Pullotutit

Parhaiten myyvät

Tuttipullojen varatutit

Sopivan pullotutin avulla vauvasi syöttäminen on paljon helpompaa. Laadukkaat tutit vauvan tuttipulloihin tekevät juomisesta ja syömisestä vauvallesi mukavaa. Pullotutit tulevat yleensä pullon mukana, mutta jonkin ajan kuluttua ne täytyy vaihtaa, joko isompiin tai vaikkapa vauvan rikkoessa pullotutin ensihampaillaan. Yleisesti ottaen pullotutti olisi hyvä varmuuden vuoksi vaihtaa kolmen kuukauden välein.

Kuinka valita sopiva pullotutti?

Pullotutin valinnassa kiinnitä huomiota virtausnopeuteen, materiaaliin, muotoon ja kokoon kaiken kaikkiaan.

Pullotutin koko ja muoto

  • Pullotutin koko tulee valita lapsen iän mukaan. Mitä pienempi vauva, sitä hitaamman virtauksen hän tarvitsee. Vastasyntyneen pullotutin tulisi siis olla pieni ja virtausnopeudeltaan hidas. Vauvan kasvaessa myös pullotutin koko vähitellen kasvaa.
  • Pullotutin muoto voi olla pyöreä tai litteä tai anatomisesti muotoiltu. Jokaisella vauvalla on omat mieltymyksensä, minkä vuoksi on hyvä kokeilla useita vaihtoehtoja.

Pullotutin virtaus

Oikein valittu pullotutin reiän koko takaa sen, ettei imeminen ole vauvalle liian raskasta, ja että hän voi syömisen aikana levätä ja hengittää rauhallisesti. Sopivaa tuttia valitessa myös annettavan nesteen paksuudella on merkitystä:

  • Hidas virtaus – pullotutti vedelle tai vaikkapa teelle
  • Normaali virtaus – pullotutti maidolle
  • Nopea virtaus – pullotutti vellille

Notinon vinkki: Herkkävatsaiselle vauvalle kannattaa valita anatominen pullotutti, joka estää vauvaa imemästä liikaa ilmaa syötön aikana.

Pullotutin materiaali

Pullotutit on suunniteltu muodoltaan ja ominaisuuksiltaan jäljittelemään rinnasta imemistä sekä laadukkailta materiaaleiltaan vastaamaan vauvan tarpeita.

  • Silikonitutit kestävät pidempään ja säilyttävät hyvin muotonsa. Hampaiden alkaessa puhjeta on tärkeää tarkastaa tutti säännöllisesti, koska pikku hampaat voivat helposti rikkoa silikonisen pullotutin.
  • Luonnonkumitutit ovat hieman pehmeämpiä ja niistä imeminen on vauvalle helpompaa. Ne kuluvat silikonitutteja nopeammin.

Tutustu muihin hyödyllisiin apuvälineisiin osastolla vauvan hoito verkkokaupassa notino.fi!