Mine põhisisu juurde

Miten hoitaa hiuksia

 Häiritsevätkö sinua latteat, rasvaiset tai kuivat hiukset? Oikea hiustenhoito ei ole rakettitiedettä, mutta silti monet toistavat samat virheet aina uudelleen. Käy oikeat hiustenhoitomenetelmät kanssamme läpi vaihe vaiheelta. Hiustyyppisi mukaan valitut hiustenhoitotuotteet yhdistettynä oikeisiin rutiineihin saavat aikaan ihmeitä. Miten siis saat kauniit hiukset ?

1. vaihe - Päänahan hoito

 Hiusten terveys alkaa päänahasta, jota epäpuhtaudet ja muotoilutuotteet kuitenkin rasittavat usein. Käytä kerran viikossa hiuskuorintaa saadaksesi mahdollisimman terveet hiukset. Se ei pelkästään puhdista päänahkaa vaan myös elvyttää verenkiertoa.
 
Hiusten ravitsemista ja kosteutusta ei myöskään pidä unohtaa. Niitä hiuksille tarjoavat hiusvedet. Myydyimpien tuotteidemme joukkoon kuuluvat hiustenlähtöä ehkäisevät ja hiustenkasvua edistävät tuotteet. Sivele hiusvettä hiusjuuriin ja hiero kevyesti imeytymisen helpottamiseksi. Et joudu odottamaan kauniita kutreja kauan !

Katso koko teksti piilota teksti

2. vaihe - Oikeanlainen hiustenpesu

 Olipa ongelmasi rasvoittuvat tai värjätyt hiukset tai kuiva päänahka, meillä on takuuvarmasi sinulle juuri oikea sampoo. Käytä hiustenpesuun mieluiten miellyttävän haaleaa vettä. Kuuma vesi ärsyttää päänahkaa ja vaurioittaa hiuksia, viileä taas ei huuhtele riittävästi. Hiero sampoota juurista latvaan repimättä hiuksia liikaa ja huuhtele sen jälkeen perusteellisesti.

Entä kuinka usein hiuksia tulee pestä? Ammattilaiset neuvovat pesemään enintään kaksi kertaa viikossa. Liian tiheä pesu saattaa nimittäin rasittaa hiuksia. Jos hiuksesi ovat kuitenkin erittäin rasvoittuvat tai urheilet paljon, edes päivittäinen hiustenpesu ei ole ongelma – kunhan käytät mietoa, päivittäiseen pesuun tarkoitettua sampoota.

Katso koko teksti piilota teksti

3. vaihe - Hiusten ravitseminen ja kosteutus

 Tiesitkö, että hiusten peseminen sampoolla avaa hiuksen rakenteen, jolloin se on haavoittuvampi? Siksi on hoitoaineita, jotka sulkevat ja silottavat hiuksen pintaa. Käytä lisäksi hiusnaamiota kerran tai kaksi viikossa elvyttääksesi hiuksia tehokkaasti.

Hiuksiin jätettävä hoitoaine on ehdoton hoitotuote! Hiuslatvoihin tarkoitettuja seerumeita, hiusöljyjä ja silottavia voiteita käytetään pikapelastajina ja täydentävänä hoitona.

Miten hoitoainetta ja hiusnaamiota sitten käytetään? Levitä niitä pestyihin, pyyhekuiviin hiuksiin – aina vähintään kolmen sentin etäisyydelle hiusjuurista. Anna vaikuttaa suositellun ajan ja huuhtele perusteellisesti. .

Katso koko teksti piilota teksti

4. vaihe - Hiusten harjaus

Aloita valitsemalla sopiva harja, jonka pituus ja tiheys sopivat hiuksillesi.

Älä unohda harjata hiuksia ennen pesua, sillä pesun aikana vain harot kevyesti hiuksia ja puristat lopuksi niistä veden.

Märät hiukset ovat alttiimpia vaurioitumiselle, kun harjaat niitä, joten anna niiden kuivua ennen harjaamista. Jos hiuksesi pörröttyvät helposti, suihkauta niihin ensin hiusten selvittämiseen tarkoitettua suihketta.

Katso koko teksti piilota teksti

5. vaihe - Hiusten suojaaminen lämmöltä

Levitä hiuksiin koko niiden pituudelta hiusvoidetta tai hiuksia lämmöltä suojaavaa suihketta ennen suoristusraudan tai föönin käyttöä.

Vähennät hiusten vaurioitumisen riskiä myös valitsemalla oikeanlaiset sähkölaitteet. Vaihda vanha hiuksia rasittava hiustenkuivaaja ionisaattorilla varustettuun fööniin ja hanki keratiini- tai höyrysuoristusrauta, joka ei vaurioita hiuskuituja. Alenna myös lämpötilaa. Mitä hennommat ja vaurioituneemmat hiuksesi ovat, sitä enemmän lämpötilaa on alennettava.

Katso koko teksti piilota teksti