Vahan avulla tapahtuva ihokarvanpoisto on helppo menetelmä kotona tehtäväksi. Riittää, kun lämmität vahaliuskaa kämmenellä, asetat sen iholle ja vetäiset hetken kuluttua. Toimi samoin myös käyttäessäsi nestemäistä vahaa. Tämä ihokarvanpoistomenetelmä on nopea, mutta saattaa joskus olla hieman kivulias, mikä tosin riippuu ruumiinosasta sekä omasta kipukynnyksestäsi.
 • Ihokarvanpoisto sokeritahnalla on viime vuosien hitti. Sokeroinnista on etua etenkin poistettaessa ihokarvoja herkiltä alueilta – se on hellävaraista ja vähemmän kivuliasta. Sokeritahna levitetään vastakarvaan. Sen annetaan vaikuttaa hetken ja kovettua, minkä jälkeen karva vedetään pois juurineen.
 • Epilaattorit ovat ihokarvanpoistoon tarkoitettuja laitteita, joilla saadaan aikaan pitkäkestoinen lopputulos:
  • IPL-epilaattori edustaa kivutonta tapaa poistaa ihokarvat. Se toimii valoimpulsseilla, jotka tuhoavat ihokarvan juuren. Kivuton epilaattori ehkäisee ihokarvojen kasvua joka usean viikon ajan. Tehonsa suhteen se on kotona tapahtuvista ihokarvanpoistotavoista lähinnä pysyvää ihokarvanpoistoa.
  • Perinteinen epilaattori nyppäisee karvan juurineen. Vaikutus kestää pitkään, mutta toimenpide saattaa olla kivulias. Onkin siis paljon miellyttävämpää investoida IPL-epilaattoriin. Riippuen kohdasta, josta haluat karvat poistaa, voit valita kasvoepilaattorin, sääriin tarkoitetun epilaattorin tai vaikkapa epilaattorin, jossa on useita lisäosia.

Milloin kannattaa valita depilaatio ja milloin epilaatio?

Etkö ole varma, soveltuuko tarpeisiisi paremmin epilaatio vai depilaatio? Entä millaisella välineellä? Noudata yksinkertaisia neuvojamme:

 • Ihokarvanpoisto kasvoilta on tehtävä aina ihon herkkyyden mukaan. Valitse karvanpoistovoide kasvoille, karvanpoistoöljy tai käytä kasvoepilaattoria poistaessasi ihokarvoja kasvoilta.
 • Jaloista sen sijaan ihokarvat voidaan poistaa huoletta ja rajoituksetta. Perinteinen ihokarvanpoisto on erittäin suosittua. Säärien iho on kuitenkin yleensä vähemmän herkkä, minkä vuoksi voidaan käyttää myös perinteistä epilaattoria tai ihokarvanpoistovahaa, jolloin tulos on pitkäkestoisempi kuin laitteella tapahtuvassa ihokarvanpoistossa.
 • Karvanpoistoon intiimialueilta voit käyttää laadukasta naisten karvanpoistolaitetta. Parhaan tuloksen saat intiimialueille tarkoitetulla IPL-epilaattorilla.
 • Kainalot ovat erityisen herkkä ruumiinosa, minkä vuoksi neuvomme suosimaan hellävaraisempaa ihokarvanpoistotapaa. Käytä joko ihokarvanpoistovoidetta tai erikoismuotoiltua ihokarvanpoistolaitetta. Älä unohda käyttää vaahtoa.
 • Kädet saattavat ärtyä ihokarvojen poiston jälkeen, ja uudet karvat pistävät nopeasti silmään. Valitse sen vuoksi menetelmä, jonka vaikutukset kestävät pitempään ja joka on samalla hellävarainen: IPL-epilaatio tai sokerointi.

Nyt tiedätkin jo, miten poistat ihokarvat oikein. Valitse itsellesi sopivin tapa kotona tapahtuvaan ihokarvojen poistoon ja nauti täydellisen sileästä ja karvattomasta ihosta!