Mine põhisisu juurde

Käyttöehdot

1.      Avoimet määräykset

i.       Näissä liiketoimintaehdoissa määrittelemme yrityksen, Notino Saksa ja Itävalta GmbH, Stockholmer Platz 1, 70173 Stuttgart, Saksa, yritys ID: 762098, www.notino.fi, verkkokaupan myyjän ja ylläpitäjän, ja sinun, asiakkaan, välisen suhteen joka solmii ostosopimuksen kanssamme.

ii.          Käytämme yhdenmukaista lähestymistapaa asiakkaisiimme ja tarjoamme heille samat edut riippumatta siitä, ovatko he kuluttajia vai eivät. Siksi näissä liiketoimintaehdoissa esitetyt säännöt koskevat kaikkia asiakkaitamme.

iii.       Nämä ehdot koskevat pääasiassa tavaroiden ostamista verkkokaupastamme. Niitä sovelletaan tavaroiden hankintaan asiakaslinjalla tai asianmukaisesti yhdessä kivijalkakaupoissamme.

2.       Ostosopimuksen tekeminen

i.    Voit tehdä ostosopimuksen kanssamme etänä verkkokaupassa tai asiakaslinjan kautta tai henkilökohtaisesti myymälässämme.

ii.      Etänä tehdyn ostosopimuksen tapauksessa, joka tehdään verkkosivustolla tai asiakaslinjan kautta, muodostetaan ostosopimusluonnos. Tilaus on voimassa 21 päivää ja vahvistamme sen vastaanottamisen sähköpostitse. Ostosopimus tehdään sitten, kun olemme hyväksyneet luonnoksen tilattujen tavaroiden lähettämisen muodossa. Me ilmoitamme sinulle tavaroiden toimittamisesta sähköpostitse.

iii.         Toimitamme tavaroita määrällisesti vain kotitalouksien kulutukseen. Erityistapauksissa (etenkin alennusten tai myyntien yhteydessä) meillä on oikeus määrittää enimmäismäärä, jonka voimme toimittaa.

iv.     Tilauksen lähettäminen verkkokaupassa tapahtuu klikkaamalla painiketta “Tilaa”. Kaupan ehdot arkistoidaan sen hetkisessä muodossaan yhdessä tilauksen tietojen kanssa kuuden vuoden ajaksi. Mikäli syötät tilaukseen vääriä tietoja, voit korjata virheen joko tilauslomakkeella tai asiakastilisi kautta. 

3.       Peruuttaminen ilman syytä

i.      Lain mukaan sinulla on oikeus peruuttaa Internetissä tai puhelimessa tehty sopimus ilmoittamatta syytä 14 päivän kuluessa tavaran toimittamisesta. Yrityksessämme jokaisella ostajalla on oikeus peruuttaa sopimus ilmoittamatta syytä 90 päivän kuluessa tavaran toimittamisesta. Tämä koskee myös ostoksia kivijalkakaupoissamme.

ii.        Jos haluat käyttää tätä oikeutta, sinun on ilmoitettava meille päätöksestäsi peruuttaa sopimus edellä mainitun määräajan kuluessa. Paras tapa tehdä tämä on ottaa yhteyttä meihin osoitteeseen [email protected] tai soittamalla 09 3158 3219. Voit käyttää myös mallisopimuksen peruutuslomaketta, jonka löydät täältä.

iii.       Jos peruutat sopimuksen, palautamme sinulle tavaroiden ostohinnan. Jos peruutus tapahtuu 14 päivän kuluessa tavaran toimittamisesta, sinulla on myös oikeus saada toimituskustannusten korvaus määränä, joka vastaa halvinta tarjottua toimitusmenetelmää. Jos sopimus perutaan myöhemmin, palautamme vain tavaroiden ostohinnan. Edellä mainitut varat on palautettava viipymättä viimeistään 14 päivän kuluessa peruutuksesta. Lain mukaisesti voimme kuitenkin odottaa maksamista, kunnes palautat tavarat. Palautuksessa käytämme samoja maksuvälineitä, joita käytit ostohinnan maksamiseen, ellei toisin sovita.

iv.       Sinun on lähetettävä tavarat takaisin meille viipymättä, viimeistään 14 päivän kuluessa peruuttamispäivästä. Mikäli myyjä lähettää asiakkaalle sopimuksen tekemisen yhteydessä ylimääräisiä tuotteita ilmaiseksi (lahja), on myös kyseinen lahja palautettava. Mikäli asiakas ei lähetä myös tuotteen mukana saamaansa lahjaa myyjälle, on myyjällä oikeus olla palauttamatta tuotteesta maksettua summaa, kunnes lahjakin on palautettu. Annamme sinulle kaikki tarvittavat tiedot tavaroiden lähettämiseen mainituissa yhteystiedoissa. Tässä tapauksessa asiakas vastaa palauttamisesta aiheutuvista kuluista.

v.       Huomioi, että lain mukaan olet vastuussa tavaroiden arvon alenemisesta, joka johtuu tavaroiden käsittelystä muulla tavalla kuin on tarpeen tavaroiden luonteen, ominaisuuksien ja toimivuuden tuntemiseksi (esim. jos käytät hajuvettä, vaikka olet jo kokeillut sitä). Huomioi myös, että sinulla ei ole oikeutta irtisanoa sopimusta vaatimusten mukaan mikäli kyseessä on vaatimustesi mukaan valmistetut tai räätälöidyt tavarat (esimerkiksi pakkaus, joissa on räätälöityjä kaiverruksia) tai tavarat, jotka olet ottanut pakkauksesta ja joita ei voi palauttaa pakkaukseen hygieenisistä syistä (esim. avatut kosmeettiset valmisteet ja muut tavarat, jotka ovat suoraan kosketuksissa ihon kanssa). Myyjä korostaa lisäksi, että lahja- tai ekologista pakkauspalvelua koskevaa sopimusta ei voida irtisanoa, jos tuote on jo pakattu ja palvelu on näin ollen jo suoritettu (kun asiakas valitsee tilauksessaan lahja- tai ekologisen pakkauspalvelun, myyjä suorittaa kyseisen palvelun välittömästi tilauksen tekemisen jälkeen).

4. Valitukset

i.         Jos tuotteet ovat vaurioituneet toimituksen yhteydessä, voimme sopia korvauksesta etukupongin muodossa. Sinulla on myös oikeus vaatia vian poistamista korvaavalla toimituksella tai korjauksella. Jos vian poisto on meille mahdotonta tai kohtuutonta, sinulla on oikeus vaatia alennusta ostohinnasta, ja jos virhe on huomattava, voit myös peruuttaa ostosopimuksen. Sinulla on nämä oikeudet myös, jos tällainen virhe ilmenee myöhemmin..

ii.       Olemme vastuussa tuotteiden virheistä, jos ne ilmenevät kahden vuoden kuluessa tavaran toimittamisesta tai ennen pakkauksessa ilmoitettua viimeistä voimassaolopäivää..

iii.     Tuotteita pidetään viallisina etenkin silloin, kun niillä ei ole tavanomaisia tai esitettyjä ominaisuuksia, ne eivät täytä tarkoitustaan, eivät ole lakisääteisten vaatimusten mukaisia tai niitä ei ole toimitettu sovittuna määränä. Huomaa, että yliherkkyyttä tai allergista reaktiota toimitettuihin tavaroihin ei sinänsä katsota tavaroiden virheiksi. Samoin puutteet lahjoissa ja muissa vastikkeellisissa suorituksissa, joita tarjoamme tilauksesi ulkopuolelle, eivät ole virhe. Verkkokaupassamme olevat tavaroiden kuvat ovat vain havainnollistavia eivätkä muodosta sitovaa kuvausta tavaroiden ominaisuuksista (esimerkiksi pakkaus voi vaihdella valmistajan tekemän muutoksen vuoksi).

iv.       Vastaamme mielellämme kaikkiin valituksia koskeviin kysymyksiin osoitteessa [email protected] tai 02 09 3158 3219. Lähetä meille tuotteet ja täytetty valituslomake, jonka löydät täältä. Muista ilmoittaa, minkä havaitset olevan vikana tai miten vika ilmenee, sekä valituksen käsittelymenetelmää koskevat vaatimuksesi.

v.       Me ilmoitamme sinulle valituksen etenemisestä, erityisesti sen vastaanottamisesta, hyväksymisestä tai hylkäämisestä, sähköpostitse tai tekstiviestinä. Voimme ottaa yhteyttä myös puhelimitse.

vi.     Teemme päätöksen valituksestasi viipymättä. Valituksen käsittely vian korjaaminen mukaan lukien ei tavallisesti ylitä 30 päivää. Muutoin sinulla on oikeus peruuttaa ostosopimus. Sinun on välttämätöntä antaa meille yllä mainitun määräajan noudattamiseen tarvittavaa apua.

vii.    Perustellussa valituksessa, me vastaamme tavaroiden palauttamiseen liittyvistä kustannuksista.

5.       Maksutapa ja toimitus

i.       Voit valita maksutavan ja toimitustavan tarjoamistamme vaihtoehdoista. Ennen tilauksen lähettämistä ilmoitamme sinulle valitusta maksutavasta ja toimituksesta sekä siihen liittyvistä kustannuksista. Mikäli maksutavaksi valitaan maksukortti, asiakas hyväksyy, että maksettava summa veloitetaan maksukortilta välittömästi ostotapahtuman yhteydessä.

ii.      Tällä hetkellä tarjolla olevat maksutavat ja toimitukset, sekä niiden hinnat löytyvät täältä.

iii.    Ilmoitetut toimitusajat ovat arvioituja toimitusaikoja ja ne perustuvat rahdinkuljettajien oletettuihin toimitusaikoihin. 

iv.     Pidätämme oikeuden tarjota tavaroiden toimitusta ilmaiseksi tietyissä tapauksissa.

6.      Sekalaiset

i.        Tarjoamme asiakkaillemme erilaisia alennuksia sekä lahja- ja muita etukuponkeja. Niiden käyttöä säätelevät säännöt, joista ilmoitamme asiakkaalle kussakin yksittäistapauksessa. Ellei toisin mainita, kutakin alennus- tai lahjakorttia voidaan käyttää vain kerran, ja yhtä ostoa kohti voidaan käyttää vain yhtä samantyyppistä tositetta. Ellei toisin ilmoiteta, alennuksia ei voida yhdistää. Jos lahjakortin arvo on suurempi kuin koko ostoksen arvo, erotusta ei siirretä uudelle tositteelle ja käyttämätöntä summaa ei palauteta.

ii.     Tehdyn oston yhteydessä voit saada arviointikyselyn kolmannelta osapuolelta. Voit jakaa kokemuksesi ostosta ja tavaroista muiden kanssa. Olemme erittäin iloisia, jos otat osaa kyselyyn.

7.      Näytteiden lähettäminen

i.          Tarjoamme Notinon Kokeile&Osta -palvelun eli ilmaisten näytteiden lähettämispalvelun valituille asiakkaille. Pidätämme oikeuden tarjota sinulle mahdollisuuden vastaanottaa ilmaisia lähetyksiä, jotka sisältävät tuoksunäytteitä ja muita kosmeettisia valmisteita verkkokaupan nykyisten tarjouksen mukaisesti, jotta voisit kokeilla verkkokaupassa tarjolla olevia tuotteita.

ii.        Näytevalikoima on rajoitettu tämän hetkiseen varastoon ja verkkokaupan nykyisiin tarjouksiin Notinon Kokeile&Osta -palvelussa.

iii.        Kokeile & Osta -palvelun ja ilmaisten näytteiden lähettämispalvelun tavoitteena on tiedottaa asiakkaalle verkkokaupan tarjouksista, eikä niiden tarkoituksena ole määritellä näytteen laatua tai muotoilua. Kokeile & Osta -palvelu ja ilmaisten näytteiden lähetyspalvelu ovat luonteeltaan ilmaisia mainospalveluita, jotka eivät ole ostosopimuksen alaisuudessa. Siksi mikään lähetettyjen näytteiden virhe ei oikeuta toimenpiteisiin.

iv.          Sinuun voidaan olla yhteydessä selvittääksemme tyytyväisyytesi valittuun tuotteeseen; tuotteen lähettämispyynnöllä annat suostumuksesi olla sinuun yhteydessä.

8.       Yleistä tietoa

i.        Myynnin rekisteröinnistä annetun lain mukaan myyjä on velvollinen antamaan kuitin asiakkaalle. Myyjä on myös velvollinen rekisteröimään myynnin verohallinnon verkossa viimeistään 48 tunnin kuluessa teknisen vian sattuessa.

ii.          Riitojen ulkopuolella tapahtuvan oikeudenkäynnin yksikkö tai asiakkaiden valituksia käsittelevä yksikkö on Suomen kuluttajariitalautakunta (Kuluttajariitalautakunta, www.kuluttajariita.fi). Lisäksi riita voidaan ratkaista vastaavan ODR-alustan (Online Dispute Resolution) avulla.

iii.              Sopimus tehdään Suomessa, ja sitä säätelevät Suomen lait.

iv.              Kaikki tuotteiden ja palveluiden hinnat toimitetaan tilauksen tekohetkellä voimassa olevan arvonlisäveron kanssa. Jos arvonlisäverokanta muuttuu ennen ostosopimuksen tekemistä tai ennen tavaroiden lähettämistä, asiakas on valitun maksutavan perusteella velvollinen maksamaan ostohinnan alituksen tai myyjän on lähetettävä viipymättä asiakkaalle sähköpostia, jossa pyydetään ilmoittamaan, missä myyjä voi maksaa asiakkaalle mahdollisesti ylimääräisen ostohinnan. Tuotteiden lähetykseen on sisällytettävä veroasiakirja. Myyjä voi myös lähettää verodokumentin sähköisesti sähköpostitse, joka ilmoittaa asiakkaalle tavaroiden lähetyksestä. Kaikki tavaroiden hinnat, alennushinnat mukaan lukien, ovat voimassa toistaiseksi tai kunnes varastot ovat loppuunmyyty.

v.              Käyttöehdot voi ladata täältä.

Kysymyksiä? Ota meihin yhteyttä.
Lähettämällä Notino Deutschland und Österreich GmbH käsittelee tietosi käsitelläkseen pyyntösi perusteltavan edun perusteella. Tietosuojakäytännön, mukaisesti voit vastustaa henkilötietojesi käyttöä.