Vauvan nenäimurit

Suodatin
Hintaluokka

saakka

Ilmaiset lahjat ja tarjoukset

Nenäimurit perheen pienimmille

Puhdistaa joka lapsen nenän! Laadukkaan nenäimurin tulisi kuulua jokaisen vauvan hoitotarvikkeisiin. Se on erinomainen apuväline nuhan aiheuttamasta limaisuudesta ja tukkoisesta nenästä kärsivälle vauvalle ja hyödyllinen myös  jokapäiväisessä hygieniassa ja  vauvan nenän puhdistamisessa. Siksi on tärkeää valita nenäimuri, joka on paitsi helppokäyttöinen myös  helppo puhdistaa. Näiden vinkkien avulla onnistut valitsemaan parhaan nenäimurin vaikka heti.

Sopivan nenäimurin valinta

Vauvan nenään pääsee päivittäin epäpuhtauksia, jotka aiheuttavat ärsytystä ja voivat siten lisätä limaneritystä. Kun vauva ei osaa vielä itse niistää, tukkoinen nenä aiheuttaa hengitysvaikeuksia, vaikeuttaa maidonjuontia ja tekee unesta levotonta. Nenäimuri helpottaa limaisuutta nopeasti ja hellävaroen, ja soveltuu jo vastasyntyneelle.

Nenäimurien tyypit

Nenäimurit eroavat toisistaan käyttötarkoituksen, ulkonäön, äänekkyyden ja tehokkuuden mukaan.

 • Niistäjä eli käsikäyttöinen nenäimuri on erittäin helppokäyttöinen ja hiljainen. Lima imetään hellävaroen pieneen säiliöön ohuiden letkujen avulla, joista toisen asetat vauvan sieraimeen ja toinen omaan suuhusi. Tämä malli on näppärän pienikokoinen ja soveltuu etenkin lievään nuhaan.
 • Pumpattava nenäimuri on hiljainen ja käytännöllinen niistäjä jokapäiväiseen käyttöön. Se toimii pallomaisen pumpun avulla, jonka pää asetetaan lapsen sieraimeen. Kun vapautat pallon, syntyy alipaine, joka imee liman hitaasti pallon sisään.
 • Pölynimuriin liitettävä nenäimuri sopii kotikäyttöön erittäin voimakkaaseen nuhaan. Tämä nenäimuri täytyy liittää pölynimuriin, ja tarvittaessa sitä voi myös käyttää manuaalisesti omalla suulla. Pölynimuriin liitettävä nenäimuri on erittäin tehokas, joskin pölynimurin kova ääni saattaa olla vauvalle epämiellyttävä.
 • Sähkökäyttöinen nenäimuri toimii paristoilla. Kyseessä on erittäin tehokas, voimakkaaseen nuhaan sopiva nenäimuri, joka on paitsi hiljainen myös näppärän kokoinen ja helppo ottaa matkalle mukaan.

Kuinka käyttää nenäimuria

Nenäimurin käyttö ei välttämättä ole vauvalle miellyttävää, mutta kyseessä on kuitenkin nopea ja erittäin helppo toimenpide, joka tuo kaivatun helpotuksen tukkoisuuteen. Seuraavaksi muutama käytännön vinkki, joiden avulla limanpoisto sujuu helpommin:

 • Ennen ensimmäistä käyttöä lue aina käyttöohje huolellisesti.
 • Ennen varsinaista imemistä laita vauvan nenään hänen ikäiselleen tarkoitettuja keittosuolatippoja ja anna vaikuttaa ainakin kolmen minuutin ajan. Keittosuolaliuos pehmittää limaa edistäen sen irtoamista ja helpottaen siten niistämistä.
 • Kun käytät liman poistoon pumppumaista nenäimuria, purista ensin palloa, laita sen jälkeen imupää sieraimen suulle ja vapauta lopuksi pallo.
 • Jos et onnistu saamaan ulos kaikkea limaa, liikuttele imupäätä kevyesti sieraimessa.
 • Lasten nenäimuria voi käyttää myös öisin, jos tukkoinen nenä häiritsee vauvasi unta.
 • Jos lääkäri on määrännyt nenäsuihketta, käytä sitä vasta nenän puhdistuksen jälkeen.

Miten puhdistaa nenäimuri

Nenäimuri täytyy puhdistaa paitsi ensimmäisellä käyttökerralla, myös ennen jokaista seuraavaa käyttöä, ja aina käytön jälkeen.

 • Ennen ensimmäistä käyttöä pese nenäimuri kuumalla vedellä. Mikäli valmistaja sitä suosittelee, voit steriloida nenäimurin keittämällä.
 • Jokaisen käytön jälkeen pura nenäimuri osiin ja pese tai steriloi jokainen osa huolellisesti.
 • Ennen seuraavaa käyttöä nenäimurin täytyy aina kuivua täysin.
 • Älä koskaan käytä puhdistuksessa desinfiointiaineita tai alkoholia.

Nenäimurin käyttö tuo vaivattoman ja nopean helpotuksen vauvasi nenään niin limalta kuin epäpuhtauksilta, jotka voivat aiheuttaa epämiellyttäviä vaivoja. Kätevä letkuimuri hoitelee kaikenlaisen liman, pumppu taas mahtuu näppärästi hoitolaukkuun. Valitse vauvallesi paras nenäimuri verkkokaupasta notino.fi.