Hammasväliharjat

Miten käytetään hammasväliharjaa

Älä aliarvioi hammasvälien puhdistusta, sillä siten ehkäiset parodontiitin ja karieksen muodostumista! Käytä hammasväliharjaa joka päivä ja nauti täydellisen puhtaista hampaista, terveistä ikenistä ja raikkaasta hengityksestä. notino.fi -verkkokaupasta löydät hammasväliharjatCuraproxilta,G.U.M:iltasekäTePeltä, joita hammashygienian ammattilaiset suosittelevat.

Miksi käyttää hammasväliharjaa?

Tavallisellahammasharjallaei ole mahdollistapuhdistaa koko hammastaja poistaa hampaiden väleihin kerääntynyttä plakkia. Ellei hammasvälejä puhdisteta kunnolla, bakteerit lisääntyvät ja muodostuu kariesta ja epämiellyttäviä ientulehduksia, minkä seurauksena voi olla parodontiitti. Vain hammasväliharjan avulla voidaan pitää koko suuontelo puhtaanaja ehkäistä kariestasekähammaskiven muodostumista. Tiedätkö, miten valita itselle sopivin puhdistustapa?

Hammaslanka vai hammasväliharja?

Jos mietit, valitsisitko päivittäiseen hammashoitoonhammaslanganvaiko hammasväliharjan, neuvomme sinua valitsemaan molemmat!

Hammasväliharjat ovat vaikeasti puhdistettavaan suun takaosaan parempia ja lisäksi hellävaraisempia ikenille. Hammaslangalla puhdistaessasi voit nimittäin vahingoittaa ikeniä, minkä seurauksena bakteerit lisääntyvät. Tästä syystä suosittelemme käyttämän hammasväliharjojapuhdistamaan takahampaat, jotka ovat suurempia ja hankalamman muotoisia. Kovin tiiviisiin hammasväleihin ja etuhampaisiin, joiden sivut ovat tasaiset, voit sen sijaan käyttää vahapintaista hammaslankaa.

Miten valita hammasväliharja?

Valitessasi kiinnitä huomiota hammasvälien kokoon. Liian pieni harja ei nimittäin puhdista suurempia hammasvälejä kunnolla ja liian suuri harja taas voi vahingoittaa ikeniä ja hampaita. Hammasväliharjat voivat kuitenkin olla hyvin erilaisia muodoltaan ja käyttötavaltaan.

Miten valitset oikeankokoisen hammasväliharjan?

Hammasväliharjoja on saatavilla monessa eri koossaja eri valmistajien valikoimat voivat vaihdella kovasti. Hammasväliharjojen koot liikkuvat yleensä välillä 0,35–1,8 mm ja valmistajat merkitsevät eri koot väreillä.

Oikeasta hammasväliharjan koosta on syytäkeskustella hammashygienian ammattilaisen kanssa, koska hammasväliharjan koko on erittäin yksilöllinen asia. Lisäksi suositellaankäyttämään useampaa eri kokoa hammasväliharjoja, koska liian pienen harjan käyttämisellä suureen hammasväliin ei ole mitään vaikutusta ja jokainen hammasväli on erikokoinen. Etuhampaisiin suositellaan käytettävän ohuempia harjoja, takahampaisiin taas jopa useita erikokoisia, leveämpiä harjoja.

Jos haluat mieluummin valita harjan itse, valitse koko siten, että käyttäessäsi harjaa tunnetkevyttä harjan painetta hampaassa. Valitse aluksi mieluummin ohuempi harja ja kun ikenet tottuvat hammasvälien puhdistukseen, voit vähitellen suurentaa kokoa.

Hammasväliharjojen tyypit

Hammasväliharjojen erona on se, vaihdetaanko kuluneessa harjassa pelkästään harjaosa vai koko hammasväliharja:

 • Vaihdettava harjaosa – hammasväliharja koostuu kahdesta osasta. Varresta ja harjasta. Nämä hammasväliharjat on suunniteltu siten, että kuluneen harjaosan voi vaihtaa (noin 7–14 päivän välein). Näiden hammasväliharjojen varsi on pitempi kuin kertakäyttöisten.
 • Kertakäyttöiset harjat – kulunut hammasväliharja vaihdetaan kokonaan uuteen.

Eroja voi olla myös hammasväliharjojen materiaaleissa:

 • kumisethammasväliharjat
 • silikonisethammasväliharjat

Miten hammasväliharjaa käytetään?

 • Vie hammasväliharjan harjaosa hammasväin reunaan ja suuntaa alaspäin kevyellä paineellakohtisuoraan hampaan kärkeä kohden.
 • Kun lävistät hammasvälin, pidä harjaosaavaakasuorassa asennossaja puhdista hammasväli 2 vedolla eteen ja taakse.
 • Puhdista hammasväliharjalla ainoastaan ienrajat, ei koko hammasta.
 • Älä koskaan käännä harjaa akselinsa ympäri puhdistuksen aikana.
 • Verenvuoto ikenistä hammasväliharjalla puhdistettaessaon ensimmäisen viikon ajan aivan tavallista. Se tarkoittaa, että ien on vahingoittunut (tällaisen tulehduksen aiheuttaa vanha bakteerikerros).
 • Mikäli ensimmäisen viikon jälkeen verenvuoto vähenee, on ien tehokkaan puhdistuksen ansiosta parantumassa ja sinä olet ehkäissyt parodontiitin muodostumista.
 • Mikäliverenvuoto jatkuu, käänny välittömästi hammaslääkärin puoleen.
 • Kun huomaat, että hammasväliharja on kulunut, harjakset sojottavat tai rautalanka vääntynyt, vaihda harja uuteen.
 • Puhdistus suoritetaanvähintään kerran päivässä, sillä bakteerit uusiutuvat suuontelossa jo 24 tunnin kuluttua.

Kuinka usein hammasväliharja on vaihdettava?

Jos harja hajoaa kovin usein, on mahdollista, ettet käytä sitä oikein tai olet valinnut huonolaatuisen harjan. Kertakäyttöisen harjan tulisi kestää vähintään viikon ja enintään kaksi viikkoa.

Löydäparhaat hammasväliharjatnotino.fi -verkkokaupasta ja pidä hampaasi mahdollisimman puhtaina ilman kariesta ja parodontiittia. Sillä puhtaat hampaat eivät reikiinny!

Katso koko teksti piilota teksti

Suodatin päällä

 • Hampaat
 • Hammasvälien puhdistus
 • Hammasväliharjat
Suodatin

Hintaluokka

saakka

Brändi

Sukupuoli / Ikäryhmä

Ilmaiset lahjat ja tarjoukset