Mine põhisisu juurde

Ihonhoito talvella

Talvi vaikuttaa kaikkiin ihotyyppeihin. Pakkasen, alhaisten lämpötilojen ja liikaa lämmitettyjen sisätilojen yhdistelmästä johtuen ihon verenkierto on puutteellista, iho on kuiva, ärtynyt ja vähemmän kimmoisa ja sen suojakerros ohentunut. Huomaatko tämän? Varusta itsesi laadukkaalla talvi-iholle tarkoitetulla kosmetiikalla ja lisää talviseen ihonhoitoosi suojaava huulibalsami tai erityinen talveen tarkoitettu cold cream -ihovoide. Keväällä ihosi kiittää sinua siitä!

Kosteuttava käsivoide

 

Vaihda kevyt ihovoide paksumpaan ja öljypitoisempaan kosteuttavaan voiteeseen, kun kotiasi aletaan lämmittää. Kosteuttava voide kosteuttaa pakkasen kuivattamaa ihoa, rauhoittaa talven rasittamia kasvoja ja palauttaa niille terveen värin.

Älä usko myyttejä, joiden mukaan kosteuttavan voiteen sisältämä vesi jäätyy kasvoille ja saa ne halkeilemaan. Iho säteilee lämpöä myös talvella, ja lisäksi voiteen ainesosat muodostavat sitä suojaavan kalvon.

Katso koko teksti piilota teksti

Cold cream -hoitovoide pakkaseen

Paras ihovoide kuivalle iholle talvella on luonnollisesti cold cream -hoitovoide. Ravitsevan vaikutuksen lisäksi se suojaa ihoa kylmän sään epäsuotuisilta vaikutuksilta. Cold cream -voide hävittää punoitusta, epämiellyttävän kireyden ja auttaa myös “talvi-akneen”.

Cold cream -voide on vesi- ja öljypohjainen emulsio, jonka tärkeimpiä ainesosia ovat mehiläisvahaja oliiviöljy. Yllättäen sen nimi ei johdu kylmästä vuodenajasta, vaan kevyen viileästä tunteesta, jonka se tuo iholle.

Katso koko teksti piilota teksti

UV-suojakertoimellinen voide talveen

 

Iho tarvitsee suojaa UV-säteilyltä myös talvisin. Vaikka aurinko piileksii pilvien takana ja lämpömittari näyttää nollaa, pilvien läpi suodattuu jatkuvasti noin 80 % UVA- ja UVB-säteilyä. Pidä se mielessäsi, olitpa talvisella kävelylenkillä tai laskettelurinteessä.

Etenkin vuoristossa auringon säteily on voimakasta. Silloin kannattaa ehdottomasti käyttää erityistä talveen tarkoitettua aurinkovoidetta. Vuoristo-oloihin tarkoitetussa talvivoiteessa suojakertoimen tulee olla vähintään 30, ja sen tulee sisältää urean tai keramidin kaltaisia ainesosia, jotka vahvistavat ihon suojakerrosta.

Katso koko teksti piilota teksti

Suojaava huulibalsami talveen

Talvella huulet kuivuvat, halkeilevat ja rohtuvat herkemmin. Lisää siis päivittäiseen ihonhoitoosi talvioloihin tarkoitettu huulibalsami. Parhaat huulibalsamit sisältävät ravitsevia ainesosia, kuten E-vitamiinia, jojobaöljyä tai bambuvoita. Pakkaselta huulia suojaa mehiläisvahaa sisältävä balsami.

Käsittele huulet kevyesti kerran viikossa huulikuorinnalla. Helli niitä sen jälkeen ravitsevalla huulinaamiolla.

Katso koko teksti piilota teksti

Tehosta ihonhoitoa talvisin

 

Vältä kasvojen pesemistä kuumalla vedellä meikinpoiston yhteydessä. Se rikkoo ihon suojakalvoa, mikä taas lisää sen alttiutta sään epäsuotuisille vaikutuksille. Vältä myös alkoholia tai muita kuivattavia ainesosia sisältäviä meikinpoistoainetta ja valitse sen sijaan meikinpoistoöljyjä ja -maitoja.

Lisää talvisiin ihonhoitorutiineihisi kerran viikossa hellävarainen kasvokuorinta sekä pakkasen ärsyttämää ihoa intensiivisesti kosteuttava ja rauhoittava kasvonaamio.

Katso koko teksti piilota teksti