Skip to main content

Hiustenkuivaajat

Parhaiten myyvät

Miten valita hiustenkuivaaja?

Anna parhaiden föönien kuivata ja muotoilla hiuksesi täydellisesti vahingoittamatta niitä! Päivittäinen hiusten lämpökäsittely saattaa hävittää kosteuden hiuksistasi ja haurastuttaa niitä. Hanki sen vuoksi laadukas fööni, joka sopii tarpeisiisi ja huolehtii hiustesi terveydestä ja kauneudesta. Uutta hiustenkuivaajaa valitessasi kiinnitä erityistä huomiota sen tyyppiin, tehoon, puhallusilman lämmön- ja nopeudensäätömahdollisuuksiin sekä muihin toimintoihin. Miten valita hiustenkuivaaja?

Föönien peruserot

Mieti ensin, millainen fööni täyttää parhaiten juuri sinun tarpeesi. Tarvitsetko pienen matkaföönin, joka ei vie tilaa matkalaukussa vai etsitkö ammattilaiskäyttöön tarkoitettua fööniä kampaamoosi?

 • Kotikäyttöön tarkoitettu fööni on perinteinen fööni helposti käsiteltäville hiuksille ilman erikoistoimintoja.
 • Matkafööni on reppuun helposti pakattava pikku fööni, jota käytetään matkoilla.
 • Ammattilaiskäyttöön tarkoitettu fööni soveltuu pitkäaikaiseen päivittäiseen käyttöön kampaamoissa.
 • Ilmakiharrin on fööni, jonka harja silottaa hiukset elegantisti ja harjaa ne kuivaamisen yhteydessä.
 • Fööni, jossa on diffuusori, soveltuu laineilevien ja kiharien hiusten muotoiluun.
 • Fööni, jossa on ionisaattori, suojaa hiuksia liialliselta kuivumiselta ja vaurioitumiselta niiden käsittelyn aikana. Ionisoiva fööni kuivaa hiukset nopeammin, antaa hiuksille kiiltoa ja estää niiden lentelyn.

Föönin teho

Valitessasi uutta fööniä ota huomioon myös moottorin teho ja energiankulutus. Hiustenkuivaajan tehon on oltava vähintään 1 750 W, ihanteellinen teho on 2000 W tai enemmän. Mitä korkeampi tämä arvo on, sen suurempi on energiankulutus, mutta samalla se kuivaa hiukset nopeammin voimakkaamman ilmavirran ansiosta. Älä altista hiuksia liian pitkäksi ajaksi lämpökäsittelylle, joka saattaa vaurioittaa niitä.

Mahdollisuus säätää lämpöä ja ilmavirtausta

Useimmissa nykyisissä fööneissä voidaan lämpöä säätää asteikolla 1–3. Lämmönsäätö on erittäin tärkeää, koska märät hiukset ovat erittäin hauraat ja korkeat lämpötilat voivat vaurioittaa niitä. Eri hiustyypit tarvitsevat lisäksi erilaiset lämpötila-asetukset, joten hanki mieluiten sellainen fööni, jossa lämpötilaa voidaan säädellä. Jos vielä kuivaamisen päätteeksi käytät kylmää ilmaa, hiuksista tulee kauniin sileät ja niissä on terve kiilto. Kylmää ilmaa voidaan käyttää myös kampauksen kiinnittämiseen.

Föönatessasi voit myös vaihtaa ilmavirtauksen nopeutta, yleensä 2–3 eri nopeuden välillä.

Ergonomia

Märkien hiusten föönaus ei suju parissa minuutissa, joten kiinnitä valinnassasi huomiota myös sen painoon. Ihanteellinen paino on noin 0,5 kg tai vähemmän. Ammattilaiskäyttöön tarkoitettu hiustenkuivaaja voi sen sijaan painaa jopa 2 kg. Föönin kahva ei saa olla liian leveä, jotta laitetta voidaan helposti käyttää yhdellä kädellä. Usein niissä on myös luistamisen estävä (kumilla tai muulla materiaalilla päällystetty) pinta. Säätimet eivät saa olla liian pieniä, eikä liian lähellä toisiaan.

Föönin tarvikkeet

Föönipakkauksessa voi olla myös lisälaitteita hiusten muotoiluun ja käsittelyyn:

Diffuusori

Diffuusori on föönin lisäosa, joka soveltuu kiharien hiusten kuivaamiseen. Auttaa säilyttämään kiharoiden muodon tai kihartamaan niitä lisää. Kyse on kulhomaisesta lisäosasta muovipuikoilla ja ilma-aukoilla. Diffuusori auttaa levittämään lämmön koko pään alueelle tasaisesti, millä vältetään kiharoiden vaurioituminen. Siitä syystä sitä ei tule käyttää kovin kuumalla ilmalla kuivattaessa.

Vinkkimme: Jos sinulla on luonnostaan suorat hiukset, tulee niistä diffuusorilla vain kevyesti aaltoilevat. Jos haluat selkeitä kiharoita, kokeile mieluummin kiharrin.

Miten diffuusoria käytetään

 • Laita märkiin hiuksiin kiharoiden tekoon tarkoitettua muotoilutuotetta.
 • Kiinnitä lisäosa fööniin ja vie hiusjuuriin. Aseta fööni keskilämpötilalle ja liikuta pyörivin liikkein samansuuntaisesti. Hiukset alkavat kiertyä puikkojen ympärille.
 • Kuivaa hiuslatvat aivan föönauksen päätteeksi, etteivät ne kuivu liikaa.

Kiharasuutin

Kiharasuutin on lisäosa, jossa on edessä kapea aukko, joka kiinnitetään fööniin. Sitä käytetään tiettyjen hiusten osien muotoiluun eli ilmavirta suunnataan sinne, missä sitä juuri sillä hetkellä tarvitaan. Se soveltuu kampauksen tekoon laakealla tai pyöreällä harjalla. Se löytyy useimmista föönipakkauksista.

Miten kiharasuutinta käytetään

 • Aseta fööni ensin korkealle lämpötilalle ja intensiteetille. Suuntaa ilma suoraan haluttuun kohtaan.
 • Suutin ei saa koskettaa hiuksia, sillä muuten ne voivat palaa.
 • Kiinnittääksesi kampauksen haluttuun muotoon puhalla hiuksille kylmää ilmaa.

Lisäosa hiusten suoristamiseen

Föönipakkaukseen voi myös kuulua suoristin, jolla voidaan suoristaa hiukset kuivaamisen aikana. Sen käyttö riippuu aina suoristimen tyypistä.

Miten kuivata hiukset oikein?

Väärä föönaus ja myöhempi lämpökäsittely rasittavat hiuksia. Kuivaa siitä syystä hiukset oikealla tavalla ja estä niiden rakenteen vaurioituminen:

 • Purista hiuksista kevyesti vesi pois pyyhkeellä. Älä hankaa niitä, sillä ne vahingoittuvat helposti.
 • Märkiä hiuksia ei pidä kammata tavallisella kammalla tai harjalla. Käytä kampaamiseen ainoastaan leveäpiikkistä kampaa.
 • Käytä aina hiuksia suojaavia tuotteita ennen lämpökäsittelyä. Levitä ne ensin hiuslatvoihin, jotka ovat valmiina kuivattaviksi ja sen jälkeen hiusten koko pituudelta.
 • Pidä hiustenkuivaaja vähintään 15 cm:n etäisyydellä hiuksista.
 • Aloita märkien hiusten kuivaaminen lämpimällä ilmalla, föönaa loppua kohden keskilämmöllä tai viileällä ilmalla. . Jos käytät liian kuumaa ilmaa, vesi voi höyrystyä liian nopeasti, mikä kuivattaa hiuksia.
 • Saadaksesi hiuksiin volyymiä, kierrä hiusjuuret sormen ympärille, mikä myös auttaa kuivaamaan ne nopeammin ja tasaisesti.
 • Saadaksesi hiukset sileän näköisiksi, voit käyttää lähes kuiviin hiuksiinpyöreää harjaa.
 • Lopeta föönaus silloin, kun hiuksesi ovat pehmeät ja sileät. Ne eivät saa tuntua karkeilta tai repaleisilta – eli liian kuivilta.
 • Kuivaamisen jälkeinen käsittely suoristusraudalla tai kihartimella tulee tehdä aina vasta täysin kuiviin hiuksiin.

Kuivaaminen hiustyypin mukaan:

 • Jos sinulla on rasvaiset hiukset, kuivaa ne aina kylmällä ilmalla. Lämmin ilma nimittäin lisää ylimääräisen rasvan muodostumista. Pidä fööni sellaisella etäisyydellä, ettei ilmavirta osu suoraan päänahkaan.
 • Jos sinulla on kiharat tai aaltoilevat hiukset, on niiden rakenne yleensä karkeampi ja niillä on taipumus kuivua. Käytä fööniä, jossa on diffuusori ja kuivaa hiukset viileällä ilmavirralla, jota ei suunnata suoraan. Älä enää kampaa kuivia hiuksia, vaan kiinnitä laineet siihen tarkoitetulla tuotteella.
 • Jos sinulla on hennot ja litteät hiukset, käytä muotoilutuotetta lisäämään hiuksiin volyymiä föönauksen aikana. Erota hennot hiukset sormilla juurista tai kuivaa ne kaltevasta kulmasta.

Notino.fi -verkkokaupasta löydät laadukkaat föönit brändeiltä Rowenta, Babyliss, Philips, Remington ja muilta. Valitse laajasta valikoimastamme paras fööni juuri sinun tarpeisiisi ja anna hiuksillesi parasta hoitoa föönatessasi niitä.