Vauvan hengitysmonitoritv

Suodatin
Hintaluokka

saakka

Itkuhälyttimen tyyppi
Virtalähteen Tyyppi
Ilmaiset lahjat ja tarjoukset

Lasten hengitysmonitorit – ja voit nukkua rauhassa

Vauvan hengitysmonitori on hyödyllinen apuväline sekä sinun että vauvasi rauhalliseen uneen. Kyseessä on laite, joka korkean herkkyytensä ansiosta valvoo vauvasi hengitystä. Jos hengitystä ei tunnisteta tai se on katkonaista, monitori ilmoittaa vanhemmille kuuluvalla merkkiäänellä. Lue, kuinka valitset hengitysmonitorin ja milloin sitä kannattaa käyttää.

Kuinka hengitysmonitori toimii

Vauvan hengityksen seuraaminen erityisellä anturilla perustuu vauvan pienimpiinkin liikkeisiin, joista anturi lukee hengitystiheyttä. Missä tahansa epäilyttävässä tilanteessa, esimerkiksi jos hengitystä ei tunnisteta 20 sekuntiin tai jos sisäänhengitysten määrä vähenee, monitori käynnistää kuuluvan hälytyksen, joka kutsuu vanhemmat paikalle. Kova ääni saa yleensä myös vauvan reagoimaan ja jatkamaan hengitystä itse.

Milloin hengitysmonitoria kannattaa käyttää

Yleisesti ottaen hengitysmonitori sopii esikoislapsen vanhemmille, koska se tuo helpotusta alun epävarmuuteen ja antaa rauhallisemman unen, mikä on tuona aikana erittäin tärkeää. Tärkeää monitorin käyttö on myös keskosilla tai terveysongelmista kärsivillä lapsilla. Jos pohdit, kuinka pitkään monitoria tulee käyttää, yleensä käyttöä suositellaan lopetettavaksi 6–12 kuukauden iässä. Yli vuoden ikäiset lapset liikkuvat sängyssä enemmän ja hengitysmonitorin korvaa itkuhälytin.

Kuinka valita hengitysmonitori

Jos päätät valvoa lapsesi unta hengitysmonitorilla, keskity monitorin valinnassa anturin tyyppiin, tärkeisiin parametreihin ja vauvan hoitoa helpottaviin muihin lisäominaisuuksiin.

Hengitysmonitorien tyypit

Erilaisten monitorien ansiosta vauvaa voi valvoa koko päivän ajan, myös muualla kuin sängyssä. Jos vauva esimerkiksi pulauttelee paljon, hengitysmonitorin voi laittaa vaunuihin päivän aikana tukehtumisvaaran ehkäisemiseksi.

 • Tunnistusalustan sisältävä monitori – kyseessä on ohut, erittäin herkästi reagoiva alusta, joka asetetaan vauvan patjan alle sängyssä tai vaunuissa. Alusta ei mitenkään estä vauvan liikkumista eikä ole tiellä. Jos vauva kuitenkin joutuu pois alustalta, hengitysmonitori voi antaa väärän hälytyksen. Tämän voi estää lisäämällä toisen alustan koko patjan alle. Alusta ei sovi jousipatjojen alle.
 • Vaippaan kiinnitettävä hengitysmonitori Kyseessä on siirreltävä hengitysmonitori, joka kiinnitetään klipsillä kiinni suoraan vaippaan lähelle napaa, siten että se koskettaa vatsaa. Monitori sopii myös paikoillaan oleviin vaunuihin tai vauvan sänkyyn päivän aikana. Laite on luotettava ja langaton, mutta isompia vauvoja se saattaa häiritä, eikä se toimi liikkeessä.
 • Hengitysmonitori ja itkuhälytin Kätevä yhdistelmä mahdollistaa lapsen valvomisen lähettimen avulla. Tätä laitetta voit käyttää pidempään kuin perinteistä hengitysmonitoria, ja se sisältää yleensä muitakin ominaisuuksia, kuten lämmön mittauksen, yönäkö-toiminnon ja LCD-näytön.
 • Kaksosten hengitysmonitori – Kyseessä on erityinen hengitysmonitorityyppi, joka yhdistää tunnistusyksikköön 2–4 tunnistusalustaa. Tätä monitorityyppiä käytetään vain siinä tapauksessa, että vauvat nukkuvat eri sängyissä.

Tärkeät parametrit hengitysmonitorin valinnassa

 • Monitorin toimintasäde – tulee olla vähintään lapsen sängystä omaan sänkyysi.
 • Hälytys – etuja ovat äänimerkin voimakkuus ja mahdollisuus säätää sitä.
 • Monitorin reaktionopeus – aika ongelman havaitsemisen ja hälytyksen käynnistymisen välillä (yleensä 20 sekuntia).
 • Paristot tai akut – mikä on laitteen virtalähde ja onko sen tilaa mahdollista seurata.
 • Tunnistusalustan koko – onko alustan valvoma alue tarpeeksi suuri tai voiko sitä tarvittaessa laajentaa.

Hyödyllisiä toimintoja

 • Värinä – joissakin laitteissa on värinätoiminto, joka käynnistyy ennen hälytystä ja saa lapsen yleensä jatkamaan hengittämistä.
 • Merkkivalo – ilmoittaa epäsäännöllisestä hengityksestä.
 • Muisti – näyttää tallenteen hengityksestä jopa usean tunnin ajalta.
 • Lisäanturit – tunnistavat hengityksen lisäksi myös huoneen lämpötilan tai vauvan lämmön ja asennon.
 • Sovellukset – jotkin hengitysmonitorit voi liittää älypuhelimeen sovelluksen avulla.

Löydä paras hengitysmonitori saman tien ja ala nukkua paremmin! Itkuhälyttimet, lasten kuumemittarit, nenäimurit ja muut hyödylliset vauvan tarvikkeet odottavat sinua verkkokaupassa notino.fi.