Mine põhisisu juurde

Biotiini

Biotiini eli B7-vitamiini kuuluu vitageeneihin, ja kansankielellä sitä kutsutaan “kauneuden vitamiiniksi”. Pienikin puutos näkyy kehossasi heti, ja tunnistat sen iholla, kynsissä sekä hiuksissa. Jos kärsit kuivasta ihosta, aknesta tai ekseemasta tai liiallisesta hiustenlähdöstä ja hilseestä, käytä biotiinia sisältävää kosmetiikkaa, joka palauttaa iholle ja hiuksiin terveen ilmeen ja kauneuden sekä ehkäisee iho-ongelmia. Tutustu kaunistavaan aineeseen, joka kaiken lisäksi hidastaa ihon ikääntymistä ja hiusten ennenaikaista harmaantumista!

 

Biotiinin ominaisuudet

Biotiini on luonnollinen energian lähde ja sen tärkeimpänä tehtävänä on huolehtia ihon ja hiusten oikeasta rakenteesta, sillä se suojaa niitä ympäristön haitallisilta vaikutuksilta.

Biotiinin vaikutukset hiuksissa

  • Ehkäisee hiustenlähtöä ja kiihdyttää hiusten kasvua.
  • Tukee kollageenin tuotantoa ja auttaa vahvistamaan hiuskuitua.
  • Hidastaa hiusten harmaantumista ja muita ikääntymisen merkkejä hiuksissa.
  • Palauttaa hiuksiin tuuheuden, paksuuden ja kimmoisuuden.

Biotiinin vaikutukset kasvoilla

  • Auttaa ehkäisemään aknen muodostumista.
  • Ehkäisee ihon liiallista kuivumista ja kutinaa sekä taistelee tehokkaasti psoriaasia ja muita iho-ongelmia vastaan.
  • Suojaa ihoa vapaiden radikaalien haittavaikutuksilta ja tukee kollageenin tuotantoa, mikä ehkäisee ryppyjen muodostumista ja muita ihon ikääntymisen merkkejä.

Biotiinia sisältävä kosmetiikka

Keho saa tarvittavan määrän biotiinia elintarvikkeista, kuten hiivasta, pähkinöistä tai soijasta. Kuitenkin ihon ja hiusten rakennetta rasittavan vuodenaikojen vaihtumisen aikaan on hyvä käyttää lisäksi biotiinia sisältäviä shampoita, seerumeita ja muuta kosmetiikkaa. Biotiini on keholle täysin luonnollinen aine, minkä vuoksi sitä sisältävä kosmetiikka soveltuu myös herkälle iholle.

Kokeile biotiinia hiuksiin keväällä ja syksyllä, jolloin saattaa ilmetä liiallista hiustenlähtöä. Biotiinia ja kollageenia sisältävää shampoota kannattaa käyttää myös stressaavina aikoina, jotka vaikuttavat hiusten laatuun ja tuuheuteen. Pesun jälkeen muista ravita hiukset biotiinia sisältävällä hiusnaamiolla, öljyllä tai hoitoaineella.

Kynsiin biotiini vaikuttaa katkeilua ja lohkeilua ehkäisevällä tavalla, edistää kynsien kasvua ja huolehtii myös kynsivallien terveydestä. Kokeile biotiinia sisältävää käsivoidetta tai kynsihoitoa, joita kannattaa käyttää säännöllisesti etenkin talvikuukausien aikana.

Tutustu upeaan B7-vitamiiniin, joka suojaa tehokkaasti ihon ennenaikaiselta vanhenemiselta, rypyiltä ja harmailta hiuksilta! Kokeile sinäkin biotiinia sisältäviä shampoita, naamioita ja hoitoaineita.

Kiinnostavatko kosmetiikkatuotteiden ainesosat sinua? Lue, mihin pystyvät kofeiini, keramidit tai vaikkapa AHA-hapot!

Katso koko teksti piilota teksti