Mine põhisisu juurde

Mitä tuotteita koskevat symbolit tarkoittavat?

Tältä sivulta löydät kaikkien tuotteiden yhteydessä näkyvien kuvakkeiden yksityiskohtaiset selitykset.

Vegaaninen

Ei sisällä mitään eläinperäisiä ainesosia.

Vegaaninen tuote on sertifioitu osoittamaan, että sen ainesosat ovat puhtaasti kasviperäisiä. Eläinperäisiin ainesosiin kuuluvat mm. mehiläisvaha (Cera Alba tai Beeswax), eläinrasva, kollageeni, kaviaariuute, etanan lima (Snail Extract) tai vaikkapa hunaja. Jotkin ainesosat, kuten skvaleeni tai istukka, ovat saatavilla sekä eläinperäisinä että vegaanisina.

Luomu

Tuote on sertifioitua luomulaatua.

Luomumerkitty tuote on saanut jonkin eurooppalaisen sertifikaatin osoitukseksi siitä, että se sisältää ainoastaan ainesosia, jotka ovat peräisin ympäristöystävällisyyden kriteerit täyttävästä tuotannosta.

Jokaisen maan kriteerit poikkeavat toisistaan hieman, mutta yleisesti ottaen luomukosmetiikka ei sisällä synteettisiä hajusteita, väriaineita eikä geenimuunneltuja raaka-aineita (GMO), öljyperäisiä tuotteita (vaseliini ja mineraaliöljyt) tai esimerkiksi kemiallisia UV-suojia.

Luonnollinen

Sisältää ainakin 85 % luonnon ainesosia.

Luonnonkosmetiikka on kosmetiikkaa, jonka ainesosista vähintään 85 % on luonnosta peräisin. Luonnonaineiksi luetaan esim. kasviöljyt, -rasvat, -vahat ja -uutteet, eteeriset öljyt sekä mehiläisvaha.

Kestävä

Tuote on ympäristöystävällinen.

Kestäviksi merkityt tuotteet ottavat jollakin tavalla ympäristön huomioon. Ne esimerkiksi sisältävät eettisesti saatuja ainesosia, niiden pakkaus on tehty kierrätetyistä tai kierrätettävistä materiaaleista, niiden kuljetuksessa huomioidaan hiilijalanjälki tai ne eivät saastuta meriä.

Käsite on varsin laaja, ja tämän merkinnän meiltä saavatkin vain huolella valitut tuotteet.

Dermokosmetiikka

Ihotautilääkärien testaama.

Dermokosmetiikka on kosmetiikkaa, jonka ärsyttäviä vaikutuksia on dermatologisesti testattu vapaaehtoisilla testihenkilöillä. Osa valmistajista kehittää tuotteitaan kliinisten tutkimusten perusteella, osa yhteistyössä ihotautilääkäreiden kanssa.

Dermokosmetiikka on hypoallergeenista eli se sopii herkälle iholle sekä lasten iholle.

SPF

Tuote suojaa ultraviolettisäteilyltä.

Aurinkosuojan sisältävä kosmetiikka suojaa ihoasi ultraviolettisäteilyltä. Säteily jaetaan kahteen tyyppiin: UVB ja UVA.

UVB läpäisee uloimman ihokerroksen ja aiheuttaa ihon palamista. UVA tunkeutuu syvemmälle ja on syypää ennenaikaisiin ryppyihin ja pigmenttiläiskiin. Kaikki SPF-merkityt tuotteet eivät suojaa molemmilta säteilytyypeiltä.

Suojakertoimen numeron avulla voi laskea kuinka kauan tuote suojaa ihoasi palamiselta.

Matkapakkaus

Kätevä pakkaus matkoille mukaan.

Aina ei huvita ottaa lomalle mukaan normaalin kokoista tuoksua tai suihkugeeliä. Siksi valikoimaamme kuuluu suosikkituotteistasi käteviä miniversioita, jotka eivät vie niin paljon tilaa. Tuoksuissa matkapakkauksen koko on 10–40 ml, kasvovoiteissa 5–20 ml ja meikkivoiteissa 1–5 ml.

Hajusteeton

Tuote on täysin hajustamaton.

Hajusteeton kosmetiikka ei sisällä mitään tuoksua, eteerisiä öljyjä tai synteettisiä hajusteita. Se voi sopia esimerkiksi herkkäihoisille, lapsille tai niille, jotka eivät pidä hajustetusta kosmetiikasta.

Silikoniton

Ei sisällä lainkaan silikoneja.

Kuten nimi antaa ymmärtää, silikoniton kosmetiikka ei sisällä mitään silikoneja. Syy, miksi osa tuotemerkeistä jättää silikonit pois, on niiden kertyminen luontoon sekä sopimattomuus tietyille iho- ja hiustyypeille.

Tuoteselosteesta silikonit tunnistaa yleensä päätteistä -cone, -ane, -onol.

Alkoholiton

Koostumus ei sisällä alkoholia.

Alkoholittoman kosmetiikan tuoteselosteesta et löydä ainesosia Alcohol tai Alcohol denat. Alkoholi kuivattaa ihoa, minkä vuoksi sitä ei saisi olla silmänympärysvoiteissa eikä kuivan ja herkän ihon tuotteissa. Pitkäaikainen käyttö rasvoittuvalla iholla häiritsee luonnollista talineritystä ja saattaa nurinkurisesti jopa huonontaa ihon kuntoa.

Desinfioivien ominaisuuksiensa vuoksi alkoholi on kuitenkin erinomainen ainesosa vaikkapa käsidesissä.

Alumiiniton

Ei sisällä mitään alumiineja.

Alumiini, tuoteselosteessa Aluminum tai Alum, on luonnossa yleinen metalli. Kosmetiikassa sitä käytetään antiperspiranteissa, pigmentin osana meikeissä tai hammastahnan hiovana ainesosana.

Jotkin tutkimukset osoittavat alumiinin yhteyden rintasyöpään ja toiset kumoavat sen. Jokainen joutunee muodostamaan mielipiteensä itse.

Sulfaatiton

Ei sisällä sulfaatteja.

Sulfaatteja saadaan useimmiten öljystä ja kosmetiikassa niitä käytetään vaahtoavina aineina. Ne ovat pinta-aktiivisia aineita, jotka tunnetaan myös tensideinä tai surfaktantteina.

Löydät niitä shampoista, suihkugeeleistä, saippuoista tai kylpyvaahdoista, useimmiten lyhenteillä SLS (Sodium lauryl sulfate), SLES (Sodium laureth sulfate) ja ALS (Ammonium lauryl sulfate).

Sulfaatit onnistuvat poistamaan epäpuhtaudet täydellisesti, mutta valitettavasti vahingoittavat ihoamme suojaavaa mikroflooraa. Ne kuivattavat ihoa ja saattavat ärsyttää sitä.